Стилът на Теодора Генчовска, външен министър на България, по повод ЧРД

Стилът на Теодора Генчовска, външен министър на България, по повод ЧРД

Теодора Генчовска е министър на външните работи на Република България от пет месеца и половина, т.е. откакто бе назначена на този пост, като част от управляващата страната коалиция от четири парламентарно представени партии, на 13 декември 2021-ва. Дамата е от квотата на партия ИТН, а неин шеф е Кирил Петков.

Родена в Павликени преди точно 51 години, за Теодора Генчовска, до момента на назначението й се знаеше много малко - че е историк по образование, че има степен и от Военната академия, както и че интересите й, чисто професионални, са в областта на сигурността и отбраната. Госпожа Генчовска има опит в Генералния щаб на Българската армия и в Министерството на отбраната, а последно е главен експерт по отбраната в администрацията на президента Румен Радев.


Стилът на Лена Бориславова, българската Амал Клуни


От това, което успяхме да уловим от личността на Теодора Генчовска, откакто заема публичната длъжност министър, госпожата е лаконичен, обран откъм емоции човек, артикулиращ бавно и предпазливо, единствено и само когато се налага. Липсата на дипломатически опит стана очевидна в контекста на изявите й - госпожа Генчовска няма никакво дар слово, тонът й е равен и неангажиращ, говори вяло и странно забавено, не внушава нищо почти, а действията й винаги изглеждат закъснели, ненавременни и сякаш извършвани с нежелание или дори под натиск.


Раймунд Фурер, посланик на Швейцария и Теодора Генчовска

Иначе, на външия ни министър в момента би трябвало комуникацията да й се удава - родена е под знака на изключително гъвкавите и комуникативни Близнаци, чиято планета-управител е Меркурий - планетата на комуникацията. Впечатленията ни са, че в случая има желание, но няма възможности - госпожа Генчовска не излъчва професионализъм, в смисъл на солидна, ясно заявена позиция, нещо, каквото и да е, внушаващо стабилност, визия или разбиране на материята. Иначе очевидно много обича да пътува, което също е "под" Близнаците.


Министърът по европейските и международните въпроси на Австрия Александер Шаленберг и Теодора Генчовска

Като пожелаваме на госпожа външния министър професионален размах, някакъв вид успехи, защото нейните касаят и нас, здраве и радост, по повод нейния рожден ден, обръщаме поглед към нейния стил. Всъщност, ако трябва да сме честни, тя определено има такъв - Генчовска е избрала прическа, начин на обличане, подход към детайлите във външния вид, които определено са отчетливи и могат спокойно да бъдат обект на професионален разбор.


Стилът на Мика Зайкова, доайенът на 45-ото НС


Какво прави впечатление? Хубавата гъста коса на Теодора Генчовска си е намерила вярната фризура. В дългото, добре поддържано каре с път, изместен встрани, гъстата коса е добре подчертана, като цветът също е елегантен. Чисто имиджово, предвид твърде високия пост на Генчовска, този тип фризура е добре избрана (веднага се сещаме за историческия цитат на София Лорен: "Прическата не засяга само начина, по който ще прекарате деня си, ами и самия живот)."


С Дмитро Кулеба, външен министър на Украйна

Следва друга важна особеност - госпожа шефът на дипломацията ни има афинитет към перфектния маникюр - обичайно боядисани в червено, ноктите й са добре оформени, винаги при професионалист, което е видно. Ако цветът не е класическото червено, дамата предпочита безцветен или бял лак.

Бижутата? Бижутата са индикатор за вниманието към детайла при Генчовска. Тя обича перли - запазена марка в дипломатическите и изобщо сложните междучовешки взаимоотношения (Четете още: Перла, mon amour! Как се подаряват и останалите важни неща за най-специалното бижу.) Видимо, при нея нищо неистинско, що се отнася до стиловите притежания, не може да мине - всичките й перли са естествени и смеем да твърдим, скъпи. Има и дълги, има и къси нанизи, като и двата вида перли й стоят добре.

Същото важи за рамките на очилата, като дотук сме засекли около 4-5 чифта различни диоптрични рамки, до една избрани перфектно - видимо луксозни, видимо удобни, видимо елегантни, напълно съобразени с лицето и особеностите на излъчването на Теодора Г.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.