Следва

The richest women in the world: Ким Кардашян изпревари Риана

Лятно слънцестоене 2022: Какво трябва и какво не трябва в съдбовния момент

Обобщаваме необходимите за спазване стъпки, за да привлечете енергията на всемогъщото Слънце.

 

 

Astro преди 1 година

Лятното слънцестоене настъпва в утрешния ден, 21 юни, точно в 12.13 часа. На този ден Слънцето щедро дарява жителите на планетата със своето внимание, а в астрологията това явление се счита за денят с най-силна енергия в годината. Нежната и женствена енергия на Рака се съчетава с властната и силна енергия на Лъва, чийто покровител е Слънцето. На този ден е обичайно да се извършват ритуали, да се манифестират желания, да се прекарва време сред природата. Но има и някои ограничения, които е добре да не се пренебрегват, за да не си навлечете гнева на изгарящата звезда.

Как да отпразнуваме лятното слънцестоене?

Набавете си здраве, заредете се с витамин D. Астролозите препоръчват да медитирате сред природата, да правите пикници или да се разхождате сами. Този ден е най-добрият за  обобщаване на случилото се дотук в годината и планиране на по-нататъшните стъпки. Енергията на слънцето ни изпълва със сила - време е да я усетим, да я разберем и да се опитаме да я опитомим (четете още: Честитка: цяло лято Ретрограден Сатурн - от утре, 4 юни).

Обърнете внимание на творческата си страна. Навлизаме в месеца на водния знак, което означава, че трябва да очакваме творчески импулси и засилена интуиция. Не пренебрегвайте знаците, които животът ви изпраща и разгърнете своята креативност. Може би в този ден ще успеете да намерите работата, за която мечтаете и която ще превърне живота ви в песен. 

Носете правилните бижута, най-добре предварително подготвени. Жълтото злато традиционно се счита за "слънчев" метал. Затова трябва да се носят бижута със злато или месинг. Може да носите и бижута с гранат, рубин, кехлибар и цитрин - цветът на тези камъни напомня за Слънцето. Преди да сложите бижута, си струва да извършите ритуал. На 21 юни вечерта поставете бижуто на мястото, което ще бъде осветено от лъчите на изгряващото слънце. На сутринта благодарете на Слънцето за всичко, което ви носи радост и сложете бижуто върху себе си. 

Направете семейна вечеря. Хората вярват, че в деня на лятното слънцестоене трябва да приготвите любимите си домашни ястия. Направете нещо завързано, сложно, любимо и поканете гости - близки хора, скъпи приятели. Вярва се, че именно в деня на лятното слънцестоене се зареждаме взаимно с положителна енергия.

Организирайте вечер за спа процедури. За да прогоните ненужните мисли и чувства, къпете се на свещи в нощта на 21 срещу 22 юни. Първо поставете сребърен предмет във ваната за няколко минути - това ще ви помогне да я пречистите. След това добавете отвара от любимите си билки във ваната и потънете в ритуала по възраждане на тялото и ума.  

Какво да не правим на лятното слънцестоене?

Не пренебрегвайте традицията. Има вярвания, че на този ден се разхождат зли духове. Не си лягайте, без да извършите прост обред: преди лягане поставете клонче от коприва пред прозореца или плъзнете по входа на жилището бял конец.

Само положителни емоции! Тъй като денят на лятното слънцестоене играе голяма роля в бъдещата ни съдба, избягвайте низшата енергия. Не бива да се ядосвате, да тъжите или да проявявате агресия - такива емоции не са по вкуса на яркото и весело Слънце.

Не гадайте. Въпреки факта, че Слънцето покровителства различни ритуали, гаданията на този ден са забранени. По-специално, пазете се от гадаене, което призовава души от онзи свят. Слънцето е символ на живот и просперитет, а различни напомняния за смъртта ще ви лишат от неговото благоволение.

Не носете тъмни дрехи. Разбира се, в деня на толкова активно Слънце едва ли искате да се обличате в черно. И все пак си струва да се има предвид, че Слънцето обича ярките цветове и всички нюанси на бялото и бежовото.

Какви ритуали могат да се извършват?

В този така важен ден е добре да си пожелаете нещо. За да се сбъдне желанието, според поверията, още преди залез трябва да се изкатерите над 12 различни огради. Да, в съвременните реалности е трудно да си представим подобен обред на практика. Въпреки това, каквото и да правите в този ден, нека то е в името на една заветна мечта. В миналото момичетата са танцували цяла нощ около огъня, за да създадат семейство. Смятало се е, че такъв огромен прилив на енергия ще направи възможно да забравите за свободния живот и да се установите в щастливо семейство. Днес танците край огъня могат да бъдат заменени от задушевна среща с приятели.

Друг вариант, ако искате да подпомогнете развитието в емоционалната сфера е да поръсите любимия човек с няколко капки вода. Смята се, че партньорите, които се поръсят с чиста вода в този ден, ще бъдат заедно завинаги. 

More Astro