Следва

HONOR Magic4 PRO и световноизвестният артист Еуxенио Рекуенко обединяват творчески сили в общ филм

Първи кадри от "Моят полицай" (Хари, arrest me!)

Плюс още подробности от процеса и концепцията

Movies & TV преди 1 година

Хари Стайлс ще се разпали с Флорънс Пю в "Не се тревожи, скъпа“, ще бъде самият Ерос в предстоящ филм на Marvel, но преди това ча-ка-ме "Моят полицай". Господинът облича полицейска униформа от 1950-те и поема водещата роля в трогателната драма на Майкъл Грандидж за млад мъж, разкъсван между двама влюбени, както стана ясно преди година и няколко месеца. Първите кадри от филма вече са out, основни подробности споделихме ТУК,  а сега - още, защото човек, ако е човек, не може да се пренасити от Хари Стайлс...

Филмът е базиран на чувствен, завладяващ роман

My Policeman е адаптация на едноименния роман на Бетан Робъртс от 2012 г., който се съсредоточава върху Марион (изиграна тук от Ема Корин от The Crown) и Том (Хари Стайлс), учител и полицай, които се срещат и се влюбват на брега на Брайтън през 50-те години. В ситуацията влиза Патрик (Дейвид Доусън), куратор, който се е преместил в Брайтън, за да се възстанови след смъртта на предишен любовник и скоро развива чувства към Том. Мъжете се впускат в страстна афера въпреки факта, че хомосексуалността е незаконна. За известно време тройката прегръща живота си като ménage a trois, докато ревността разрушава договореността им. Fast forward към 90-те години и крехкият Патрик отново влиза в живота на вече женените Марион и Том, с предвидими драматични последици.

Книгата съчетава изповедния разказ на Марион с този на Патрик, докато и двамата се борят с вътрешните си демони и непреодолимото желание, което продължава да ги води обратно при Том. Последното също така подчертава ограниченията, наложени на гейовете по това време, и суровата реалност, с която биха могли да се сблъскат, ако личният им живот стане публичен. В статия, публикувана в The Guardian през 2012 г., Робъртс обяснява, че историята е вдъхновена от живота на писателя Е. М. Форстър, който е бил в дългосрочна връзка с полицая Боб Бъкингам и е бил приятел със съпругата му Мей.

"Докато живееше с Мей, Бъкингам посвещата половината си почивни дни и останалите часове през седмицата на Форстър“, пише тя. „Мей, макар и ревнив, труден характер, отказва да чуе, че Форстър е на път да развали брака им. Може би тя, подобно на Бъкингам, би спечелила от това, което Форстър може да предложи: не само пари (той често й подарява неща и я обсибва с пари), но и живота на културен елит. Когато Форстър претърпява серия от инсулти по-късно в живота си, Мей се грижи за него."

Първите кадри са вълнуващи

Току-що Amazon пусна първите два кадъра от филма. Едниният включва облени от слънцето Стайлс и Корин като Том и Марион, които се гледат с любов един друг в очите, потопени в басейн, докато другият показва двойката в галерия с Патрик, който изглежда разказва за произведенията на изкуството в музея, в който работи. Първият кадър - радостен, вторият - пропит от напрежение в триото.

Има по кого да се въздиша от актьорския състав, предимно британски красавци

Корин, Стайлс и Доусън играят Марион, Том и Патрик в сцените от 50-те години, а тях като възрастни са Джина МакКий, Линус Роуч и Рупърт Еверет. През юни 2021 г. Deadline съобщи, че Кадиф Кирван, най-известен с ролите си в Gum и The Unknown, също се е присъединил към актьорския състав. Талантът зад камерата е също толкова впечатляващ: режисьорът Майкъл Грандидж е бившият артистичен директор на Donmar Warehouse, а сценаристът Рон Нисуанър е номиниран за Оскар за филма "Филаделфия" през 1994 г.

Премиерата е по-скоро, отколкото си мислите

Amazon потвърди, че My Policeman ще кацне в кината на 21 октомври, а достъпен за стрийминг в Prime Video ще бъде от 4 ноември - две дати, които го позиционират перфектно за сезона на наградите през 2023 г. И за уютните есенни вечери...

More Movies & TV