Следва

Принц Албер ще плаща по 12 милиона евро годишно на принцеса Шарлийн да изпълнява кралските си задължения

Перфектната пилешка супа за душата с фиде: лесна, уханна, вдигаща

Супер лесна, тази класическа рецепта за пилешка супа се изпълнява за час и общо взето, вдига от пролетна умора, оправя настроение и превръща къщата в дом, защото мирише божествено. 

 

Food преди 1 година

Може би е трудно да се измисли по-универсално ястие от леката пилешка супа с фиде. Използвайте пилешко месо, моркови, лук, чесън, целина и фиде, както и магданоз и риган, за да приготвите здравословно и питателно ястие за всички наоколо, даже и капризните. Някои домакини умишлено дробят фидето, за да постигнат нежна текстура и носталгичен щрих към ястието. Можете да имате предвид тази техника, ако нямате късо фиде у дома. 

Рецептата ни е за 6 порции, всяка от които съдържа приблизително 414 калории (ако се използват бутчета).

Имате нужда от:

- 700 г пилешко (филе или бутчета)

- 3/4 чаша фиде или друга паста по избор

- 3 големи моркова, нарязани (препоръчваме да запазите обелките)

- 3 стръка целина, нарязани (препоръчваме да запазите стъблата и листата)

- 1 глава лук, нарязан (запазете външния слой)

- 3 смлени скилидки чесън

- 2 супени лъжици зехтин

- 1 чаена лъжичка сушен риган

- 1 дафинов лист

- сол и черен пипер

- магданоз и лимонов сок за сервиране

Основното в супата е домашният бульон. Той е този, който прави ястието здравословно и вкусно. Има два начина за приготвяне на бульон.

Предварително - пригответе пилешкия бульон, като задушавате заедно подправените пилешки гърди или бутчета. След това прецедете бульона и го добавете в тенджерата.

По време на готвене - по-бързият метод, но и по-сложният. Сварете бульона, като добавите пилето в тенджерата заедно със зеленчуците и водата, след което извадете пилето и го нарежете на парчета.

Използвайте опцията, която ви пасва най-добре. Във втория случай приготвянето на съставките ще ви отнеме около 15 минути, а общо ще отделите около час за готвене.

Поставете корите на морковите, целината и външните слоеве и краищата на лука в голяма тенджера. Добавете пилешките бутчета заедно с дафиновия лист и подправете всичко със сол и черен пипер. Налейте 8-10 чаши вода в тенджерата, оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри, докато пилето омекне. Това ще отнеме около 20 минути.

Извадете пилето от бульона и го накълцайте, след което го оставете настрана. Прецедете пилешкия бульон през фина цедка и изхвърлете зеленчуковите изрезки и дафиновия лист. Можете да излеете бульона в друг съд.

Загрейте зехтина в същата тенджера на среден огън. Добавете лука, целината и морковите в тенджерата. Подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците започнат да омекват, т.е. около 10 минути. Добавете чесъна и риган и гответе до аромат или още около 1 минута.

Върнете нарязаното пиле и прецедения пилешки бульон в тенджерата. Намалете котлона до слаб и оставете да къкри още 10 минути. След това добавете фидето и оставете да къкри, докато пастата стане ал денте, още около 5-6 минути.

Сервирайте супата топла. Към нея добавете ситен пресен магданоз и свеж лимон. Да ви е сладка, пилешката супа за душата!

More Food