Следва

Тържествена черна рокля: 10 топмодела в черно на бала amfAR в Кан

Stella McCartney, Resort 2023

Rewildering 

Runway преди 1 година

Кой не е мечтал да се върне към младостта си - моментите, преди да чуем каквото и да е за заплахите или да видим от първа ръка въздействието на глобалното затопляне? Rewilding, за тези, които не са чести участници в разговора за изменението на климата, включва възстановяване и защита на диви територии, като повече или по-малко оставяме природата да се грижи сама за себе си. Оставяме я на мира, тоест...  Маккартни е едновременно креативен директор на собствената си марка и най-големият поддръжник на природата в модата. "Природата ще дойде, ще видите“, казва тя.

Естественият оптимизъм на дизайнерката прониква в тази колекция, която е заснета в и около нейната еко фабрика в Новара, Италия. Макартни има причина да се чувства позитивно. Тя съобщи, че 85% от колекцията е произведена устойчиво, което е вътрешен рекорд. Сред разработките тук са чанти и маратонки, изработени от гроздова кожа, материал, създаден от гроздовите отпадъци от процеса на винопроизводство, който е по-достъпен от алтернативата на мицеловата кожа, която тя също защитава. Четете още: Гъба>крава: Стела Макартни и компания изобретиха "кожа" от мицел!

Концепциите за възобновяване и възстановяване, за които тя говори, се проявяват върху блуза с усукано деколте, отпечатана със същества, принудени да напуснат Великобритания заради цивилизацията (включително рисовете), и в ярки памучни английски рокли, сладки като дрехи за кукла. Може да се каже, че Стела Маккартни е приела темата присърце. При нея всичко е както трябва.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.