Следва

Една твърда добра рекламна кампания: Антъни Хопкинс и Кая Гербер за Loewe

Ай, ай! Чантите, които непременно дебнем 2nd Hand и искаме за лятото

За тези се сбиваме, ако се наложи... 

Shopping преди 1 година

Second hand пазарът в България е приказка и точно тези и много други чанти от същия дизайнерски калибър сме намирали десетки пъти. Не мислете, че "тук такива няма" - има, просто следим дните на зреждане, следим онлайн платформи и профили, следим всичко като лисици, защото следните се очертават като топа на момента предвид модерността на ранните 2000s и Y2K естетиката. Оглеждайте се за:

Balenciaga City Bag

Тези, които не следят отблизо последните "възраждания" на стари чанти, може да твърдят, че чантата с шипове "City“ всъщност не се счита за достойна за радара ни, но за тренирано око тя все още е върха на върховете. Любима на Мери-Кейт и Ашли Олсън (и множество други знаменитости) по време на тяхната ранна епоха, леко хлъзгавият дизайн в мото стил, за който е доказано, че става все по-добър с възрастта, е преосмислян през години в безброй материи, цветове и размери, за да се хареса на почти всеки. Търсенията се увеличиха с 475% в началото на годината, което според Rebag може да се дължи на продължаващата модна тенденция Y2K, популяризирана от TikTok, както и на рестартирането като And Just Like That и Gossip Girl, които често включват търсена дамска чанта.

Gucci Dionysus Bag

Творческият директор на Gucci Алесандро Микеле обича да внася модерни завъртания върху класики от архивите, но в списъка със собствения принос на дизайнера към италианската модна къща е моментално разпознаваемият хардуер с двойна тигрова глава на чантата Dionysus. Като играта с емблематичните детайли на Gucci, моделът направи своя дебют през 2015 г. и спечели името си от древногръцкия бог на виното и всички неща, които вървят заедно с охолния живот. Само седем години след създаването си, акцентът се счита за един от "любимите на Gucci“. Освен това в метавселената специфичният стил на чантата вече е гореща стока. В Roblox Gucci пусна артикула като чанта с ограничено издание в рамките на играта (която струва около $6 в Robux), която след това беше препродадена за $4,115 (350,000 Robux), общо, което струва повече от цената на действителната физическа чанта .

Celine Phantom Luggage Tote

Ранните модни тенденции са на рекордно високо ниво, което означава, че манията по моделите от средата до края на 2000-те не изостава. Тези, които искат да изпреварят вълната (и основните надценки), трябва да обмислят някога обичаната чанта Phantom на Old Céline. Дизайнът на Фийби Файло дебютира през 2011 г. и моментално се покачва до небето, що се отнася до популярност, като папарашки образ, носен от известни личности и модели, като Кортни Кардашян, Роузи Хънтингтън-Уайтли и Алесандра Амброзия. Предлага се само в средни и големи размери, структурираната част със сигурност е по-голяма от чантите, които в момента са актуални на пазара, но има всички характеристики на следващата, не толкова нова It чанта.

Bottega Veneta Intrecciato Hobo Tote

Тригодишното управление на Даниел Лий като креативен директор в Bottega Veneta може да достигна своя край, но колекцията от луксозни аксесоари на марката все още е силна. Всъщност, както се доказва от скорошния възход на тъканата чанта Teen Jodiе, всеки модел на BV - минал или настоящ - с емблематичната техника за тъкане на кожа Intrecciato е сертифициран хит. Инвестирането в една винтидж Bottega Veneta позволява да сме в тенденцията и да добавим нещо вечно към колекцията си. 

Louis Vuitton Croissant Bag

Само един поглед към най-новите колекции казва всичко, което трябва да знаем за посоката, в която се насочват тенденциите с дамските чанти. Благодарение на такива като Peter Do и The Row, наред с други, малката чанта в стил слинг има своя момент. Като хибрид между класическо hobo и чанта през рамо този силует не е нищо ново, но дизайнът "Кроасан“ на Louis Vuitton влезе на сцената много преди тенденцията с чантите-хамак да се появи и сега си струва да я имате под радара си.

Dior Street Chic Bag

В този момент от цикъла на тенденциите, чантата в стил багет почти е наникъде... Но версията за рамо на Dior с детайлна катарама е достойно изключение. Малко по-голяма по размер от по-традиционните варианти, извитото й тяло има дизайн, подобен на банан, който все още се чувства актуален и днес. Достъпна в повечето луксозни сайтове за препродажба за под 1500 долара, чантата Dior "Street Chic“ е чудесна алтернатива за одобрената от SATC чанта Saddle Bag, която продължава да расте в цените си.

Prada 1995-era Tote Bag

Оставете на Миуча Прада да вземе вечната чанта на италианската модна къща и да я направи свежа и нова днес. Марката създаде цяла преиздадена линия на своята чанта от 1995 г., станала популярна от най-добрата муза на епохата - Каролин Бесет Кенеди, но тъй като вече разпродаденото преиздание е актуализиран поглед върху винтидж силует, има още повече причини да закупим старата версия втора употреба от марката, вместо новата, доста скъпа...

Stella McCartney Falabella Tote

Милениалите биха се съгласили, че в пика на модата от средата на 2000-те е някакво безумно повторение на чантата „Falabella“ на Стела Маккартни. Първоначално пусната в продажба в края на 2009 г., чантата е незабавно разпознаваема с хардуерната облицовка и верижна връзка, но това, което отделя основния дизайн от останалите е, че дамската чанта остава една от първите по рода си по отношение на устойчивостта, което прави силен аргумент за луксозните марки във време, в което е почти невъзможно да не се използва кожа. Днес тя остава едно от най-запомнящите се парчета на бранда и скоро ще е тотален хит, по наша прогноза.

Fendi Oyster Bag

Компактна алтернатива на характерната "багета" на Fendi, чантата "Oyster“ е по-малък модел за рамото със заоблено тяло, което наподобява джоб на торбичка. Докато по-често срещаните итерации на пазара включват материя с лого, няколко от любимите сайтове и магазини за търговия втора ръка предлагат чантата от кожа и ресни с мъниста, което я прави чудесен вариант за нощно излизане. С толкова много версии, от които да избирате, помислете за тъкани, декорации и всичко между тях – почти гарантирано ще намерите уникален модел, който никой друг не носи.

 

More Shopping