Следва

Гласуваме: какво е или не е наред в костюма на ПМ Петков

Евровизия 2022: не слушайте песните, гледайте дрехите

Изпълнителите са наясно, че една песен не е достатъчна, за да бъде запомнена и харесана от публиката - важно е всичко, до последния детайл 

 

All fashion преди 1 година

Известният конкурс за песен Евровизия 2022 се провежда в италианския град Торино. Благодарение на триумфалната победа на Манескин миналата година, Италия е домакин на състезанието за първи път от 1991 г. Изпълнителите внимателно подготвят изпълненията си и едновременно избират ярки, често на ръба на скандалното тоалети за изпълненията си (четете още: Гърция, Украйна, Португалия... първите 10 финалисти на Евровизия 2022 и песните им). Не че това е нещо ново, но прави впечатление, че този тип усилия ескалират с всяка следваща година. За доказателство - някои от участниците в състезанието тази година, които дотолкова се отличиха с избора си на тоалет, че погледите ни се премрежват, и премрежват, и направо ни се вие свят. За разлика от други, като двамата разкошни италианци, които знаят как се уцелва точното сечение между мода, скандал, стил и секс. 

Ронела Хаяти, Албания

Албанската певица би могла да се мери с много западни звезди с песента си, смелата хореография и още по-смел тоалет. На сцената Ронела танцува в блестящо боди с бледорозов шлейф и бухнали ръкави и се появи пред фотографите в много необичаен тоалет с правоъгълна шапка, подчертани рамене и бухнала многослойна пола. Дамата отпадна от финала, но следите остават...

Шелдън Райли, Австралия

23-годишният изпълнител от Австралия избра пищна рошава визия с харем панталон, акцентиран корсет на талията, разкроено сако и, разбира се, ефектна пелерина с дълъг шлейф от бели пера. В подобно облекло певецът излезе и на сцената: Шелдън запази костюма, но замени пелерината с пола с шлейф и завърши визията с лъскав воал на лицето си, изработен от кристали. 

Шанел, Испания

Знойната красавица от Испания избра много модерното име Шанел. На сцената певицата заложи на дръзко боди, избродирано с пайети и цветни камъни, което съчета с високи ботуши и мрежест чорапогащник. 

На стената за пресата Шанел позира в яркочервена рокля с корсет и многослойна пелерина с много дълъг шлейф. Просто беше невъзможно да не бъде забелязана. 

Моника Лиу, Литва

Представителката на Литва, за разлика от много от нейните съперници, предпочете доста разбираем тоалет. Певицата избра искряща рокля до пода с американска мишница. Облеклото бе завършено със стилна прическа боб.


Моника Лиу и Зендая

Нямаше как обаче да не забележим приликата на този тоалет с излизането на Zendaya на Met Gala 2016. Блестяща рокля до пода и подобна прическа - Моника вероятно е вдъхновена от една от най-стилните знаменитости на нашето време. Няма лошо, разбира се. 

Оркестър Калуш, Украйна

Украинската рап група е един от основните фаворити на конкурса тази година и истински претендент за победата. Изпълнителите подчертаха взривяващото си като ритъм парче с ярки тоалети, в които има място за десетки препратки към традиционната култура и фолклор, както и за ярки аксесоари, като розовата кожена панама на фронтмена, например.

Zdob si Zdub & Advahov Brothers, Молдова

Участниците от Молдова се наслаждават на всеки момент от своето изпълнение. Ярките панталонни костюми на музикантите и червено-синият комплект с полата на солиста определено заслепяват. 

На червения килим Zdob şi Zdub & Advahov Brothers се появиха в по-сдържани тоалети, но закачливият им нрав все пак издават необичайните автентични шапки. Иначе, маратонките са бели - приветстваме!

REDDI, Дания

Членовете на групата единодушно решиха да се облекат в ярко и цвят. В тоалетите на групата отчетливо съзираме естетиката на 70-те и рок-енд-рол носталгията. Надяваме се, че готините им запомнящи се дрехи ще помогнат на изпълнителите да придобият по-голяма популярност. 

Subwoolfer, Норвегия

Норвежките представители на Евровизия напомнят много на стил идеите на популярния DJ Marshmello. Лицата им са скрити под маските на нещо като вълци, а кой стои зад тях не се знае. Музиката на дуета е в тон със скандалните им тоалети. Чудим се дали ще си свалят маските на финала или само ако спечелят?

Махмуд и Бланко, Италия

Италианският дует е сред фаворитите на Евровизия 2022. Миналогодишните победители, Måneskin, заеха видно място в модната индустрия, като подписаха договор с Gucci. Махмуд и Бланко също изглежда вече заемат подобаващото им място на модни икони. Дуото категорично се откроява с ефектния си, но в хубавия смисъл на думата, външен вид. Гардеробите на изпълнителите са обмислени до последното копче, което е напълно обяснимо, след като зад това усилие стои Valentino (четете още: Петъчна доза секс: Бланко, побиват ни brividi, brividi, brividi!). 

Момчетата изглеждат страхотно както на сцената, така и на червения килим. Стилистите им избират необичайни панталони от кожа или лъскав материал, но също и смели и супер широки панталони в цвят лавандула, от които стърчи ластик на боксерки. Шортите също са ок, поне на тялото на Махмуд и комбинирани така.   

Корнелия Джейкъбс, Швеция

Конкуренция на италианците в котегориите Стил и Актуалност на гардероба прави представителката на Швеция. Тя също уверено носи смели визии, като „голата“ рокля за тура пред фотографите, и на пресконференцията на участниците в Евровизия, с дискретната си визия, допълнена с яркозелени кожени ръкавици, върху които са накацали пръстени. На сцената, за сметка на това, Корнелия не се откроява твърде много, в семпла лъскава рокля с ресни е, но компенсира с глас и енергия. А и стилът, така измислен, й отива.  

S10, Холандия

Стилистът се е справил страхотно с гардероба на холандската певица. Харесваме стилния комплект с изрязано сако, пола и панталон за сценично представяне и розовата рокля на Victor & Rolf с акцентирани рамене от колекцията пролет-лято 2022 за официалната част.

Circus Mircus, Грузия

Песента на грузинската прогресив рок група не беше оценена от букмейкърите, но момчетата определено накараха зрителя да ги запомни. На сцената членовете на групата се появиха в нещо като магьоснически одеяния, каквито обичайно очакваме да видим в цирка (препратка към името?). Екипът позира пред фотографите в пиратски тоалети, освежени, както се казва, с повечко модни детайли, както подобава на случая - цветна брада, превръзка с камъни и необичайни слънчеви очила.

 

More All fashion