Следва

Бритни Спиърс загуби бебето в началото на бременността

Това е положението: кампания на Calvin Klein с бременен транс мъж и дискусиите по темата

Продължават споровете онлайн около новата рекламна кампания на Calvin Klein, включваща бременния мъж Роберто Бете и съпругата му Ерика Фернандес, и двамата транссексуални.

 

 

Celebrities преди 1 година

Американската модна къща представи кампанията си на 9 май, денят, в който се отбелязва Денят на майката в страната. В коментарите към публикацията на марката в Instagram веднага избухна разгорещена дискусия между активисти за транс правата и онези, които смятат рекламната кампания за обидна за жените.

Тази публикация унижава жените по целия свят. Като разпространявате такъв фарс, вие игнорирате жените, нашите постижения, нашата естествена сила и изключителни възможности, дадени ни от Бог. Никой мъж, никога, не може да роди дете, написа потребител с прякора thelibertyreagan.

Искам да подкрепя всички транс жени и транс мъже. Обичаме ви, момчета. Не забравяйте, че винаги ще има хора в света, които са готови да се борят за вашите права, въпреки че коментарите под тази публикация водят до различен извод, възрази собственикът на акаунта в Instagram poul.hein.

Спорът бързо се разпространи и в други социални мрежи. И така, хаштагът #BoycottCalvinKlein („бойкот на Calvin Klein“) се разпространи в Twitter. Медийни личности започнаха диспут по темата, включително водещият на токшоу и политически коментатор Стивън Краудър.

Имаме огромен недостиг на адаптирано мляко в нашата страна! Левицата казва, че мъжете са коренът на всяко зло, така че е справедливо да обвиняваме бременните мъже, нали? Чудя се какво има да каже Калвин Клайн за това?

Д-р Д. Охеда от Националния център за транссексуално равенство благодари на модната марка за подкрепата на транс общността: Аплодирам Calvin Klein за тяхната инициатива, защото е изключително важна. Това пряко засяга начина, по който възприемаме другите хора, особено когато става въпрос за здраве и семейно планиране.

В отговор на многото реакции, представителите на Calvin Klein пуснаха официално изявление.

Ние виждаме тази платформа като приобщаваща и уважителна среда за индивидуалност и себеизразяване. В Calvin Klein сме толерантни към всичко друго, но не и към фанатизма. Всички нетолерантни коментари ще бъдат премахнати, а акаунти, публикуващи реч на омраза, може да бъдат забранени.

Междувременно бебето на Роберто Бете и Ерика Фернандес вече се роди. Двойката активно води социалните си мрежи и веднага сподели добрата новина с абонатите.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 21 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.