Следва

Уличният стил на звездите: супермодели в лоуфъри - Бела, Хейли, Кендал

Бунт срещу Zara в Турция - "крайно неуважение към хляба“

Никой не е по-голям от хляба! 

 

 

 

All fashion преди 1 година

Турските медии и блогъри разкритикуваха марката: видяха неуважение към хляба в новата й  рекламната кампания. Хаштагът #zarahaddinibil (Зара, знай кога да спреш) се разпространява като "топъл хляб" в социалните мрежи.

Някои потребители посочват турските традиции по отношение на хляба: когато жителите на страната видят хляб на пътя, те никога не го настъпват, а го преместват внимателно там, където някое животинче може да го хапне. 

Други противници на рекламната кампания на Zara обвиняват марката, че е "нечувствителна" към гладуващите хора.

Как можете да направите това, когато хората имат нужда от парче хляб? Вие нямате съвест! - пише в Twitter потребителят @Cceeerrrreeenn.

Срамота е!, казва @BurakSezenTR1.

Докато милиони хора по света имат нужда от парче хляб, умират от глад и бедност, европейската марка Zara използва хляба като подложка за обувки за рекламни цели. Това е неуважително и неморално, добавя @trk_ca_.

След скандала марката премахна снимките от сайта си, но не поднесе официално извинение. Възмутени хора призоваха за бойкот на Zara и поискаха магазините на марката да бъдат затворени в страната (четете още: Селена Гомес в син костюм Zara на сватбата на Бритни Спиърс).

More All fashion