Следва

Малките гърди бяха моден стандарт, и още са, но промяната е в ход

ПрическиТЕ на лято 2022: пиксито остава, придружават wolf cut-a, дългия бретон и още

Вчера бански, днес прически...

Hair преди 1 година

Най-вероятно не сте луди, ако ставате и си лягате с идеята за нова, грандиозно или не толкова грандиозно различна прическа. Сега му е моментът ("сега" да се чете "лятото").  "Лятото винаги е време за свобода и ново начало“, казва Травис Спек, старши фризьор в Suite Caroline в СоХо, Ню Йорк "Освежаването на косата активира самоизразяването в нови начала“, така че новите сезони, новите връзки и новите преживявания е нормално да бъдат придружени от нова прическа.

Софийските жеги не просто допълнително мотивират, а направо задължават да загубим нарочно, стратегически, няколко пръста дължина и най-вероятно да се предадем на изцяло нова форма. "Когато е топло, изрязването на малко коса може да бъде ободряващо и преоткриващо“, казва друг професионалист, Дхиран Мистри. Не е нужно да е нещо радикално като огромна смяна на дължината или нов "графичен" силует, всеки може да мине с нещо малко по-фино като нов набор от етажи, дълъг бретон, рамкиращ лицето, или леко деконструиран вид, вместо класически подредени букли. "Стремете се към прическа, която обхваща и се свързва с естествена текстура на косата. В момента много подредените, изсушени в перфектна форма коси не са на мода, казва Спек. - Схемата е да можете да хукнете през вратата без да губите време за стайлинг и да оставите косата си на летния бриз."


15 лесни начина да накараме косата да расте по-бързо, директно от експертите


Надолу са 7-те топ избора на професионалистите от индустрията за лято 2022, ако решим да ги сложим под общ знаменател, то той би бил "небрежност до край"...

Wolf cuts

Според Дхиран Мистри, който разпределя времето си между Ню Йорк и Шарлът, Северна Каролина, границите между мулет, шаг и популярната от TikTok "вълча прическа“ продължават да се размиват по нови и вълнуващи начини. От единия край е shullet (комбинация между шаг и мулет), т.нар. мек мулет, в който структурата е по-незабележима, и по-артистичния мулет с много високи и много ниски нива, както са се подстригали Айрис Лоу и FKA Twigs. "Определено се случва еволюция, при която тази прическа става по-къса около челото, но остава дълга отзад“, казва Мистри и добавя: "Казвам еволюция, тъй като повечето добри фризьори адаптират външния вид, за да отговаря на текстурата на косата на човека и стила му като цяло.”

Сърцевиден боб

Тази пролет фризьорката Мара Розак ​​дебютира с тази сърцата прическа, вдъхновена от 90-те, и оттогава накъсаният, многослоен боб, включващ плътно подстригани етажи на тила и по-дълги кичури, заобикалящи скулите отпред, е топ тенденция. "Обичам идеята за боб през лятото“, казва Розак. "Повдигам косата, отстранявам дължината и всичко става много свежо, прохладно, шик и готино!“

Въздушни етажи

"Това лято провиждам ефирни и леки прически с етажи“, обяснява фризьорката и член на R+Co Collective Джени Чо. "С тази прическа направо можете да изхвърлите гребена си, няма да ви е нужен. Пример: стайлингът на модела Хойон Джънг, най-голямата звезда от сериала Squid Game. "Това е лесен за постигане момент, който изважда естествени вълни или извивки на преден план, косата изглежда влажна и жива, а всичко, което се иска, е да не я досковаме (решем, сушим и стилизираме) след къпане“, казва Чо. "Това е перфектна, красива почивка от преси, маши и всякакси инструменти за топлинно оформяне.“

Пикси, отново

Явно, че пиксито не е тренд, защото вече година и половина всички го обожават и никой не спира да говори за него. Четете още: 42 кадъра, доказващи чара на Pixie cut. Имаме потвърждение и от първо лице: професионалистът Джони Сапонг получава постоянно заявки, вдъхновени от пиксито на Зоуи Кравиц и Лея Сейду. "Това е ефектът homme et femme“, казва Сапонг. "Французите го наричат ​​„garçonne“. Силно, смело и секси.

Дължина до ключицата

За непринуден, винтдиж look, не се занимавайте с друго, освен с коса, дълга точно до ключиците. Вечният пример за сексапилът на тази дължина е от  Лора Рут Хариър, а аплодисментите - към нейния фризьор Брайс Скарлет. Селена Гомес също е съгласна с тази визия, а ние вярваме силно в това, че да се откажем от няколко сантиментра дължина носи безумно много елеганс и класа. А ако развихрим пресата и сешоара, стават хиляди различни чудеса.

Тесен бретон

"Бретонът със "стесняващ ефект" е хибрид между скъсени и пораснали кичури“, казва британският професионалист Джордж Нортууд за тази прическа, вдъхновена от френските момичета, в която се е припознала Емили Ратаковски за филмовия фестивал в Кан. "Удължава се отстрани и по същество се превръща в нещо сякаш изпуснато от контрол, но много красиво - най-доброто от двата свята.” Грегъри Ръсел подчертава, че бретонът, подрязан по-късичко през лятото, израства идеално и за есента. "Бретонът е супер забавен избор, което го прави страхотен за лятото, но също, като израсне и се разроши, става уютно и есенно“, обяснява Ръсел, който популяризира тази прическа на клиента си Лили Колинс. Четете още: DIY: прекрасни къдрици ала "Емили в Париж", фризьорът й Майк Дезир ни казва как

Нехармоничен боб

Спек споделя, че често се намира в ситуация, в която прави точно тази прическа: остра и равна отзад и заоблена отпред. "Помислете за 70-годишните дами от 20-те години, представете си Луиз Брукс, с блестящ руж и рокля Halston,“ казва фризьорът. "Тази силна, по-къса форма се появява отдавна, когато културата настоява на свободата, а през 90-те я възроди Клои Севини."

И все остава въпросът: Дали пък да не се обръснем? Малко Джейда Пинкет Смит за вдъхновение...

More Hair