Следва

Софийски потайности - Иван Вазов

Софийски потайности - княз Борис I - II част

Приятел ни каза “ Мрачното време е новото лято” и за наше най-голямо нещастие май ще се окаже прав. Пак между капките...

All About Life преди 16 години

Приятел ни каза “ Мрачното време е новото лято” и за наше най-голямо нещастие май ще се окаже прав. Пак между капките, излизаме на лов за улични впечатления по следващата отсечка от дългата улица Княз Борис I.

Предвид дължината на Борис всички, които добре я познават да четат Софийски потайности, отново след две седмици, когато ние живи и здрави ще сме стигнали при края й с бул. Сливница.





Обратно към номер 67 и Британско - Български образователен център, от където започна разходката ни.

Създаден е преди 13 години и оттогава пътят за квалифицирано обучение по английски език неизменно води натам.

Разполага с добра библиотека, откъдето срещу дневна такса получаваш зелена светлина за достъп до над 800 заглавия филми, албуми и научно-популярни поредици на BBC.





Като ни е тръгнало на любознателност и отсреща намираме BOOK TRADING. По- малкият брат на всички книжарници от веригата може спокойно да спаси положението, ако отчаяно се нуждаете от подарък и сте наблизо.





Може би заради динамичния и достъпен интернет, хубавата книга днес придобива очарователна, колекционерска стойност.





Кафе, ресторант, магазин, кафе, ресторант, магазин.... ето и нещо различно. Арт магазин с особено отношение към африканското културно наследство.

Откриваме обемни чанти от лен, плашещи дървени статуи и няколко варианта на летни сандали от крокодилска кожа. Именува ли са се Екзотика за дома, и с право.





По-надолу по Борис, буквално зад Съдебна Палата стоят редом два Outlet - а, които с повече късмет изненадват доста приятно. И докато в първия откриваме старите дамски и мъжки колекции на Replay при 50 – 80 лв за дънки, яке или обувки, то в следващия цените са доста по-символични, но бъдете нащрек за дефекти.





През метростанция Сердика, точно срещу католическата църква „Свети Йосиф” открихме разкошни червени обувки в бутик Sono - лак, бял кант около свода и лолитско закопчаване. Наши са, няма как!

За срещата с Али от Хипермаркет  "Багдад" и за едно наргиле на промоция, следващия път...
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.