Следва

Eli Saab Resort 2023: не много скучна елегантност

Saint Laurent, Pre-Fall 2023

Новото официално 

Runway преди 1 година

"Никога не съм се отказвал от това да бъда облечен официално, дори когато тенденциите крещат анцуци и спортно облекло“, казва Антъни Вакарело от Saint Laurent за своята есенна дамска колекция. "Радвам се, че хората искат отново да се обличат добре, защото за мен нищо не се е променило.”

Никога не позволявайте в свое присъствие някой да се каже, че Вакарело няма безпогрешни инстинкти. Когато останалата част от света оставяше всичко да виси и криеше  вкъщи, той извади свръхцветни костюми от туид, посипани със скъпоценни камъни (с аромат на "Игра на тронове"), и драматични шифон-креации с поп-флорални мотиви на фона на огромен пейзаж, подобен на Сахара. Големи теми, големи пейзажи, голяма драма. По своя начин те са възхвала на надеждата, бъдещето и силно изявление за това как искаме (ама истински искаме) да се обличаме сега.

Не казваме, че Антъни Вакарело пренебрегва преобладаващото желание за комфорт и лекота, той просто не го прави по очевидни, клиширани или - не дай боже - не-YSL начини; говорим за модерни и компактни трикотажни изделия и течна коприна, в които се движим и чувстваме свободно. Тази pre-fall колекция се основава на "много обеми, по-заоблени форми, малко Арт деко, малко 90-те и малко Поаре.” Трикът на дизайнера е да вземе всичко това и да го обработи чрез някои от класическите Сен Лоран-изми. Вечерното сега е идеално за деня - здраво кожено яке с колан и шепа гривни, толкова му трябва на човек.

Това е само част от силните връхни дрехи, представени тук: големи изкуствени кожи, уютен шик, но с непринудено вдигната яка; палта с обемни рамене и изящни кожени тренчове, хвърлени възхитителни "хлъзгави" рокли за нотка романтика, придадена от пенливи дантелени ръбове. Всичко това е завършено с разтегателни кадифени ботуши на висок ток; позлатени токове с квадратни пръсти и чанти, при които елегантността е достатъчно силен аргумент може би най-накрая да се откажем от торбестите силуето, които според мъдростта са по-практични, но наистина, погледнете големите си чанти - колко много неща влачите и колко от тях всъщност не ви трябват?

Но да се върнем към това, от което се нуждаем - и искаме, и мечтаем: 90 кадъра нова колекция Saint Laurent са в галерията ни >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.