Stella McCartney, Resort 2023

Кой не е мечтал да се върне към младостта си - моментите, преди да чуем каквото и да е за заплахите или да видим от първа ръка въздействието на глобалното затопляне? Rewilding, за тези, които не са чести участници в разговора за изменението на климата, включва възстановяване и защита на диви територии, като повече или по-малко оставяме природата да се грижи сама за себе си. Оставяме я на мира, тоест...  Маккартни е едновременно креативен директор на собствената си марка и най-големият поддръжник на природата в модата. "Природата ще дойде, ще видите“, казва тя.

Естественият оптимизъм на дизайнерката прониква в тази колекция, която е заснета в и около нейната еко фабрика в Новара, Италия. Макартни има причина да се чувства позитивно. Тя съобщи, че 85% от колекцията е произведена устойчиво, което е вътрешен рекорд. Сред разработките тук са чанти и маратонки, изработени от гроздова кожа, материал, създаден от гроздовите отпадъци от процеса на винопроизводство, който е по-достъпен от алтернативата на мицеловата кожа, която тя също защитава. Четете още: Гъба>крава: Стела Макартни и компания изобретиха "кожа" от мицел!

Концепциите за възобновяване и възстановяване, за които тя говори, се проявяват върху блуза с усукано деколте, отпечатана със същества, принудени да напуснат Великобритания заради цивилизацията (включително рисовете), и в ярки памучни английски рокли, сладки като дрехи за кукла. Може да се каже, че Стела Маккартни е приела темата присърце. При нея всичко е както трябва.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia