Следва

70 години кралица: официалният портрет на Кралица Еизабет, меко синьо и много перли

Честитка: цяло лято Ретрограден Сатурн - от утре, 4 юни

Не се шегуваме - това е почти добра новина; ето всички подробности и как да се възползваме максимално от следващите четири месеца и половина

Astro преди 1 година

След непоносимия сезон на затъмненията и двойно по-непоносимия Ретрограден Меркурий (който приключва днес, 3 юни), жадуваме за по-спокойно и фриволно астрологично "време“. На първо чуване Ретрограден Сатурн звучи като поредното непоносимо, но wait a minute, няма нужда от паника. Това е супер бавен транзит с, да, силни ефекти, които обаче никак не са толкова очевидни и изневиделица. Нека набързо опознаем нещата в сравнение, както казват античните философи: по време на Ретрограден Меркурий (той е една от най-бързите планети в астрологията), в рамките на 12 часа, лаптопът ви може да се прецака, интернетът да спре баш посредата на Zoom интервю, никой да не отговаря на съобщения и обаждания и да забравяте постоянно важни неща като ключове, документи, пари, телефон. Този филм го няма при Ретрограден Сатурн. Сатурн е планетата на кариерата, строгостта, възпитанието, ограниченията, упоритата работа и ангажиментите - определено си струва да се обърне внимание на годишната ретроградност, тъй като периодът дава възможност да разсъждаваме, преразглеждаме и преструктурираме всички основни аспекти от живота си, особено кариерен път, връзка с парите, модели на запознанства. BTW, не казваме, че всичко ще е леко и лесно. Не забравяйте, че основната "експертиза" на Сатурн са уроците, които в крайна сметка водят до нови основи, граници и ангажименти, които служат на живота ни още по-добре. 

 


Астро прогноза за Лято 2022: времето да се отървем от всичко ненужно настъпва


Ретроградността на Сатурн започва утре, 4 юни, и продължава до 22 октомври, и се случва във Водолей. Използваме периода като гориво за укрепване на взаимоотношения и за поставяне и спазване на здрави граници. Надолу са всички подробности за Сатурн - какво означава в детайли неговата ретроградност и какво всеки  (най-вече едни конкретни четири знака) трябва да знае, за да се възползваме максимално от следващите четири месеца и половина.

Какво представлява Сатурн в една натална карта

Ако сте запознати с термина Сатурново завръщане или сте чували за съвпада Сатурн-Плутон през 2020 г., знате основите за природата на планетата. Второто събитие е астрологичната причина за пандемията - доказателство, че замесен ли е Сатурн, предстоят трудни за научаване уроци. Управлявайки правилата, ограниченията, забраните, границите, дисциплината, авторитетните фигури и отговорността, Сатурн често е рисуван като студен и суров, но той е и един от най-мощните планетарни "ментори". Щом разберете в кой знак и дом се намира Сатурн във вашата натална карта и какви аспекти прави с други планети, ще можете много по-лесно и полезно за себе си да създадете структури, които поддържат и сбъдват мечтите ви.

Точно както лунният знак характеризира как се грижим за себе си и емоциите си, както Марс показва доколко и как сме действени и активни, наталният Сатурн оцветява начина, по който поставяме граници, с какви видове ограничения сме съгласни в различни области от живота си и къде се нуждаем от най-много дисциплина. Въпреки че вашият натален Сатурн може да е, а може и да не е засегнат от ретроградната фаза на транзитния Сатурн, но задължително вземете предвид неговите теми, цели и личната си връзка с планетата - това важи за всяко сатурново събитие.

Какво става, когато Сатурн е ретрограден

Той е трансперсонална външна (далечна) планета, която се движи бавно и е свързана със социални модели и тенденции. Сатурн прекарва около две години и половина в един знак и в едни знаци му е по-сладко, отколкото в други. В момента той е във Водолей, където се чувства много, много добре, но от гледна точка на Земята изглежда, сякаш планетата се движи назад. Въпреки че потопи пръст в басейна на Водолея от средата на март до юли 2020 г., той напълно влезе в знака на 17 декември 2020 г. и ще бъде там до 7 март 2023 г.

В моменти, когато Сатурн е директен във Водолей, той ни подтиква да бъдем малко по-съзнателни в работата, която вършим като членове на социума и на определени общности. Водолеят е известен с фокуса си върху хуманитарните каузи и като управител на единадесети дом, дома на приятелствата, групите и социалните преживявания въздушният знак насочва към това, което е най-добро за колектива, а не за индивида. На лично ниво, когато Сатурн е директен, чувстваме ефектите му по по-външно очевиден начин. Например, може да се наложи да поемете повече отговорност в работата, да сте конкуретно настроени или подложени на тестове, в които да докажете статута, идеите и възможностите си.

Когато Сатурн е ретрограден - какъвто е случаят с обратното въртене на всяка планета - ефектите му стават по-вътрешни и лични. Ще се почувстваме принудени да вършим вътрешна работа и да стигнем до дъното на всички дълбоко вкоренени страхове, които пречат да се ангажираме с определени неща в живота, независимо дали това са връзки, работа или уелнес рутина. Ситуацията също ще ни подтикне да разсъждаваме върху ограниченията, границите и ангажиментите, които сме срещнали и опознали, докато Сатурн се движеше напред. И ако нещо трябва да се промени, тази ретроградна фаза е прекрасна възможност за корекции.

Кой ще усети най-силно влиянието на Ретроградния Сатурн

Тъй като Сатурн премина през Водолей в края на 2020 г., знаците, най-силно засегнати от всичко случващо се, са фиксираните, тоест не само Водолеят, но и Телецът, Лъвът и Скорпионът. Ако сте родени под някой от тези знаци, влиянието на Ретроградния Сатурн ще е особено силно върху вас. Същото важи, ако имате Луна, Меркурий, Венера, Марс или Асцендент във Водолей, Телец, Лъв или Скорпион (особено ако тези разположения са между 18 и 25 градус). Пригответе се Сатурн да ви блъска в главата с един и същ урок, докато не го научите, и постоянно да ви предизвиква и тества.

Кога нещата са най-сериозни...

Винаги, когато говорим за ретроградна планета, моментите, в които най-силно ще почувстваме новодошлата ретроградност,  са първият и последният ден на транзита - 4 юни и 22 октомври, но има още няколко дати, в които енергията на планетата е много силна, защото се свързва с други небесни тела по особен начин. Ето няколко примера:

18 юни: Сатурн аспектира Венера, преминаваща през Телец, което изисква един добър reality check около взаимоотношенията, парите и ценностите.

31 юли: Меркурий, движещ се през Лъв, образува опозиция на Ретроградния Сатурн, което може да предизвика комуникационна драма.

7 август: Ретроградния Сатурн попада в опозиция на Марс, разположен в Лъв, и можем да почувстваме лек удар от чувството, че искаме да продължим напред и да предприемем смели, уверени действия, но Сатурн казва "Не!".

13 октомври: Венера, преминаваща през един от знаците, които управлява, Везни, образува хармоничен тригон към Ретроградния Сатурн, което ще помогне да укрепим взаимоотношения или проекти за печелене на пари - в зависимост от областта на наталната карта, тези две планети ще бъдат активирани.


2022: най-важните астрологични дати през годината


Как да се възползваме максимално от този Ретрограден Сатурн

Изискването да се чувстваме добре е да научим поне няколко предизвикателни сатурниански урока - особено такива, които ни мъчат отдавна. Приемете го все едно отново сте в училище и имате тест, за който не сте учили, или може би сте учили, но се чувствате неподготвени. Има едно специално нещо, което може да помогне, и то е осъзнаването, че няма "правилен“ отговор. Сатурн, подобно на знака, който управлява, Козирог, цели да ни прекара през планини и трудности и стига да полагаме усилия и да правим всичко възможно, за да се справим с работата, която планетата иска от нас, ще бъдем възнаградени с личностно израстване, зрялост и здрава нова основа, която наистина помага на мечтите да цъфтят, постоянно, постепенно и осезаемо.

More Astro