Следва

Saint Laurent, Pre-Fall 2023

VTMNTS, Spring 2023, READY-TO-WEAR

Споделено щастие, двойно щастие - четете надолу какво имаме предвид 

Runway преди 1 година

VTMNTS дебютира IRL в Париж през март. Модели от всички точки на спектъра на пола щурмуваха подиума пистата в Monoprix със скорост, неособено позната на модната индустия, някои с грим, изглеждащ като синини и порязвания (може би "немърливата" мода понякога се вдъхновява от класиците, спомняме си как Обвиниха Chanel в "гламуризиране на насилието“). Атмосферата беше практически бойна. Сега Гурам Гвасалия и отборът се завръщат за още бой.

Този път презентацията е цифрова, моделите все така се движат доста бързо, но френският универсален магазин е заменен от нова швейцарска конструкция, чийто сводест таван изглежда почти като катедрален. Изборът на място е стратегически, естествено: "Ние сме в църквата на бъдещето, където принадлежим и присъстваме просто като истинското си Аз“, каза Гурам Гвасалия. "Основното послание на колекцията е равенството между половете. Става дума за това да знаеш кой си, да отстояваш своите вярвания."

Това означава, че във видеото всички полове носят якета и ризи, подрязани под гърдите, а дънковите панталони също са с равни възможности. "Спрете с глупостите“, каза Гвасалия. Той посочи, че имаше само две къси пухени якета в есенната колекция, но те бяха достатъчно популярни сред купувачите, че решава да ги мултиплицира сега. Всичко е по 2: два къси бомбера, две вталени якета без ръкави със здрави подплатени рамене, двойни детайли на талията, слипове с лого, надничащи от горната част на друга ластик... Дизайнерът харесва преувеличените пропорции на тези слоеве и ентусиазма, който те предполагат. Само една VTMNTS не е окей; искаме от всичко по 2.

Той съобщава, че ревюто през март е доста успешно - повече от 100 магазина и стотици онлайн поръчки. "Когато хората нямат очаквания и когато това, което правиш, е добро, реакцията е поразителна. Всичко VTMNTS е с безумно високо качество, което е много рядко“. Новото поколение, което Гурам Гвасалия иска да облече, направи "мекото облекло" част от униформата на 21-ви век, но шивачеството и майсторството тук градят "конгрегацията" на VTMNTS. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.