Следва

Sex Sells: 15-те най-провокативни рекламни кампании в историята на модата

Банските на 2022: шестте големи тенденции

ППП = Подготовката за Почивката Почна

Fashion преди 1 година

Заветната ваканция е на ъгъла, което означава, че е време да помислим за избор на нов бански. Накъдето и да поемем: към тропиците или градския басейн - в заветното, винаги твърде кратко лято, неустоимо ни се иска да улучим най-хубавото, най-привлекателното, най-неустоимото. За да ви улесним да вземете решение за избора на бански, систематизираме шестте основни тенденции при банските това лято, като, ура, има за всеки вкус.

Флорален принт

Една от основните тенденции този път са ярките цветове и щампи. Част от силните модни инфлуенсъри, които имат късмета да живеят в малко по-топли ширини, вече усилено носят бански костюми с цветя. Хубаво е, макар и леко неочаквано, че флоралният принт през топлия сезон вече не изглежда банално (спомнете си Миранда Пристли от култовия „Дяволът носи Prada“), съответно ни харесва повече. Съветваме да се огледате за модел в най-модерните цветове на сезона: розово, лазурно, оранжево, жълто и, разбира се, основният цвят на годината - лилаво. В този случай принтът може да бъде контрастен или да попадне в цветовата гама на банския.

Минимализъм

Ако ярките щампи не са за вас, обърнете внимание на минималистичните модели бански костюми. Спокойни цветове, семпла кройка и никакви излишни детайли - този бански не само ще изглежда елегантно, но и никога няма да излезе от мода, защото е абсолютно вечен. Светлите нюанси изглеждат особено добре на загоряла кожа: бяло, бежово и пастелно, но винаги можете да дадете предпочитание на класическото черно.

Ретро силует

Носталгичните ретро силуети са на мода този сезон, а кройките на банските не правят изключение. Изберете банските с висока талия, които Мерилин Монро и Брижит Бардо обичаха толкова много. Цветовата схема може да бъде абсолютно всяка, наличието на принт също е допустимо и дори често. Този тип бански е много удачно решение за удължаване на краката и въобще на силуита, при това гарантира невероятно удобство, което на плажа е a must. 

Животински принт

Животинските щампи са под нещо като негласна забрана напоследък, незнайно защо бяха отнесени в графата "неподходящо и дори вулгарно". Всъщност техният пик беше през 2000-те - и дума не се казваше срещу леопарди, зебри, хиени и пр. Но, нещата се обърнаха и на публиката й писна. Този сезон обаче зебрата, леопардът, змийската шарка, тигровото и т.н. отново са на върха на популярността. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че такъв ярък и самодостатъчен принт изисква най-простото изрязване - опитайте се да избягвате сложни форми и прекомерен декор.

Класически цял

Определено във всеки летен гардероб трябва да има място за поне един класически цял бански. Той е удобен, никога няма да излезе от мода, освен това е идеален не само за морския бряг, но и за това да отскочим до басейна (което не може да се каже за миниатюрните бикини). Що се отнася до стила, не бързайте да отминете някога популярните цели бански с дълбоко деколте, вдъхновени от 80-те и 90-те. Предпочитаната цветова палитра е ярка: всички нюанси на розово, жълто, синьо и лилаво, а кройката е максимално опростена.  

На една кука

Трендът леко плаши, защото усещането е, че този тип плетиво ще се розпусне при носенето, отделно - с изсъхването му ще имаме проблем. Само че не е точно така. Изобилното предлагане от брандовете, включително най-луксозните, гарантира устойчивост на материята и техниката, добри показатели на комфорт и устойчивост и всъщност - секс и удобство ведно. Сред тези бански, на които лично ние сме големи фенове и определено ще се сдобием с поне чифт, има и много прости и такива, богато украсени със сложни орнаменти и декор. Почитателите на минимализма е добре да прегледат биниките в неутрални цветове - черно, бежово и бяло. Благодарение на сложната техника на изплитане, дори в прости цветове, тези бански изглеждат необичайно. Комплектът може да бъде ярък и едноцветен или украсен с необичайни шарки. Често при тези бански откриваме допълнителни украси - абстрактни орнаменти или някакъв специфика, която превръща банските в лятна дреха - например мъниста, бохо-плетеници или горна част, която напомня бюстие и отлично се съчетава с джинсите с широки крачоли след плаж.   

More Fashion