Следва

Парижанката Лея Сфез показа най-стилния маникюр за лято 2022, всички вече го искаме

Накарай парфюма да работи! 6 начина да задържим скъпото ухание цял ден

Най-надеждният начин е и най-простият - ако искате да ухаете цял ден на вашия прескъп във всеки смисъл парфюм Шанел, Ермес, Маржела и пр., най-доброто е малката версия на аромата, тази, която обикновено се нарича travel size, да е винаги в чантата ви. Когато това няма как да стане (или просто забравянето ни е втора природа), следните също така прости правила ще ви помогнат да задържите уханието в продължение на целия ден.

 

Body преди 1 година

Закон за пестовността

На първо място, погрижете се за безопасността на самия аромат. Не можете да съхранявате парфюми в банята, където са високи влажността и честите температурни колебания, както и на място, където попада пряка слънчева светлина. Идеалният вариант е на тъмно и хладно място, а разумна гранична опция е рафт в чекмеджето на нощното шкафче или тоалетката, далеч от централното отопление. При спазване на условията за съхранение вашият аромат ще се съхранява дълго време в бутилката, което означава, че ще бъде запазена и неговата "работна" трайност.

Въпрос на време е

Трайността на аромата се определя от концентрацията на парфюмни екстракти в него (в низходящ ред - парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода, одеколон) и е средно 4-6 часа. Често срещана грешка - нанасяне на аромата в последния възможен момент - съкращава и този кратък период. Парфюмирането трябва да се направи най-малко 30 минути преди да напуснете къщата, а най-добре - веднага след душ. Парфюмът, нанесен върху чиста кожа, звучи по-ясно и по-категорично, а влагата, с която се смесва, "запазва“ миризмата и позволява да мирише приятно и ненатрапчиво до вечерта. Базата също ще помогне за удължаване на действието на аромата. Овлажняващият лосион или... обикновеният вазелин ще се справят добре с тази функция (ще „фиксират“ надеждно миризмата и няма да пречи на последващите нотки да се включат в букета) - намажете този невидим съратник върху „правилните“ точки и след това нанесете парфюма.

Важните места

Поставете аромата върху кожата си, а не върху дрехите (там, разбира се, издържа по-дълго, но също така звучи различно). Ефективно, ароматът ще се "отвори" в определени зони, известни като пулсови точки - области, където кръвоносните съдове са разположени възможно най-близо до кожата (задната част на главата, китките, сгъвките на лактите, кухините между гърдите, вдлъбнатините под коленете ). Топлината, излъчвана от импулсните зони, ще помогне на парфюма да се разкрие напълно. 

Не докосвайте

Отървете се от навика да търкате местата, където сте нанесли парфюм (най-често това се случва с китките). От резките докосвания горните нотки на аромата се „счупват“, а беззащитните долни нотки се изпаряват в рамките на половин час. Ако наистина държите, попийте местата, на които сте нанесли парфюма или тоалетната вода с нежни докосвания, но наистина е по-добре да не правите нищо.

Комплексен подход

Парфюмът работи по-ефективно в комплект. Ето защо, ако използвате ароматен душ гел / мляко / крем / пудра за тяло и парфюм от същата линия на същата марка, можете да си осигурите нотка на любимия си аромат за целия ден.

Хвани се за главата

Ароматът може да се запази дълго време чрез пръскане на парфюмната композиция върху чиста коса. Но не трябва да забравяме, че той, като правило, има алкохолна основа, което означава, че неизбежно ще изсуши косата и скалпа. За да избегнете това, нанесете парфюм върху гребена, с който стилизирате косата. Добра алтернатива е да използвате мъгла за коса (или парфюмиран воал). Това ще ви позволи да допълвате или подобрявате любимия си аромат по желание, повишавайки здравето и красотата на косата си: парфюмите за коса обикновено са обогатени с витамини, слънцезащитни продукти, блестящи частици и други полезни компоненти. Ако нямате "мъгла" под ръка, но наистина искате да накарате къдриците да ухаят, напръскайте парфюма във въздуха на разстояние най-малко 20-30 см и преминете през ароматния облак. 

More Body