Trend report: „голи” булки цяло лято

Trend report: „голи” булки цяло лято

Камил Шариер е много готина и селно влиятелна инфлуенсърка, посланик на Chanel, момиче, на което, според настроението, искаш дословно да приличаш, или пък съвсем не. Миналата седмица тя направи кратък авторски разбор на тенденциите в булчинската мода за предстоящото лято, избирайки тематично прозрачни бели рокли от Сесил Бансен, Юхан Уанг и Кристофър Кейн. Харесва ни, приемаме избора й за елегантен, макар и специфичен тренд, показваме >>>  

Изглежда, че е налице откроима тенденция булките да се противопоставят на традицията, когато става дума за класическите сватбени одеяния. Някои пропускат нюансите на слонова кост в полза на драматичното черно или смел цвят, докато други изричат обетите си в костюм. Но има една зараждаща се тенденция, която все още може да повдигне веждите на част от по-зрелите членове на социума. Това е новата "порода" прозрачни сватбени рокли.

„Голите“ рокли имат неизменно място на червения килим от доста време, а сега те проникват по тържествената пътека на бракосъчетанията. Глобалната платформа за пазаруване Lyst съобщава, че търсенията за прозрачни бели рокли са се увеличили с 80 процента от началото на годината, което предполага, че 2022 г. твърде вероятно ще доведе до Лятото на голата булка.


Камил Шариер носеше прозрачна дантелена рокля по поръчка на Харис Рийд за сватбения си прием

Камил Шариер вече мина по този път. Любимото френско момиче на Instagram се омъжи за съпруга си Франсоа Ларпен в не един, а два прозрачни тоалета. В съответствие с нейния дрескод на „гадните 2020-те“, гостите бяха насърчени да се стремят да се поизпотят след пандемията, самата тя прекарана в изпотяване. Шариер облече рокля на Селин с пайети и прозрачна пола за церемонията и се преоблече в рокля по поръчка на Харис за партито след това, изработена от рециклирана дантела.

Роклята на Charrière е ода на безгрижните 90-те само с нотка на нахалство от 60-те. Инфлуенсърът никога не се е виждала като „традиционна булка“, по собствените й думи, така че уникалната дреха е идеална за присъщия й парижки шик. Разбира се, нейното сватбено бельо изисква повече обмисляне от обикновено, като се има предвид, че се вижда преди всичко останало. В крайна сметка Камил избира комплект от La Perla. „Имах момент на паника предишния ден, но когато съпругът ми видя роклята, веднага ми каза колко много я харесва и това е всичко, което наистина имаше значение за мен в края на деня".

Нейният съвет към всеки, който обмисля подобен "по-малкото е повече" подход в големия си ден? „Уверете се, че обстоятелствата са правилни, казва Камил. - Нашата сватба беше зимна афера, на закрито, с много млади хора, тъй като повечето от по-възрастните ни роднини не можаха да дойдат заради Omicron. Не мисля, че бих избрала същото, ако бяхме на дневна светлина. Но пак казвам, това съм само аз. Мисля, че сватбата е толкова лична, просто се уверете, че правите нещата точно както ви харесват на вас." 


Прозрачните бели рокли се превърнаха в подпис на марката за Yuhan Wang


Yuhan Wang Spring/Summer 2022

Дизайнерът Юхан Уанг, който направи причудливите прозрачни рокли подпис на своята марка, идеално отразява тази нагласа. „Най-важното е да бъдеш себе си и да се насладиш на красивия момент!", каза тя за Vogue. Нейните стилове са най-добре съчетани с прозрачно бельо, което да позволи единствено на роклята да говори. „Контрастът между плътните шевове и прозрачната основа наистина създава чиста поезия, особено при движение", казва тя.

В Кристофър Кейн булчинските визии се правят за „съвременната булка“ и определено има какво да предложат на жената с много голяма доза увереност в себе си. „Чистите стилове са за жени, които наистина са уверени и се чувстват добре в собствената си кожа. Те са тихо дръзки и определено предпочитат класическата естетика“, каза Кейн пред британския Vogue. Дизайнерската му рокля с дълги ръкави от еластична дантела, с маншети и яка с пера, е бестселър. „Това има смисъл - много е елегантно, но съдържа и модна провокация.“

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.