The New Megatrends: книгата на годината е от Мариан Залцман

The New Megatrends: книгата на годината е от Мариан Залцман

Новите мегатенденции между две корици! 

Мариан Залцман е изключително специална съвременна жена, която често ни кара да се чувстваме смислено във времето, в което живеем. Крайно изкусен наблюдател на света, хората, бизнеса, политиката, социума, културата и хората, старши вицепрезидентът "Глобални комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл издава нова книга, задължителна не само за политици, бизнесмени и предприемачи, но и за всеки, който иска да познае тенденциите и технологиите, които ще оформят глобалната култура и търговия през следващите две десетилетия. За всеки, който иска да е тук и сега в света, ориентиран от един от най-влиятелните трендспотъри (четете още: Да приемем това, което вече знаем).

The New Megatrends "синтезира събитията от последните няколко десетилетия, от технологиите и политиката до климата и поляризацията, за да представи един проницателен, образован и забавен поглед към нашето потенциално бъдеще. Това трябва да бъде задължително четиво както за лидерите, така и за загрижените граждани," е мнението на Лий Уудръф, автор на бестселъри №1 на Ню Йорк Таймс.

Естествено, веднага грабваме възможността да се чуем с Мариан  - безумно интелигентна и страшно позитивна, човечна и приветлива, космополитна и истинска жена, а темата е Книгата:

View Sofia: Поздравления, Мариан! Опиши ни с няколко думи великото чувство да напишеш книга като The New Megatrends?
Мариан Залцман
: Здравейте, благодаря! Завърших я през ноември, ковидно време... Трябва да призная, че не се чувствах толкова енергизирана и развълнувана, както при завършването на други книги. Почувствах се ужасно информирана, но и дълбоко депресирана. 

VS: Депресирана, защо?
М. З.:
Да, много тъжна, мислейки за всички неща, които могат да се объркат. Иронично, в мислите ми дори не влезе идеята (заради времето, в което писах), за войната в Украйна, смятах за по-възможно да се случи нещо между Китай и Тайван. Има много неща, за които да се чувстваме щастливи и оптимистични - положителното развитие в посока равноправие на половете, масовото осъзнаване колко е важно да се грижим за природата, директното гледане към несправедливите характеристики на модерността - всичко това са прекрасни неща. Но аз не можех да се отпусна и да празнувам, мислех си: "О, боже, всичко това е едно огромно бреме, което поколението преди мен ми стовари, което моето поколение влоши и което остава за следващите поколения..." .

VS: Колко време отне написването, предвид емоционалността и притесненията ти?
М. З.: 
Книгата се роди, буквално започна да съществува в главата ми, около април-май 2020 г., първите дни на Ковид. За пръв път в живота ми като възрастен човек не пътувах със самолети два пъти в месеца между Европа, Азия и къде ли не... Изведнъж бях "пълна" със свободно време. Това, което ме караше да продължавам и продължавам, е, че съм много nerdy. Всяка глава беше за мен сериозно задължение, посвещавах се на всяка дума.

VS: Любимата ти и най-лична глава от книгата?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.