Следва

„Нашият живот“: Джорджина Родригес, Кристиано Роналдо и снимките с петте им деца

Перфектният летен гардероб: 12 лайфхака от Жаклин Кенеди

Комфорт и елегантност едновременно в жегата? Може, стига да се вгледаме в гардероба и стила на главната стил икона на Америка.

 

Celebrities преди 1 година

Огромни очила, копринени шалове, вързани на главата, привличащи погледа бижута и други характерни детайли от стила на 60-те и 70-те години на миналия век - това е перфектната  основа на летния гардероб на Жаклин Кенеди-Онасис. Бившата първа дама винаги има под ръка характерни само за нея модни трикове, позволяващи й да остане икона на безпогрешната елегантност и в същото време новатор в областта на стила.

Гардеробът на Джаки определено може да послужи като източник на вдъхновение това лято за всеки, който търси комфорт, елегантност и индивидуалност и не е склонен на компромиси.


„Нека видят“: защо Жаклин Кенеди не почиства окървавения си костюм на Шанел


Бели панталони

Първата дама използва този елемент от гардероба както през периода, когато е омъжена за президента на Съединените щати, така и в "следващия" си живот, като мадам Онасис . Добре разкроените бели панталони, изработени от олекотена материя, изглеждат незаменима за жегата, особено ако ситуацията не изисква много голо тяло. Джаки ги комбинира с поло блузи или лаконични ежедневни горнища и неизменното фишу, допълнени от слънчеви очила. За удобство и прохлада на краката е с чехли или сандали.


1962г.

Гръцки сандали

Тайната на елегантността на бившата първа дама в горещо време изглежда проста и ефектна дори в съвременната реалност. Джаки знае как да комбинира градските рокли с много специфична кройка с леки сандали, които й дават свобода на движение и осанката на гръцка статуя. Г-жа Кенеди-Онасис ги съчета с големи очила и едри бижута като обеци и гривни, за да балансира и подчертае детайлите на кройката. Лаконична чанта добави строгост към комплекта.


Атина, 1979г.

Миди пола

Ако говорим за града, най-добре е да се въздържате от мини дължината - в миди пола ще ви бъде и по-хладно, и по-удобно, ако искате да седнете някъде. Изберете дишащи материи като лен и вискоза. Блузата избираме на същия принцип: с ръкав, но от лек материал. Жаклин Онасис носи тези комплекти с еспадрили, обемни чанти и грамадни очила.


Ню Йорк, 1981г.


Мадона и Джон Джон Кенеди - тайната връзка, която ужасява Джаки


Пътнически костюм

Самата концепция за дамски туристически костюм е популяризирана през деветнадесети век, когато железниците правят пътуването по-удобно. През 80-те години на миналия век г-жа Онасис демонстрира модернизиран пътен ансамбъл, този път за самолет. Въпреки това в много отношения този тоалет е подобен на каноничните костюми на първите пътешественици. Бившата първа дама, която пристига на летището във Вашингтон, е облечена в комплект от сако с пухкави ръкави и А-силуетна пола, покриваща коляното, изработена от синя материя на точки. Налице са обичайните масивни очила на Джаки и пътна чанта на Louis Vuitton.


На летището във Вашингтон, 1980г.

Светла блуза

Правилно скроената ленена или копринена блуза е по-добър летен съюзник от цяла армия тениски. Основното нещо е да изберете добре скроен модел с изящна линия на раменете, ръкави, завършващи точно над лакътя, кокетна яка и без излишни детайли. Жаклин комбинира подобни блузи с гореспоменатите бели панталони и още с миди поли, акцентни бижута и същите големи слънчеви очила.


1976г.


1978г.

Сламена шапка

По времето, когато е първа дама, г-жа Кенеди често трябва да допълва ансамблите си с шапки, но в бъдеще това се случва много по-рядко. Въпреки това в летните горещини Джаки все пак прибягва до помощта на сламените шапки. По време на посещение в Израел тя е заловена в ансамбъл от лека блуза и пола, големи слънчеви очила и безтегловна плетена шапка.


Универсален способ за готина прическа: небрежното кокче и как да го направим красиво



Йерусалим, 1978г.

Колан с акцент

В кройката Джаки определено предпочита лаконичността, но аксесоарите на бившата първа дама не могат да се нарекат скромни. Перфектен пример е златният колан, който, съчетан с кръгли слънчеви очила, придава на комплекта от черен топ, миди пола и скромни сандали приятен космически привкус. Отделно отбележете перфектната лятна прическа - нисък кок.


Капри, 1970г.

Правилният бански

През 60-те години на миналия век г-жа Кенеди е забелязана да носи квадратен цял бански костюм, който сега отново е на мода. Това се съчетава прекрасно с нейния стил на оформяне на косата по онова време, оставяйки небрежен бретон.


Джаки Кенеди със синовете си в Конка деи Марини, Италия, 1962г.

И очилата в тон с банския

Джаки, с матовата си кожа и тъмна коса, е идеалното определение за естествена брюнетка. През 1970 г. тя е снимана на яхта в комплект, който все още изглежда много актуален: цял бански с бяло-кафява шарка и големи очила с пластмасова рамка от същия светлокафяв нюанс, подобни на очи на водно конче.


Гърция, 1970г.


Удивителният живот на Жаклин Кенеди Онасис в 92 кадъра


Гащеризон или шорти

Ромперът е къс гащеризон, който обикновено е предназначен за лятото. Понякога се продават и специални комплекти, състоящи се от високи шорти и горнище от същия плат. Такива дрехи са чудесни за почивка в провинцията, игра на плажа или партита в парка. Мис Бувие е уловена тук в къси шорти с горнище без ръкави и флиртуващ гащеризон точно преди брака си, когато тя и Джон Ф. Кенеди са в етапа на интензивното ухажване.


С Джон Ф. Кенеди в Масачузетс, 1953г.

Шал вместо шапка

Забрадката винаги е била емблематичен аксесоар за Джаки. Тя използва копринените шалове с еднаква лекота в различни периоди от живота си, съчетавайки ги с комплекти от сака и поли, ежедневни мини рокли и сандали и дори панталони и тениски. Ако не искате да носите шапката си със себе си от страх да не я набръчкате или забравите, опитайте да сложите малък копринен шал в чантата, излизайки в хубав летен ден.


1971г.


Джаки и Джон Кенеди след литургия в Масачузетс, 1961г.

Облекло за танци до сутринта

Една от най-възпроизвежданите визии от късния стил на Джаки е ансамбълът, който бившата първа дама избира за 40-ия си рожден ден. Двойката Онасис напусна атинския нощен клуб Neraida едва в седем сутринта, когато са заловени от папараците. Но в този момент г-жа Онасис изглежда блестящо. Тя носи къса рокля на Emilio Pucci, дълъг наниз от перли и внушителни висящи обеци в стил 1960-те.


Джаки Онасис и съпругът й Аристотел Онасис напускат нощния клуб в Атина след празника за 40-ия рожден ден на Джаки


1969г.

 

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.