Следва

Хиляди ще посрещнат Джулай морнинг на STEREO FESTIVAL в Бургас

Бъдещият крал: историята в снимки на Принц Уилям, рожденик днес

21 юни е рожденият ден на един от най-важните членове на британското кралско семейство, бъдещият крал на Англия - принц Уилям. По повод прекрасния повод - 40-годишен юбилей е това!, View Sofia събра най-ярките моменти от живота на херцога на Кеймбридж дотук >>>

 

Celebrities преди 1 година


1982г.

Големите лайфстайл издания в света предпочитат да обсъждаме новите тоалети на Меган от Съсекс и Катрин от Кеймбридж, едновременно възклицавайки по наистина супер сладките принцове и принцеси Джордж, Шарлот и Луис. Световната общност следи живота на кралица Елизабет със затаен дъх, пресата се наслаждава на детайлите от връзката между Хари и Меган, докато в същото време Принц Уилям несправедливо остава в сянка. Това не е изненадващо - никак не е лесно в тази страхотна конкуренция да изпъкнеш, но междувременно най-големият син на принцеса Даяна и освен това бъдещ крал на Великобритания заслужава най-голямо внимание.


Даяна напуска болницата с новородения Уилям, 22 юни 1982 г


4 август, 1982 г

Уилям Артър Филип Луис е роден на 21 юни 1982 г. в болницата Сейнт Мери и веднага привлича интереса на британската преса. Малкият Уили придобива огромна популярност в самия миг на раждането си, не само заради благородното си потекло, но и защото става първият бъдещ крал, роден извън кралския дворец.


Кралското семейство на кръщенето на принц Уилям, 4 август 1982 г. (вляво на снимката - Елизабет II, вдясно - кралицата майка Елизабет)

На 4 август 1982 г. принцът е кръстен от архиепископа на Кентърбъри в Бъкингамския дворец. Кръщенето на първородното дете на Даяна и Чарлз преминава с не по-малко пищност, отколкото десетилетия по-късно, за да сме точни - 31 години по-късно, премина кръщенето на малкия Джордж - първородният син на Катрин и Уилям. 


На 22 декември 1982 г. Уилям е точно на 6 месеца.


Фотосесия по случай половин година на принц Уилям. 22 декември 1982 г


Фотосесия в двореца Кенсингтън, 1 февруари 1983 г


Принц Чарлз искрено се радва на раждането на първото си дете. 1983 г


По-късно принцеса Даяна твърди, че раждането на Уилям е нейната „голяма благословия“. 1983 г

Като цяло Джордж до голяма степен повтаря детството на баща си - и Уилям, както по-късно и синът му, все още съвсем мъничко бебе, пътуват много. На 8-месечна възраст момчето и родителите му заминават на другия край на света - в Австралия и Нова Зеландия. Както си спомняме, Негово Височество принц Джордж направи същото „турне“ на много крехка възраст.


Принц Чарлз, Даяна от Уелс и принц Уилям в Нова Зеландия, 1 април 1983 г


В края на март 1983 г. бебе Уилям отлита с родителите си на кралско турне.


Цялото семейство прекара повече от седмица в Австралия и Нова Зеландия, 1 април 1983 г


Австралия, 1983 г

Между другото, бащата и синът имат още една неоспорима прилика - Уил, точно като Джордж, създава доста проблеми на родителите си в детството. Говори се, че първородният син на Даяна и Чарлз е бил толкова неспокоен в детството си, че дори любимата бавачка не може да се справи с него (четете още: Враждата между Лейди Даяна и Барбара Барнс - „прекалено добрата“ бавачка на Уилям).


14 декември 1983 г., фотосесия в градината на двореца Кенсингтън


14 декември, 1983 г


С Даяна, 14 декември 1983 г


12 юни, 1984 г


1984 г.

На 15 септември 1984 г. животът на малкия принц Уилям се променя завинаги: ражда се по-малкият му брат. Според Даяна, Уилям е буквално обсебен от бебето Хари, опитвайки се да се грижи за него, да играе с него и да го пази.


Септември, 1984 г


Октомври, 1984 г


Даяна с малкия Хари и принц Чарлз с малкия Уилям на ръце, на борда на кралската яхта Британия, 5 май 1985 г


14 юни 1985 г., на честването на рождения ден на Елизабет.


За първи път в детската градина. Даяна и Чарлз се сбогуват с Уилям пред детската градина. 24 септември 1985 г.


В Уестминстърското абатство по време на сватбена церемония (Уилям на снимката вдясно), 23 юли 1986 г


15 януари 1987г. Принц Уилям пред Weatherby School, Лондон


Кралски ученик на път за училище с майка си, 15 януари 1987 г


30 юни 1987 г., на един от мачовете по поло, в който участва баща им


10 август 1987 г., семейна ваканция в Майорка


Ноември 1987 г., бебетата Уилям и Хари посещават полицията като част от кралското посещение в Уиндзор


4 януари 1988 г., по време на кралско посещение в пожарната в Сандрингам


11 юни 1988 г., в карета на път за Бъкингамския дворец, за да гледа парада Trooping The Color (официалните празненства на рождения ден на монарха)


11 юни 1988 г., на балкона на Бъкингамския дворец, заедно с останалата част от кралското семейство (в синьо - сестрата на Елизабет II, принцеса Маргарет).


13 август 1988 г 


8 октомври 1988 г


Уилям с испанския крал Хуан Карлос


31 юли 1988 г., принц Уилям преди състезание по картинг


31 юли 1988 г


май 1989г


Май 1989 г


Юни, 1989 г


Юни, 1989 г


Септември 1989 г., на сватбата на по-малкия брат на Даяна в Алтроп.


Септември 1989 г., Уилям и Хари пред вратата на училището Weatherby в Лондон.


август 1989г Принцовете току-що пристигнали в Шотландия за празниците.

Пораствайки, Уилям постепенно се установява като характер и, вероятно за да угоди на майка си, която боготвори, ревностно започва да учи. Говори се, че Даяна на шега нарича големия си син „мислителя“. Образованието си Уилям (както и по-малкият му брат Хари) получава в обикновено училище в Лондон, а след това в Бъркшир - Даяна настоява децата й да получат образование на равна основа с другите деца. Може би точно такъв ход по-късно позволява на Уилям да спечели любовта на своите поданици: близостта до хората свършва прекрасно своята работа. Училището в Бъркшир е всъщност интернат, където Уилям споделя една стая с четирима свои съученици. През 1995 г. Уилям постъпва в колежа Итън, където предпочита да учи история на изкуството, география и биология.


Октомври 1991 г., с Даяна в Канада, гледайки Ниагарския водопад


Швейцария, 1995 г


Май 1995 г., с баща им в поло клуб Cirencester Park


Август 1995 г., на парада на ветераните


Септември 1995 г., първи ден в Итън Колидж


Септември 1995 г., един от първите дни в Итън Колидж

Септември 1995 г

През 1996 г. започва черна серия в живота на принца. След дълги години скандали и неприятни публични разправии, осеяни с най-неприятни интимни подробности, родителите на Уилям, Чарлз и Даяна, се развеждат (четете още: Netflix пуска интервюто с Даяна, нищо, че Уилям не дава). Въпреки че принцът се опитва да разбере и двамата родители, той в крайна сметка заема позицията на майка си. Уилям се опитва да подкрепя Даяна във всичко, но, уви, семейството е разрушено необратимо - всякакъв път назад е отрязан. Даяна на практика се отстранява от живота на децата, а Чарлз, който вече не се крие, изгражда официални отношения с дългогодишната си любов - Камила (четете още: Големите любовни истории: Камила Паркър Боулс и принц Чарлз).


1996 г


Март 1997 г


12 август 1997 г., на почивка с баща си


12 август 1997г

С развода на Даяна и Чарлз започва цяла серия нещастия в кралското семейство. Година след раздялата с бащата на синовете си, Даяна загива при автомобилна катастрофа. Смъртта на майка му, най-близкият му човек, е абсолютен шок за Уил. Той е на 15, на практика дете. Изоставя обучението си, затваря се в себе си, не излиза от апартамента си и търси помощ от психоаналитици. Много по-късно принцът признава, че именно през този период от живота си е развил патологична омраза към папараците, защото Уилям смята досадните журналисти за реалните виновници за смъртта на майка му през 1997-ма. 


1997 г., пред портите на двореца Кенсингтън, обсипан с цветя в памет на починалата Даяна.

След известно време Негово Височество се връща към обучението си, но след като завършва колеж, решава да си вземе кратка почивка и да посвети една година на пътуване и опити да разбере себе си. Принцът пътува до много страни от третия свят, където провежда мащабни благотворителни акции, по примера на майка си. В този период Уилям успява да събере мислите си и решава накъде да продължи.


2000 г


2000 г


2000 г


Първи ден в университета на Сейнт Андрюс, 2001 г


2004 г


2003 г., на балкона на Бъкингамския дворец (първо появяване на парада Trooping The Color от 1995 г. (преди това принцовете редовно участваха в тържествата за рождения ден на Елизабет, но с майка си).

Както всички знаем, изборът на наследника на трона пада върху университета Сен Енрус. Там започва поредица от неговите сърцати романи. Принцът сменя момичетата, докато не насочва вниманието си към хубавицата Кейт Мидълтън, която вярно чака Уил почти през целия период на обучение в университета. 


Кейт и Уилям, 2005 г

През 2003 г., на 21-годишна възраст, принц Уилям става държавен съветник и получава правото да говори от името на кралицата. През 2005 г. завършва с отличие университета с магистърска степен. В продължение на няколко месеца преминава неплатен стаж като финансист в един от офисите на Лондонското сити, придобива умения в управлението на имоти, а също така се пробва като член на планински спасителен екип. През юни 2005 г. Уилям прави първото си независимо официално посещение в Нова Зеландия.

От януари до декември 2006 г. Уилям учи в Кралската военна академия Сандхърст, след което, като втори лейтенант, е командирован в полка на кралските членове на Кралската конна гвардия.

През 2009 г. принц Уилям се обучава за пилот на спасителен хеликоптер в Кралските военновъздушни сили. От септември 2010 г. служи на остров Ангълси като пилот на спасителен хеликоптер Sea King.


2006 г


2006 г

През 2011 г. се състоя сватбата на века - Уилям най-накрая се ожени за Кейт Мидълтън, което сложи край на клюките и безкрайните подигравки с любимата му. Сватбата се състоя на 29 април 2011 г. в църквата Свети Петър в Лондон, където хиляди хора от цял ​​свят се събраха, за да видят сватбената церемония на кралската двойка. Според публикации в медиите сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън струва на общинската хазна почти 175 милиона долара и се превръща в най-обсъжданото събитие в Европа.


2011 г


2011 г., принц Уилям на служба


2011 г


2011 г


По време на посещение в Канада през 2011 г

Принц Уилям и съпругата му Катрин след брака получават титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж. След сватбата двойката се настанява в двореца на бащата на Уилям принц Чарлз - Кларънс Хаус, а в края на 2011 г. двамата избират двореца Кенсингтън за своя резиденция.

Принц Джордж е роден през 2013 г., трети в линията за британския трон след дядо си, принц Чарлз, и баща си, принц Уилям. През 2015 г. Кейт и Уилям отново стават родители - ражда се принцеса Шарлот. И накрая, на 23 април 2018 г. се роди бебето Луи.


Най-тъжният принц на света: viral снимката на Джордж Кеймбриджски от снощи



2013 г


2014 г


2015 г


2018 г


2018 Принц Луи е изписан от болницата

След раждането на децата Уилям напуска военната служба, изразявайки желание да се посвети на кралските си задължения и благотворителност. Принцът се заема с държавните дела толкова ревностно, че дори се появяват слухове, че кралица Елизабет мисли да предаде юздите на властта на внука си, а не на сина си Чарлз. Разбира се, Елизабет II няма да наруши реда на наследяване, за да не предизвика нова криза на монархията в страната (последната се случва в далечната 1936 г., когато чичо й абдикира в полза на баща си). По един или друг начин Уилям е следващият претендент за трона след принц Чарлз и по всякакъв начин, въпреки възникващите недоразумения, той се опитва да оправдае доверието на баба си към него.


2016 г


2016 г


2016 г


Юни 2017 г., на откриването на Royal Ascot


2018 г., на церемонията на Ордена на Гарте


На благотворителен мач по поло, 2018г


Херцозите на Кеймбридж с принц Луи на годишния парад на кралицата на 8 юни 2019 г


Херцозите на Кеймбридж, херцогиня Камила и принц Чарлз на премиерата на No Time To Die, 28 септември 2021 г.


Принц Уилям и херцогиня Кейт през ноември 2021 г


Луис, Шарлот, Джордж и херцозите на Кеймбридж в Trooping The Colour, 2 юни 2022 г. 

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 1 ден

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.