Следва

MM6 Maison Margiela, Resort 2023

Миналото: „ужасно травматичният момент“, в който 18-годишната Жизел Бюндхен трябва да покаже гърдите си на подиума

Жизел Бюндхен разказа за най-объркващия момент в цялата си кариера - голите й гърди за шоуто на Александър Маккуин през 1998 г. Тогава тя е само на 18 и дефилира за първи път на Седмицата на модата в Лондон.

 

All fashion преди 1 година

41-годишната манекенка разказа, че това е най-травматичният момент в кариерата й и че се е разплакала, разбирайки какво трябва да облече на пистата. 

В интервю за Vogue съпругата на Том Брейди каза: „Това беше един от най-травматичните моменти. Нямахме репетиции, така че когато се появих в шоуто, попитах какво ще облека. По това време можех да кажа няколко думи на английски, но не разбирах половината от това, което казваха, затова се преструвах, че разбирам. Нямах идея. Попитах: „Тениска ли е или нещо подобно?“ Казаха ми: „Не, ти ще носиш това“. - Е, започнах да плача".

„Имах пера, прикрепени към миглите си и докато плачех, те се отлепиха. Гримьорът ме помоли да спра да плача. Вървях по пистата и все си мислех: Надявам се баща ми никога да не види тези снимки. Всичко, което исках, беше да си тръгна, но това е едно от нещата, които те правят по-силен“, казва Жизел във видеото.

В мемоарите си Жизел описва подробно преживяването от това шоу, където е трябвало да покаже три различни тоалета - единият само от пола, без горнище.

За щастие нейният гримьор Вал й помага, като боядисва горната част на торса й в цвят, за да се чувства поне малко по-комфортно.

„Вал ми каза, че съм много красива и че модният подиум е толкова тъмен, че никой няма да разбере. Ако Вал не беше там тогава, сериозно се съмнявам дали щях да съм в състояние да дефилирам на шоуто“, споделя красивата бразилка.

През цялата си кариера Жизел е изключително внимателна относно това колко от тялото си да покаже на модния подиум. През 2005 г., когато дефилира за Victoria's Secret, тя настоява задните й части да бъдат покрити.

„Винаги съм искала да се уверя, че дупето ми е покрито, защото се чувствах неудобно да ходя по пистата с голо дупе, докато хората ме гледат.“ 


Giselerama: след пауза в кариерата Жизел Бюндхен се върна в кожа и леопард за V Magazine


More All fashion