Следва

Универсален способ за готина прическа: небрежното кокче и как да го направим красиво

Never again: 4 анти-тенденции в боядисването на косата, които да забравим

Демоде! 

Hair преди 1 година

Кичури около лицето

Дължим появата на тази тенденция на двете години пандемия от коронавирус. По време на няколкото дълги блокирания, когато салоните за красота просто не работеха, много момичета решиха да експериментират с оцветяването сами. Тъй като само предната част на косата може да бъде боядисана без външна помощ, се появи тенденцията за два избистрени кичура близо до лицето. Миналата година беше наистина модерно, но сега всичко това отегчева и изглежда безнадеждно остаряло. 

Ярки цветове

През този пролетно-летен сезон ярките цветове са начело на парада: сочните розови, зелени, сини и жълти нюанси се появиха в колекциите дори на онези дизайнери, които не бяхме забелязали да припадат по ярките цветове преди. Цветът е на модните подиуми, съответно и в нашия гардероб, ярките цветове изобилстват и всъщност са съвсем на място. Но не и в косата. Модата на "пънк" прическите премина и сега розовата (именно като на Кая Гербер тогава) или синя коса изглежда просто нелепо (четете още: We Love: Синди Крауфорд и Кая Гербер на наградите InStyle).

Червеникаво русо

Тази антитенденция беше голяма тенденция преди шест месеца: основоположник бе Кристен Стюарт, която миналата есен активно промотира филма си "Спенсър: Тайната на принцеса Даяна" и беше непрекъснато пред обективите. Ако през миналия сезон не сте имали време да опитате червеникаво-ягодовото блонд-оцветяване, тогава по-добре изчакайте, докато се върне на модната арена. Ако косата ви все още я "сърби" за отчетлива промяна, по-добре опитайте платинения нюанс (точно като на Лейди Гага) - именно той сега е на върха на популярността (четете още: Малко шок никога не е излишен: шортите и деколтето на Кристен Стюарт на Оскарите).

Скрито оцветяване

Другото ултра-популярно оцветяване на 2021 г. беше скритото. Идеята му бе, всички метаморфози да се правят долния слой на косата, оставяйки горния непроменен. По този начин, ако оформите косата си права (без буйни къдрици, сложни раздели и прически), тогава оцветяването изобщо няма да се вижда. Всеки цвят може да бъде „скрит“ по този начин, но по-често това са много ярките, нетипични нюанси. Най-големият недостатък на това боядисване: ярките цветове бързо се измиват, а косата без подходящ стил изглежда сякаш е боядисана с небрежни петна, Е, и това е минало, и по-добре.   

More Hair