Следва

Патриотично: руски хирург имплантира "родолюбиви" гърди - има с руското знаме, има и камуфлаж

Мляко, крем или масло: кое е Средството за грижа за тялото, експертното мнение

Грижата за тялото с нищо не е по-маловажна, отколкото, да речем, грижата за лицето, ръцете или деколтето. Следва пълният how-to по отношение пълноценната грижа за тази зона.

Body преди 1 година

Много хора се отнасят към грижата за тялото с леко пренебрежение и често го игнорират в ежедневните си ритуали. Проблем, защото кожата на тялото определено се нуждае много силно от редовно овлажняване и подхранване. View Sofia се постара да състави изчерпателен гид по грижа за тялото, след което би трябвало всякакви неясноти да отпаднат.

Крем за тяло

Време на прилагане: сутрин/вечер.

Кремовете за тяло обезпечават най-балансираната грижа за тялото, защото обикновено съдържат в състава си много различни компоненти. Затова и кремът е най-доброто решение за подхранване и овлажняване на кожата - отстранява сухотата, предпазва от възпаления, способства продължителната хидратация. Поради плътната им консистенция, кремовете за тяло са незаменими през есента и зимата. Освен това са най-доброто възможно за притежателките на суха и много суха кожа.

Лосион за тяло

Време на прилагане: сутрин

Лосионите имат по-лека текстура, поради което са идеални за топлото време в годината - попеват бързо и не запушват порите. Освен това лосионите за тяло отлично изпълняват задачата си - качествено да овлажнят кожата. Лосионите са идеални за представителките на прекрасния пол с мазна и нормална кожа. Доста често те имат в състава си плодови киселини, АНА-киселини, ограничават комедогенността и, наред с останалото, имат способността да излющват горния слой на епидермиса.

Мляко за тяло

Време на прилагане: сутрин.

Млякото е по-мазен в сравнение с лосиона продукт - все пак, задачата му е да подхранва, преди всичко. В състава на всяко мляко за тяло присъства липиден комплекс и дори растително или истинско мляко: соево, кокосово, козе, краве. Идеален продукт за жените с нормална и мазна кожа.

Масло за кожа

Време на прилагане: вечер (средството има нужда да попие).

Козметичните масла се приготвят на базата на ароматни и базови масла. Най-често за извличането им се използват плодовете на какаото, различни орехи, костилките на мангото. Маслата отлично хранят и овлажняват кожата, създавайки й защитна бариера. Доколкото в състава на тези продукти присъстват ароматични масла, те имат свойството за дълго да съхраняват аромата си върху тялото.

Маслата са силно препоръчителни за тези от нас, които имат суха кожа, но могат да се ползват и от жени с нормална кожа. Важно е да не се злоупотребява с тях: маслата следва да се употребяват не по-често то 2 до 3 пъти в седмицата, като се редуват с лосион или мляко. Повечето масла имат комедогенен ефект, следователно момичетата с по-мазна кожа и наличие на пъпки в областта на гърдите или гърба е добре да се въздържат от употребата им.

8-те най-важни съвета за грижа за тялото:

1. За подхранване и овлажняване на сухата кожа, особено в хладните и студени месеци, най-доброто възможно е кремът за тяло.

2. Лекото овлажняване на кожата през летните месеци ще обезпечи лосионът за тяло.

3. За грижа за мазната кожа, използвайте мляко.

4. Маслата за тяло, независимо от натуралния им състав и осезаеми ползи, трябва да се ползват разумно и през определени времеви интервали.

5. В идеалния случай може да имате няколко различни средства за грижа за кожата на тялото, съобразявайки употребата им със сезона.

6. Не бива да използвате едновременно няколко различни средства, например, лосион, мляко и масло - по-добре е да ги редувате през определено време.

7. Всяко средство за грижа за кожата се нанася след взимането на душ или вана, след като водата е добре попита с кърпа.

8. Нанасяйте избрания продукт по направлението от долу нагоре, като в областта на бедрата, дупето, корема и гърдите най-добре минете към кръгови движения - освен овлажняване и подхранване, по този начин ще осигурите и лек лимфодренажен масаж, който освен това ще подобри и самочувствието, освен вида на кожата.

More Body