Sex Sells: 15-те най-провокативни рекламни кампании в историята на модата

Sex Sells: 15-те най-провокативни рекламни кампании в историята на модата

Прави ли ви впечатление, че модните кампании с много голота почти изчезнаха в последните години? Да, има провокативни, има шантави, но няма откровено разголени, по-скоро няма много. За разлика отпреди, да речем, 20 години, когато дизайнерите се надпреварваха да интерпретират темата за голото тяло в своите кампании. Петъчно разглеждаме най-провокативните промо кадри в историята, в опит да обясним защо секс-тенденцията бе толкова силна тогава, а и има потенциала да се върне отново с пълна сила >>> 

Calvin Klein, 1992 Г

Марката е пионерът на провокативните рекламни кадри сред модните къщи. Моделът Кейт Мос и актьорът Марк Уолбърг са особено добри в интерпретирането на "секс пред камерата", разбира се, дискретен, но осезаем. В далечната 1992-ра марката промотира първата си унисекс колекция, така че звездите не носят нищо, освен деним. Обществеността е възмутена от тази безподобна откровеност, но кампанията има огромен успех.


Това е положението: кампания на Calvin Klein с бременен транс мъж и дискусиите по темата


Gucci, 1996 Г

В края на 90-те Том Форд е главният провокатор в света на модата. Той активно подкрепя тенденцията, която може да бъде описана с фразата Sex sells - нещата се продават най-добре, когато зад показаното има сексуална конотация. В онези години мнозина вярват, че трябва да бъдат по-освободени и подобни кампании само привличат допълнително внимание. За да постигне желания ефект, Том дори няма нужда да съблича моделите. Достатъчно е да ги помолим да застанат в правилните пози, загатвайки за горещо продължение. Купувачът неизбежно усеща химията, подсъзнателно пожелава да участва в сценария, интимен и привлекателен, т.е. работата е свършена прекрасно (четете още: Големите любовни истории: Том Форд и Ричард Бъкли). 

Dior, 2003

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.