Следва

Кан 2022: Бела Хадид във феерична винтидж Gucci от Том Форд, най-рядката рокля на света

Beauty Starter 2: "Шот водка преди лягане, прекроени по фигурата тесни поли и тотална забрана на маратонките"... още от веруюто на Карин Ройтфелд

Тя е кралица, няма какво да се лъжем. На 67, с най-хубавите глезени на света, вечно усмихната, супер секси, дейна, едновременно на поне 10 фронта, щастлива баба на двечки, жената, на която Bottega, Balenciaga и Saint Laurent стоят така, сякаш са мислени, кроени, шити за нея, и само за нея! Тайната? Шот водка вечер, тясна и секси пола-молив до средата на коляното, и в никакъв случай маратонки!

All fashion преди 1 година

Много харесваме тази жена, с нейните силно гримирани вежди, брилянтно уцелен кафеен нюанс на косата, фантастична фигура. Неслучайно й посветихме материал в рубриката Beauty Starter преди три години, като, откровено си признаваме, спазваме всичките й съвети, споделени с вас тогава.

Днес намопмняме отново за тази красива доза чисто дамско вдъхновение - модерно, действено, неостаряващо и достойно за подражание. Във всеки аспект, във всеки смисъл. 

67-годишната Карин Ройтфелд е, имаме чувството, в пика на своята красота и женственост. Заобиколена от деца, внучета, млади модели, безкрайно аткрактивни приятели от целия обществен спектър, тя е зарита от работа, но изглежда съвършено. Френската модна икона, вече с над 2 милиона и 300 хиляди последователи в Инстаграм, твърди, че е родена с късмет - има хубави крака. С годините се е научила да ги показва винаги и навсякъде, едновременно слагайки си строга забрана - никакви маратонки, никога!



Карин пие водка всеки ден, когато се прибере вкъщи и се гримира собственоръчно. Ройтфелд признава, че любовният живот не й е приоритет и че никога няма да излиза с по-млади мъже

Тя е едно от най-уважаваните имена във френската модна сфера и макар да е доста над шестдесетте, Карин Ройтфелд няма никакво намерение да се оттегля в пенсия. Бившата редакторка на френския Vogue, на 67 години, зодия Дева, живее в Париж и разкрива тайните на невероятната си визия (замислете се - тя изглежда ТАКА на 70 без две и половина!) пред списание Porter Magazine. А тайните й, както обикновено се случва, са изненадващо прости.

Създателката на CR Fashion Book се придържа към шикозния дрескод с токчета и поли-молив, за да подчертае красивите си крака, и никога не носи маратонки или тесни дънки. И макар да избягва захарта и глутена, тя си позволява по една водка всяка вечер, когато се прибере, както и по три цигари на ден. Ройтфелд, която прекарва времето си заобиколена от по-млади модели, казва, че не се страхува от младостта като конкуретнтно предимство, но и признава, че й е била необходима известна вътрешна адаптация, за да приеме възрастта си (четете още: Ирина Шейк и Кандис Суейнпоъл - другото име на съблазънта за CR Fashion Book).

„Не е лесно, поне не е както преди, казва тя. - Истината е, че никой не обича да остарява, не толкова заради бръчките, а заради здравето."

Въпреки че не е голяма "пиячка", Ройтфелд признава, че се наслаждава на чаша водка, когато се прибере и пуши по три цигари. През годините тя остава вярна на визията си - много поли и задължителни токчета, въпреки че смята, че е станала „по-готина" с възрастта и тепърва ще носи "странните модерни" панталони тук-таме като излиза.

Едно нещо, от което тя няма да отстъпи, са маратонките, които никога не носи. Ройтфелд също мрази Ugg ботушите, както и джапанките.

Тя умело се научава да „се съобразява с възрастта си", като поприкрива деколтето и обува в чорапогащи голите си крака, а също така слага и по-дълги ръкави. Далеч не всеки път, разбира се. Докато по-младите модели като Кая Гербер - дъщерята на Синди Крауфорд - и Джиджи Хадид я приемат за своя "модна майка", Ройтфелд казва, че не се чувства застрашена от младостта, тъй като вече се е "доказала". Когато става въпрос за интимни запознанства и връзки, Ройтфелд, която е разделена с Кристиан Рестойн, нейният партньор в продължение на 40 години, дава да се разбере, че не е "кугър" и че любовният й живот не е приоритет в момента.


Карин Ройтфелд с Джиджи Хадид на шоуто на Томи Хилфигер, 2019 г.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.