Следва

Джулия Гарнър ще бъде Мадона - баш правилният кастинг

Мария Бакалова на холивудския Олимп: патриотично съпричастни ли сте?

Мария Бакалова, отскоро на 26 (звездата ги навърши на 4-ти юни), е българската актриса, чиято звезда изгря в продължението на "Борат" със Саша Барън Коен. Сензация, фурор и много признание - номинации за "Златен глобус" и "Оскар", за БАФТА и т.н., с което Мария се записа в историята като първата българка, номинирана за тези престижни награди. 

People of art преди 1 година

Госпожица Бакалова се установи в Холивуд за постоянно, нае най-добрите специалисти по имидж, сключи (интелигентно) договор с може би най-голямата агенция - Creative Artists Agency и походът към Олимпа на киното започна. Най-новата и безспорно впечатляваща новина е от вчера - Мария Бакалова ще има роля в "Пазители на галактиката Vol. 3". Всъщност, снимките на третата част от поредицата вече са приключили, а западните медии съобщават, че в комерсиалната сага участие има и нашето момиче.


Еволюция на стила: Мария Бакалова


Сред новите лица в проекта от филмовата вселена на Marvel попада и звездата от втория "Отряд Самоубийци" Даниела Мелхиор. Междувременно, режисьорът Джеймс Гън наскоро подразни публиката с признанието си, че във филма участва "необявен актьор". Според колегите от Deadline, той не е визирал нито Мелхиор, нито Бакалова. Запитан от изданието за коментар по темата, Гън публикува в Twitter потвърждение, че българската актриса ще има участие във филма.

"Да, да, да, добре, предполагам, че трябва да се изненадам, че ви отне толкова време, за да разберете това. Мария Бакалова е невероятна", написа Гън, без да уточнява нищо повече за ролята ѝ във филма.

С това леко нервно признание на режисьора Гън, вече знаем, че талантливата Мария ще се присъедини в касовата лента към Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста, Брадли Купър, Карън Гилън, Пом Клементиеф, Елизабет Дебики, Шон Гън, Уил Поултър и Силвестър Сталоун. Сюжетът на новите "Пазители на галактиката" все още се пази в тайна, но приблизително знаем какво да очакваме - Пазителите ще се борят със стари врагове, заредени с могъщо оръжие и още по-могъщо желание да мъстят. Джеймс Гън наскоро спомена, че сценарият на филма е бил особено емоционален за него, тъй като се предполага, че това ще е последният му проект с "Пазителите на галактиката".

Снимките на Marvel стартираха през ноември 2021 г. Изпълнителни продуценти са Кевин Файги, Луис Д'Еспозито, Виктория Алонсо, Николас Корда, Саймън Хат и Сара Смит, а Дейвид Грант и Ларс Уинтър са копродуценти. Първите два филма от поредицата - от 2014 г. и от 2017 г. събраха заедно над 1,6 млрд. долара в световен мащаб. "Пазители на галактиката Vol. 3" е предвиден да се появи по кината на 5 май 2023 г.

Първата холивудска роля на Бакалова след "Борат 2" беше на хотелски служител в мета пандемичната комедия на Джъд Апатоу "The Bubble", която наскоро се появи в Netflix. Предстоят ѝ още появи в слашър хорър филма на A24 "Bodies Bodies Bodies" и романтичната комедия "The Honeymoon". Преди "The Bubble" Мария Бакалова участва в българския филм "Жените наистина плачат".

При така стеклите се обстоятелства, неизбежно ни спохожда радост и приятна съпричастност към творческите успехи на българската актриса. Предполагаме и вас. Затова идва и анкетата ни по-долу, радваме се на всяко мнение. Мария Бакалова, млада българска актриса, участва в най-касовите филми на Холивуд...
 

Анкета

Как приемате този факт?

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра