Следва

Get ready: Първият тийзър-трейлър на Squid Game сезон 2

HONOR Magic4 PRO и световноизвестният артист Еуxенио Рекуенко обединяват творчески сили в общ филм

“Калейдоскоп” е филм, вдъхновен от модерното изкуство и технологиите

Movies & TV преди 1 година

Глобалната технологична марка HONOR представя кратък художествен филм, създаден от известния артист и фотограф Еуxенио Рекуенко, заснет с HONOR Magic4 Pro. Името на филма е “Калейдоскоп” и създава уникално аудио-визуално изживяване за публиката, станало възможно благодарение на невероятните фотографски и видеографски възможности на HONOR Magic4 Pro.

Зад творбите на всеки творец стои неговата визия. В този филм Рекуенко интерпретира мита за Нарцис и ново разбиране за красотата. Авторът ни превежда през невероятните функции на HONOR Magic4 Pro и демонстрира мобилната фотография и видеография като жизненоважно средство за създаване на изкуството.

На гръцки „Кало“ означава „красив“, а „идоли“ означава „форми“. С името “Калейдоскоп” Рекуенко пренася публиката в различни форми на красота през обектива на HONOR Magic4 Pro. Филмът започва с интерпретацията на мита за Нарцис, разказана от гледната точка на режисьора, вдъхновена от женската красота. Той също така разглежда отражението на различни форми на красота, смесва ги и ги слива магически, точно както прави калейдоскоп. Рекуенко също така изразява желанието си хората отново да се свързват по-силно и да бъдат заедно след трудния период.

„Калейдоскоп” е филм, който едновременно показва и изследва красотата, филм, който е заснет изцяло с HONOR Magic4 Pro. “Калейдоскоп” е ревизия на мита за Нарцис, отражение върху връзката ни с нашия образ. Това е аудиовизуален проект, в който се интересувам повече от показването, отколкото да разказвам“, казва Рекуенко, „Калейдоскопът е стъпка напред в отношенията ми с HONOR. Опитът от заснемането на филм с HONOR Magic4 Pro е нов и привлекателен, развълнува ме да видя как днешната технология ни дава повече методи и възможности за създаване и изразяване.”

Сертифицираната HONOR IMAX Enhanced на Magic 4 Pro е несравнима първокласна технология, която позволява на художници и творци да представят нови, внушителни и подобни на мечти светове. “Калейдоскоп”, изцяло заснет с HONOR Magic 4 Pro, е свидетелство за техническата способност на смартфона и неговата камера да създават и разкажат красиви артистични истории.

Серията HONOR Magic3 беше първият смартфон с IMAX Enhanced сертификат в света. По същия начин HONOR Magic4 Pro, последният флагман на HONOR, също е сертифициран с IMAX Enhanced. HONOR Magic4 Pro е първият смартфон в индустрията, който поддържа 10-битово 4K 60 кадъра в секунда заснемане на видео във формат Log и с това осигурява фантастично видео качество. Рекуенко използва тази функция по време на снимките на филма, изключително високото качество на видеото му даде възможност за повече възможности по време на постпродукцията. Благодарение на иновативната технология, креативността може да бъде напълно разгърната. В допълнение към производителността при заснемане на видео, пионерският формат Magic-Log и 3D LUT са настроени от холивудски колористи, дават възможност на потребителите да правят записи с кинематографско качество със своите смартфони.

Където и да се случва процеса по снимане, HONOR Magic4 Pro се адаптира към всяка среда, благодарение на IP68. Той предлага ефективна защита срещу прах, дъжд и вода и е в състояние да бъде потопен във вода до 1,5 м дълбочина за 30 минути.

Невероятните функции на HONOR Magic4 Pro дават на артистите средствата да станат майстори на филмовото изкуство, позволявайки им да разгърнат таланта си, за да създават невероятни късометражни филми като “Калейдоскоп”.

HONOR е твърдо отдадена на развитието на връзката между технология и изкуство. HONOR Magic4 Pro е създаден за неконформисти и хора със свободен дух като Еухенио Рекуенко, които се стремят да надскочат граници. Комбинирайки иновация и качество, HONOR позволява разказване на истории чрез кадри и казано просто, превръща обикновеното в необикновено.

Магическият момент на HONOR: Уловете искрите на живота

HONOR вярва, че силно трогателните и красиви моменти заслужават да бъдат запазени и прави това възможно с HONOR Magic4 Pro и неговите вълнуващи нововъведения в технологията за заснемане на изображения.

За да приложи това в действие, компанията стартира наградите HONOR Magic Moments Awards 2022. С мото „Уловете искрите на живота“, тези награди имат за цел да изградят платформа за любителите на фотографията, за да покажат своите творчески таланти и да им дадат възможност да изследват и споделят красотата на света чрез мобилни технологии. Този фотографски конкурс дава възможност на създателите да сбъднат мечтите си, докато ни помагат да се ориентираме в нова ера на висококачествен творчески талант, свързвайки технологиите и творчеството.

„По време на първите награди HONOR Magic Moments през 2021 г., потребители в 50 държави използваха авангардните фотографски възможности на HONOR, за да създадат над 200 000 впечатляващи произведения“, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на Honor Device Co, Ltd. „Оттогава, HONOR продължи да увеличава инвестициите си в технологии за изображения. С надграждането на първата в индустрията двойна бионична хоризонтална камера, водещо представяне в ултраширокия обектив и алгоритмите за фокусиране, ние внедрихме революционната ни технология за сливане на няколко камери в HONOR Magic4 Ultimate и оглавихме класацията за камери на смартфони DXOMARK. С конкурса се надяваме да дадем възможност на създателите на съдържание по целия свят да изразят себе си и да уловят повече вълшебни моменти с нашите иновации за изображения, като заедно трансформираме света на мобилната фотография и видеоография”

Еухенио Рекуенко е част от журито на наградите HONOR Magic Moments 2022, заедно с други световноизвестни фотографи и професионалисти от индустрията. Рекуенко и HONOR споделят обща визия за фотографията и видеографията: те ценят стремежа към върхови постижения чрез творчеството и ангажимента да разработват технологии, за да дадат възможност на хората по целия свят да достигнат до звездите.

More Movies & TV