Следва

We Love: Бела Хадид в ретро Версаче, Кан 2022

Астро прогноза за Лято 2022: времето да се отървем от всичко ненужно настъпва

Пред нас са няколко важни астрологични момента, за които е по-добре да сме подготвени! 

Astro преди 1 година

През юни Сатурн - господарят на дхарма ( преведено от санскрит като "Реда" или "Естествения закон") ще влезе в ретроградна фаза. Какво означава това? Ще дойде време за ревизия в живота и изчистване на всичко, което не отговаря на изискванията на личната ни съдба. Този период е подходящ за реформи, промени в законодателството, търпеливо изчакване, стратегически промени (Сатурн отговаря за закона - внимавайте с дела, съдебни спорове и пр.).

Сатурн е една от най-бавните и "тегави" планети в астрологията. Това, което до този момент изглеждаше неизменно и постоянно, ще започне да се променя (четете още: Юпитер в Овен от 11 май и трите зодии, които ще заплуват в късметлийски води).

Ако в миналото е имало грешки, недостатъци, свързани с позицията на Сатурн в наталната карта и областите, за които той отговаря, по време на неговото ретроградно движение те могат да се проявят твърде отчетливо, принуждавайки ви да намерите начини да сложите всичко в ред. Представете си скала, която стои неподвижна от много години, по нея са израснали гори, хората са построили къщи - и изведнъж тя започва да се движи. Възможно е част от построеното да потъне в забвение, за да отстъпи място на нещо ново.

Периодът на всяка ретроградна планета (а Юпитер също ще се присъедини към Сатурн в края на юли) е време, когато в живота ни се вкоренява само това, което е в съответствие с нашата дхарма. Всичко, което й противоречи, си тръгва. По това време имаме прекрасния шанс да  работим върху грешките от миналото.

Ако замислени проекти не стартират по някакво причина по време на ретроградния период, тогава те не отговарят на това, което ще ги направи смислени и печеливши. Заредете се с търпение и обмислете всичко отново.

През юни планетата на сексуалността и творчеството - Венера - ще се свърже с Раху - планетата, която екстраполира и "надува" всичко. Страхотно време за творчески експерименти - всичко, което не успявахте да свържете в главата си и от хаос да го превърнете в страхотна личностна стратегия, сега ще се подреди и ще заработи на бързи обороти - ясно, целенасочено и успешно. Предстоящата планетарна комбинация е известна като „перверзна йога“ (можете да отнесете словосъчетанито както към сексуалните, така и към творческите експерименти).

Вероятно ще усетите желание да промените нещо във външния си вид, в стила си. Ок, променете, просто бъдете готови за скорошно преосмисляне. Ако след известно време опитът ви се стори идиотски, не съжалявайте за смелия експеримент - същността ви е имала нужда от това. 

Към края на месеца творческият радикализъм ще отстъпи място на по-щадящи начини на себеизразяване. Венера ще се премести в своята обител - знака на Телец, където ще се свърже с Меркурий, което ще добави логика и анализ към творческите процеси. Добро време да измислите нещо ново. Добро време за инвестиция в имот, особено земя, добре време за любов. 

Първата половина на юли ще бъде много силно енергийна - цели 5 планети ще бъдат в собствените си знаци: Сатурн, Юпитер, Марс, Венера и Меркурий.

А това означава, че всички сфери на тези грахи (в превод от санскрит - "планети") ще бъдат силни и проявени. Конкретно: 

Сатурн - мащаб, твърдост.
Юпитер - експертиза и почтеност.
Меркурий - комуникация и логика.
Венера - красота и творчество.
Марс - движение и активност.


Време е да творим, реализирайки максимално този астрологичен потенциал през призмата на съдбата си. Жилото в меда на този планетарен блясък ще е съвпадът на Марс с Раху - нещо, което не се е случвало на небето от 2004 г., а този път ще засегне планетата на битките и конфликтите чак до средата на август.

Марс е енергия, чието неконтролирано използване може да доведе до много неочаквани последици. Някои използват оръжия за защита, други - за атака. Всичко зависи от осъзнатостта на човек и от това колко добре той знае как да управлява енергията си. С правилния подход тази връзка може да донесе много сериозни ползи и постижения, например в областта на новите технологии и разработки (все пак Марс също е отговорен за тях). Ако подхванете енергията грешно, очаквайте унищожаване на структури и влошаване на отношения, всичко това с много голяма доза конфликт. Също през втората половина на юли Сатурн ще се върне в съзвездието Козирог, периодът на подпомагане от страна на Вселената ще приключи - ще трябва отново да затегнем коланите чак до края на годината. В крайна сметка, Козирогът, за разлика от Водолея, е строг и аскетичен знак. Никакви отстъпки, само старание и старание, и още старание, и волско търпение, в името на постигането на целите.

Юпитер - друг гигант от планетарната система - също ще влезе в ретроградна фаза. Тя ще засегне, естествено, сферите на влияние на големия благотворец, какъвто е Юпитер - става дума за образованието, знанията, финансовото благополучие.

В този период всичко твърде установено и прекалено фундаментално отслабва, става нестабилно и гъвкаво, така че това време сякаш е създадено за промени.

По-близо до втората половина на август Слънцето и Меркурий ще влязат в знаците на максималната си сила - Лъв и Близнаци.

При силно Слънце се повишава самочувствието, амбицията и целеустремеността. Време е да си поставите цели и да очертаете начини за постигането им. Силният Меркурий ще ви помогне да изградите правилно логическата верига.

Комуникационните умения ще бъдат в своя връх - не се колебайте да преговаряте, да популяризирате идеи и да защитавате интереси. В диалога разчитайте на логиката и здравия разум.

More Astro