Следва

Стига вече ingrown hairs: 3 стъпки за реална лятна гладкост

Nail Trend Report: цвят по върховете, вместо обичаен френски маникюр

Обожаваме идеи за маникюр, красив, женствен, фантазен, всякакъв, стига да внушава идея, настроение и жажда за живот.  

Nails преди 1 година

 

Френският маникюр е класика, абсолютна величина. Предимството му е, че изглежда прекрасно и на дълги, и на къси нокти, с абсолютно всякаква форма. Освен това има много елегантни вариации: например вместо бял връх, може да украсите ноктите с всякакъв вид и размер ивица, във всеки нюанс, който ви дойде на ума. 

Ако искаме монотонен маникюр, тоест ивица на върха на нокътя на всички пръсти, оформена с еднакъв цвят лак - ок, много е нежно, лаконично, минималистично, елегантно.

Ако искаме да ползваме различен цвят лак на всеки нокът: на палеца - син , на показалеца - лилав, на средния - син , на безименния пръст - зелен, на малкия пръст - лилав, пак е ок - закачливо, свежо, бъбриво и внушаващо самочувствие и флирт. В идеалния случай всички нюанси трябва да са в една и съща цветова схема, тогава маникюрът ще изглежда възможно най-хармоничен.

А можете да подчертаете един или два нокътя от общо 10, като боядисате върховете им в контраст с всички останали цветове на лака. 

Между другото, лентите могат да бъдат с различна ширина и форма: вълнообразни или, обратно, прави, и да не повтарят естествения завой на нокътя. Ако сте любители на nail design-а, лятото на 2022-ра е точният момент да се надскочите със смели идеи (четете още: Парижанката Лея Сфез показа най-стилния маникюр за лято 2022, всички вече го искаме). 

Основното правило, което трябва да спазите при този избор за маникюр: основата на нокътя трябва да бъде покрита с прозрачен лак с гланцово или матово покритие, много нежно розово или бежово, максимално близко до естествения нюанс на нокътната плочка.

More Nails