Следва

Диамантите са най-добрите приятели на момичетата: Ан Хатауей и Джулия Робъртс в Кан

Развод на върха: Алишер Усманов и Ирина Винер се разделят след 30 години брак

Милиардерът Алишер Усманов подаде молба за развод със съпругата си Ирина Винер след 30 години брак

 

Celebrities преди 1 година

Съобщението гласи, че бизнесменът е подал молбата за развод в началото на май, а днес е бил проведен разговор между представителите на страните в съда, след което са им предоставени две седмици, в които да вземат окончателното решение за раздялата си.

Следващото виждане на двойката ще е в началото на юни, когато ще бъде взето и официалното решение за разтрогване на брака. Причините за развода не се съобщават.

Алишер Усманов и старши треньорът на националния отбор на Руската федерация по художествена гимнастика и президент на федерацията в усия Ирина Винер се срещат в ранната си младост в Ташкент. И двамата тренират в тамошния Спортен дворец: Усманов се занимава с фехтовка, а Винер - с художествена гимнастика .

"Дотогава не я познавах, но в момента, в който я видях, се влюбих. Лицето й се запечата в душата ми за цял живот. За два живота дори", признава в годините Усманов. 

Тогава младежът едва посмява да доближи момичето. Няколко години по-късно обаче двамата се срещат вече в Москва и започват да излизат, а през 1992 г. се женят. Усманов прави предложение, докато е в затвора: през 1980 г. е осъден на осем години затвор за измама и съучастие в получаването на подкуп. Винер приема предложението му и започва да го чака, до момента, в който, шест години по-късно, е освободен условно.

Двойката няма деца.

В момента Усманов заема седмо място в списъка на най-богатите хора в Русия: състоянието му се оценява на 11,5 милиарда долара. Сред най-големите му активи са Metalloinvest, Udokan Copper, MegaFon, JV AliExpress Russia и други. През март Усманов попадна под западните санкции на фона на войната на Кремъл в Украйна.

Ирина Винер-Усманова е старши треньор на Центъра за олимпийско обучение: от 2001 г. тя тренира руския отбор по художествена гимнастика. Сред учениците на треньора има много олимпийски шампиони, включително Алина Кабаева и Маргарита Мамун.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 21 часа

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 18 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.