Следва

Мляко, крем или масло: кое е Средството за грижа за тялото, експертното мнение

Капсули за красота: 4 пробиотика за проблемна кожа

Защо трябва да включите пробиотиците в рутината си за красота? И как да го направите най-ефективно?

 

Body преди 1 година

След като установихме, че Кейт Бланшет не пропуска и ден без пробиотици, в резултат на което изглежда така, както изглежда на 53 и с 4 деца, решихме да се поразровим в темата детайлно. 

Какво е това и как работи?

В тялото си имаме както полезни, така и вредни бактерии. Пробиотиците са от първите. Те спомагат за поддържането на здравословен тонус в клетките и осигуряват безценна помощ при производството на хиалуронова киселина, за която се знае, че е ключът към еластичната и тонизирана кожа. Веднага след като производството на хиалуронова киселина достигне нормална стойност, кожата става по-хидратирана, а защитните й функции стават няколко пъти по-ефективни. Така че, в жегата или лошото време, той лесно се среща с атаката на токсини и патогени и започвате да се гледате в огледалото много по-уверено.

След като разбрахме ползите от пробиотиците, е време да решим кои от тях да включим в рутината си за красота. Пробиотиците могат да се консумират както вътрешно за предотвратяване проблемите на храносмилателната система, така и да се прилагат външно. За тези, които избират втория път, предлагаме избор от четири пробиотика, подходящи за всеки тип кожа (четете още: "Нашта" система 4-2-4: как постигаме фантастичния тен на корейките).

Млечнокисели бактерии

Проучванията показват, че използването на млечнокисели бактерии върху повърхността на кожата води до увеличаване на нейната гладкост и подобряване на клетъчния обмен. Те също така помагат за почистването на кожата, което е особено важно при променливо време, когато мъртвите кожни люспи бързо се натрупват, порите също бързо се запушват и в резултат на това клетъчното дишане се нарушава.

Дерматолозите активно съветват използването на кефирни маски, които бързо стартират възстановителните процеси в дермата и спомагат за поддържането на киселинно-алкалния й баланс. Нещо повече, кефирът съдържа прословутата хидроксилна киселина, форма на млечна киселина, която също помага да се поддържат нивата на pH под контрол и да се забави процеса на стареене.

Лактобацили

Този пробиотик се приема през устата. Помага за задържане на влага вътре в клетките на кожата и значително намалява риска от зачервяване, бръчки и микрогънки. Влагата е нещо, без което здравата кожа не може. Ако увеличите приема на храни като пробиотично кисело мляко, кимчи или мисо супа, ще направите голяма услуга на кожата си (ако искате да приемате пробиотици под формата на лекарство обаче обезателно се консултирайте с лекар).

Бифида ферментен лизат

В научни изследвания този пробиотик е показал някои наистина забележителни характеристики: той е в състояние да засили защитните функции на кожата, както и функциите, свързани със задържането на влага в нейните клетки. Идеален инструмент за тези, които искат да организират пълноценен детокс на дермата за себе си и да изключат неприятните обриви и раздразнения от списъка с проблеми с красотата. Изберете многофункционални овлажнители, които съдържат заветната комбинация от "Bifida Ferment Lysate" - сигурни сме, че определено ще се сприятелите.

Bacillus coagulans

Този пробиотик заема специално място в нашия списък, тъй като може да се използва както вътрешно, така и да се прилага върху повърхността на кожата. Във всеки случай приносът му за красотата и здравето на дермата ще бъде значителен. Експертите са установили, че така нареченият Bacillus Coagulans влияе върху нейните имунни функции и ако се прилага локално, пробиотикът ще допринесе за забележима хидратация и е чудесен за най-чувствителната кожа. 

More from View Sofia

Миналото: тайната сватба на Джийн Сибърг и Ромен Гари, мистерия, крита половин век

Celebrities преди 1 година

Френската журналистка Ариан Шемeн разкрива дълго пазените в тайна подробности от сватбата на американската кинозвезда и един от най-големите френски писатели. Годината е 1963 г., а книгата на Шемен се казва Mariage en Douce

4 здравословни навика за по-дълъг живот

Health преди 3 години

Без съмнение стресът е част от нашия живот и доста често (да не кажем всеки ден) се сблъскваме с него. Заринати сме с информация за това колко вреден е за нас и нашето здраве и как скъсява живота. Оказва се обаче, че има видове стрес, които, противно на разбиранията, са полезни за нас.

More Body