Следва

Beauty Starter: Виктория Бекъм, 48, и 10-те й изпитани начина да изглежда така

The New Megatrends: книгата на годината е от Мариан Залцман

Новите мегатенденции между две корици! 

Celebrities преди 1 година

Мариан Залцман е изключително специална съвременна жена, която често ни кара да се чувстваме смислено във времето, в което живеем. Крайно изкусен наблюдател на света, хората, бизнеса, политиката, социума, културата и хората, старши вицепрезидентът "Глобални комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл издава нова книга, задължителна не само за политици, бизнесмени и предприемачи, но и за всеки, който иска да познае тенденциите и технологиите, които ще оформят глобалната култура и търговия през следващите две десетилетия. За всеки, който иска да е тук и сега в света, ориентиран от един от най-влиятелните трендспотъри (четете още: Да приемем това, което вече знаем).

The New Megatrends "синтезира събитията от последните няколко десетилетия, от технологиите и политиката до климата и поляризацията, за да представи един проницателен, образован и забавен поглед към нашето потенциално бъдеще. Това трябва да бъде задължително четиво както за лидерите, така и за загрижените граждани," е мнението на Лий Уудръф, автор на бестселъри №1 на Ню Йорк Таймс.

Естествено, веднага грабваме възможността да се чуем с Мариан  - безумно интелигентна и страшно позитивна, човечна и приветлива, космополитна и истинска жена, а темата е Книгата:

View Sofia: Поздравления, Мариан! Опиши ни с няколко думи великото чувство да напишеш книга като The New Megatrends?
Мариан Залцман
: Здравейте, благодаря! Завърших я през ноември, ковидно време... Трябва да призная, че не се чувствах толкова енергизирана и развълнувана, както при завършването на други книги. Почувствах се ужасно информирана, но и дълбоко депресирана. 

VS: Депресирана, защо?
М. З.:
Да, много тъжна, мислейки за всички неща, които могат да се объркат. Иронично, в мислите ми дори не влезе идеята (заради времето, в което писах), за войната в Украйна, смятах за по-възможно да се случи нещо между Китай и Тайван. Има много неща, за които да се чувстваме щастливи и оптимистични - положителното развитие в посока равноправие на половете, масовото осъзнаване колко е важно да се грижим за природата, директното гледане към несправедливите характеристики на модерността - всичко това са прекрасни неща. Но аз не можех да се отпусна и да празнувам, мислех си: "О, боже, всичко това е едно огромно бреме, което поколението преди мен ми стовари, което моето поколение влоши и което остава за следващите поколения..." .

VS: Колко време отне написването, предвид емоционалността и притесненията ти?
М. З.: 
Книгата се роди, буквално започна да съществува в главата ми, около април-май 2020 г., първите дни на Ковид. За пръв път в живота ми като възрастен човек не пътувах със самолети два пъти в месеца между Европа, Азия и къде ли не... Изведнъж бях "пълна" със свободно време. Това, което ме караше да продължавам и продължавам, е, че съм много nerdy. Всяка глава беше за мен сериозно задължение, посвещавах се на всяка дума.

VS: Любимата ти и най-лична глава от книгата?
М. З.:
 Тази за околната среда. 

VS: Любима книги в последно време?
М. З.:
 Megatrends for Women (Патриша Абурдене), Megatrends: Ten New Directions Transforming Our Lives (Джон Нейсбит) и Humankind (Рутгер Брегман). Тези три книги офирмиха мисленето ми, докато писах своята. Естествено, има невероятни художествени книги, които обичам и чета постоянно.

VS: Каква беше реакцията на близките ти, когато прочетоха The New Megatrends и кой е първият човек, на когото я "довери" за мнение и съвети?
М. З.:
Човек, с когото съм работила заедно по различни публикации в миналото и който е драматично по-интелигентен от мен. Невероятен мислител и голяма помощ за мен. Провокираше ме много и дори на моменти се дразнеше, че не използвам книгата си като политическа платформа. За мен това не е политическа книга, в която изразявам позиция, това е книга-предсказание за тенденциите, които предстоят, предвид неща, които вече са се случили. Тонът е доста либерално-неутрален.

VS: За какво нямаш търпение сега?
М. З.: 
За това реално хората да я прочетат и докоснат. Очаквам ревюта и мнения от обикновени читатели, не толкова от критици. Професионалните критици са много, много важни, засега имам три ревюта - две много позитивни и едно по-неутрално. Честно казано, тази книга е трудно четиво - дадох я на три мои приятелки от детството и щях да убия едната от тях, която каза: "О, перфектно, благодаря ти, ще си я чета на плажа...". Дори не я разгръщайте, ако си търсите плажно четиво... Осъзнавам, че ще отнеме време на хората да я прочетат и осмислят, затова изчаквам търпеливо. Много ми е интересно мнението на хора, които не живеят в Щатите. Моята гледна точна е доста не-американска, така че ми е много любопитна европейската реакция и критика. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.