Следва

Разрив в двойката: Том Круз се раздели с любимата

Не се преструвайте и не се страхувайте от скуката: 10 житейски урока от Албер Елбаз

Разкошни съвети за по-хубав живот от един от най-приказните световни дизайнери, който щеше да навърши 61 години на 12 юни (четете още: С какво ще запомним Албер Елбаз)

 

Celebrities преди 1 година

По повод рождения ден на великия кутюриер си припомняме неговите сладко-солени, много полезни правила за един добър, спокоен, смислен живот. И му благодарим за тях! 


PFW: Lanvin пролет/лято 2016 - Последната колекция на Албер Елбаз


1. Бъди голям и малък

„Майка ми ми казваше да бъда и голям, и малък. Попитах я какво има предвид? Че трябва да съм и дебел, и слаб? Тя каза: „Не. Прави страхотни неща в работата си, но бъди прост и смирен в живота”.

2. Тренирай "мускулите" си

"Модата е мускули. Можем да купим устни, очи, коса, гърди и дори цвят на кожата. Но не можем да си купим мускули. Отнема много работа, за да ги изтренирате. Умението да се прави дизайн не може да се купи с курс в модно училище". 

3. Слушай себе си, не другите

„Бягай от мързела. Работи здраво. Слушай сърцето, а не маркетинг директорите. Dream on Break"

4. Вредни стереотипи

„Ако бях продуцент в Холивуд, следващият Джеймс Бонд щеше да бъде Джейн Бонд. Не е задължително да е бивш модел. Няма да има много силикон. Но да, тя най-вероятно ще работи в Силиконовата долина. Ще бъде истинска и умна жена. Със сива коса и евентуално L или XL".

5. Вземи си почивка

„Нито едно филмово студио не може да пусне 8 блокбъстъра за една година. Никоя рок звезда не може да произведе 14 хита за една година. Но в модата можем да го направим. В модата непрекъснато тичаме, тичаме, тичаме, макар че не хабим калории. Треньорът ми ми казва, че имам мозък на спортист, за съжаление не и тяло на спортист".

6. Не се преструвай

„Носи ниски обувки. Ако си нисък, ти просто си нисък. Много по-готино е да не се преструваш".

7. Решението да си купиш рокля напук

„Днес обличах една жена и в края на срещата ни тя каза: „Ще се разоря, но ще бъда щастлива!”. Мисля, че това е идеята на модата: когато всичко се разпада, може би не е толкова лошо решение да си купиш красива рокля".

8. Имаме нужда от любов, а не от лайкове 

„Ако не бях дизайнер, щях да съм лекар. Това е мечтата ми. Ако имате главоболие, лекарят ще ви даде хапче, а аз ще ви ушия красива рокля. И двамата ще направим всичко възможно, за да се почувствате по-добре. Аз обаче не искам да правя жените „по-добри версии“ ​​на себе си. Искам те да се чувстват обичани и прегърнати в нашите рокли”.

9. Не се страхувай от скуката

„Колкото и да обичах модата, трябваше да мина малко встрани, за да помисля, помечтая и да я заобичам отново. Когато ми беше най-скучно, опознах себе си най-добре. Това е като семената на цветята: фотосинтезата изисква светлина и вода, но първо трябва да потънете в почвата".

10. Погледни в петте посоки!

„Погледни в петте различни посоки. Напред - защото е важно да гледаш в бъдещето. Назад, за да не забравиш откъде идваш. Встрани - за да видиш хората до себе си. Надолу - за да не настъпиш никого. И нагоре - защото е важно да помним, че има някой, който ни пази". 

Още неувяхваща мъдрост от този великолепен човек, припомняме ТУК.  

More Celebrities

Ако изглеждаш така на 74 по бански, значи си Вера Уанг

Celebrities преди 19 часа

Вера Уанг сподели нови снимки по бански. 74-годишната дизайнерка, която преди шест месеца призна, че поръчва от Макдоналдс всеки ден и обожава коктейли с водка, публикува в Instagram кадри, на които позира край басейна.