Мляко, крем или масло: кое е Средството за грижа за тялото, експертното мнение

Мляко, крем или масло: кое е Средството за грижа за тялото, експертното мнение

Грижата за тялото с нищо не е по-маловажна, отколкото, да речем, грижата за лицето, ръцете или деколтето. Следва пълният how-to по отношение пълноценната грижа за тази зона.

Много хора се отнасят към грижата за тялото с леко пренебрежение и често го игнорират в ежедневните си ритуали. Проблем, защото кожата на тялото определено се нуждае много силно от редовно овлажняване и подхранване. View Sofia се постара да състави изчерпателен гид по грижа за тялото, след което би трябвало всякакви неясноти да отпаднат.

Крем за тяло

Време на прилагане: сутрин/вечер.

Кремовете за тяло обезпечават най-балансираната грижа за тялото, защото обикновено съдържат в състава си много различни компоненти. Затова и кремът е най-доброто решение за подхранване и овлажняване на кожата - отстранява сухотата, предпазва от възпаления, способства продължителната хидратация. Поради плътната им консистенция, кремовете за тяло са незаменими през есента и зимата. Освен това са най-доброто възможно за притежателките на суха и много суха кожа.

Лосион за тяло

Време на прилагане: сутрин

Лосионите имат по-лека текстура, поради което са идеални за топлото време в годината - попеват бързо и не запушват порите. Освен това лосионите за тяло отлично изпълняват задачата си - качествено да овлажнят кожата. Лосионите са идеални за представителките на прекрасния пол с мазна и нормална кожа. Доста често те имат в състава си плодови киселини, АНА-киселини, ограничават комедогенността и, наред с останалото, имат способността да излющват горния слой на епидермиса.

Мляко за тяло

Време на прилагане: сутрин.

Млякото е по-мазен в сравнение с лосиона продукт - все пак, задачата му е да подхранва, преди всичко. В състава на всяко мляко за тяло присъства липиден комплекс и дори растително или истинско мляко: соево, кокосово, козе, краве. Идеален продукт за жените с нормална и мазна кожа.

Масло за кожа

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.