Големите любовни истории: Бони и Клайд, кръвожадната романтика на обречеността

Големите любовни истории: Бони и Клайд, кръвожадната романтика на обречеността

Бони и Клайд, нарицателно за двойка. Заедно, те са еманация на злото. Убиват, крадат, сякаш се търкалят из живота, окъпани в кръв и престъпления. Само че, едновременно с това, много се обичат. Умират заедно, а историята ги запомня колкото с престъпленията, толкова и с трогателната им привързаност един към друг. По-голяма от всичко, по-важна от всичко. 

 

Много малко са двойките, реално съществували, които са оставили толкова магическа, омайна, дори сладостна следа в световната "любовна" история. Бони Паркър и Клайд Бароу са престъпна, много опасна, ужасно зловредна двойка, която иначе е супер симпатична. Обичат да обират банки, като го правят повече от успешно, освен това нямат проблем с кървавите убийства и най-невероятни отвличания, които извършват само за две години, в разгара на Голямата депресия. Романсът им е в основата на много филми, песни и дори мюзикъл. Те стават легенди приживе, а почти сто години по-късно имената им са нарицателни. И така, какво е толкова уникалното в тази двойка, която подлудява милиони хора по света?


Бони Паркър и Клайд Бароу, 1933 г

Детството

Бони Паркър е родена в малък град в Тексас през 1910 г., след което семейството се мести в Западен Далас. От дете момичето има проблеми с дисциплината: ужасно скучно й е в училище, едва издържа седнала на чин, не понася еднообразието на провинциалния живот, общо взето няма търпение да заживее "истински". Бони напуска училище и седмица преди 16-ия си рожден ден се омъжва за гаджето си тогава Рой Торнтън. Бракът не потръгва изобщо - спътникът на Бони прекарва по-голямата част от времето си далеч от дома. През 1929 г. е обвинен в грабеж и осъден на пет години затвор. Пътищата им никога повече не се пресичат, макар че двамата остават законно женени. Бони остава да работи като сервитьорка до момента в който, в началото на Голямата депресия, остава без работа и доходи. Иначе е прекрасно и фино миньонче, високо едва 150 см и тежащо 40 кг.  


Кадър от филма "Бони и Клайд", 1967г

Клайд Бароу е роден през 1909 г. в бедно семейство от Тексас, което, подобно на семейство Паркър, се премества в Западен Далас. Шестото от общо осем деца, той живее в относително крайна нищета. Семейството е фермерско, често реколтата е слаба, няма храна за всички и тогава Клайд е изпращан при роднини за временно отглеждане. За пръв път почти 17-годишният Бароу е арестуван за това, че не връща навреме кола под наем. Престъпните му приключения не свършват, разбира се, с това. Напротив - под ръководството на по-големия си брат и бъдещ партньор по банда Марвин „Бък“ Бароу той се забавлява, разбивайки сейфове, обирайки магазини, крадейки коли, както и пуйки от дворовете, влагайки във всяко престъпно начинание плам и радост. Хубавец за времето си, младият мистър Бароу е висок 1,70, добре сложен, мускулест и пъргав. Момичетата много го харесват - преди Бони той вече има две сериозни връзки. Никога не се жени. 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.