Следва

Изплагиатстван пак: Кание Уест обвини Adidas за Yeezy

Moschino, Resort 2023

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shootin' stars
I could really use a wish right now, wish right now, wish right now 

Runway преди 1 година

В далечните дни от края на 60-те години на миналия век, когато стюардесите в Америка все още са наричани stewardesses, а не flight attendants, двe от тях пишат "невъзпрепятствани“ мемоарите си, озаглавени "Кафе, чай или аз“?, разказвайки секси авантюри от 35 000 фута над земята. Книгата е сензация и национален бестселър, само че в нея няма нищо истинско. Историите са поръчка от PR екипа на American Airlines.

Десетилетия по-късно обаче все още мечтаем за разцвета на въздушните пътувания... През 2022 г. самолетите имат своя момент - всеки прави всичко възможно да бъде във въздуха, след световното приковаване в продължение на две години, включително Джеръми Скот. Мъжката му курортна колекция за Moschino насочи джет-сета с неговите психеделични щампи и плажни саронги, а женската колекция, която по-активно ни вълнува, следва същия път на полета.

Цветни въртящи се щампи се появяват, върху аеродинамични А-образни форми; пачуъркът на една кука също е in the spotlight. Момичето на Moschino се отправя към ваканцията си в Хонолулу или Сен Тропе, а не на някаква обикновена нощувка за бизнес среща. За да засили правдоподобността на моделите си, Скот се връща към икони и знаменитости от 60-те като Даяна Рос и Шарън Тейт.  Блясъкът на въздушното пътуване може наистина да е мираж, трескав сън, който се задържа в колективното подсъзнание от гледането на твърде много епизоди на Mad Men. Ако се върнем към "Кафе, чаят или аз?" - авторът на книгата е PR и копирайтър, но една от стюардесите, която се представяше за мемоарист, е толкова очарована от добрия живот и славата, че законно променя името си на псевдонима от корицата на книгата. Транспортната визия на Скот има своя собствена закачлива привлекателност, с която е възможно човек да придобие ново амплоа (и ако не е носил оранжево-кафяво и зелено - да проноси)...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.