Изложбите, които си струват:

Изложбите, които си струват: "Пряко допълнение" до 7 юни в галерия Ракурси

Талант и чувство, ръка за ръка с талант и чувство, това ще видим, усетим, преживеем до 7 юни 2022 г. в столичната галерия "Ракурси" 

„Пряко допълнение е интересна, нетипична, съкровена изложба, в която 13 художници излизат със съвместни платна. Откриването бе в петък, 13 май, а ние можем (и трябва) да я видим до 7 юни. 

Изложбата събира в общ експеримент по идея на Валентин Ангелов 13 художници, които създават съвместни произведения. Всеки от участниците започва една картина, която другият довършва. Така всяка двойка автори създава две произведения, откъдето и името на изложбата „Пряко допълнение“. Двойките художници са формирани на основата на техните разбирания, ценности, идеи, стилови особености и приятелски отношения.


Мариана Маринова


Анета Дръгушану – Мариана Маринова

„И преди сме рисували заедно, но винаги е било по-скоро като игра. Сега за пръв път създаваме подобен общ проект, който представяме пред публика и това е голямо предизвикателство. Тръгнахме от общия ни път през годините, заедно сме учили в художественото училище, в академията, споделяли сме ателиета, пленери, идеи, но сега предизвикателството е различно - да влезеш в света на колегата и да го допълниш, пряко“, разказва Валентин Ангелов.


Милко Божков - Росен Кръстев

„Много е важно да намериш баланса, да усетиш другия, за да създадете един бисер, който да покажете на публиката. Да видиш къде започваш ти и как преливаш в другия, как той те разбира, какво променя, какво допълва, пряко или не“, казва Михаил Лалов, в чието ателие са направени част от творбите. Някои автори, които не живеят в един град, като Николай Янакиев и Пламен Бонев, Васил Стоев и Димитър Петров, както и дамската двойка Анета Дръгушану и Мариана Маринова работят от дистанция и разменят работите си по пощата, а Милко Божков и семейството Цветелина и Росен творят във Велико Търново.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.