Следва

Вдъхновяваща Клаудия Шифър, 51, с "напълно честна" снимка по бикини

Дадоха Хейли Бийбър на съд - бюти марката й не може да e Rhode

Налице е проблем. Жената, стартираща собствен бизнес, може да бъде лишена от правата върху марката си

 

Celebrities преди 1 година

Супермоделът Хейли Бийбър подготвя пускането на собствената си козметична марка в продължение на няколко години. И тъкмо я лансира с голяма кампания, направи шумно звездно парти и... се оказа, че като нищо ще изгуби "първородния" си бизнес (четете още: Как точно се гримира Хейли Бийбър - нова порция бюти практики във видеото за Vogue). Името на новата звездна марка за красота Rhode е всъщност препратка към второто име на модела Hayley Rhode. Както се оказа обаче, рядкото име в паспорта не е необичайно за модната индустрия.

Моделът, който пусна своята линия за грижа за кожата на 15 юни, е даден на съд за нарушаване на търговска марка от осемгодишната модна марка със същото име. В документация, копие от която бе изпратено до The New York Post, правният екип на Роуд твърди, че Бийбър се е опитала да придобие търговската марка от дизайнерското дуо през 2018 г., но й е било отказано. Очевидно Бийбър все пак е решила да поеме риска и пусна бранда си така - Rhode.

„Тя го направи, въпреки че знаеше за Роуд и присъщите ни права. Това е нещастно стечение на обстоятелствата. Разбира се, прекрасно разбираме, че Хейли иска да използва второто си име за своята марка, но законът за това е много ясен: не можете да дублирате регистрирана търговска марка, само защото искате да използвате името си. Това, което г-жа Бийбър прави, е във вреда на бизнес, който ние, две жени, старателно превърнахме в световна марка. Не искаме да съдим Хейли; искаме да я поздравим. Като колеги предприемачи, ние й желаем успех. Но можеше да избере всяко име за компанията си. Ние обаче имаме само марката, която сме изградили.”

В делото се посочва, че „броят на последователите на Бийбър и вирусността на нейния маркетинг причиняват незабавна, постоянна и непоправима вреда на марката Rhode“. Двете собственички на търговското наименование искат от съда да забрани на Бийбър да използва името Rhode, за да се избегне всяко възможно объркване между техните марки.  

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 ден

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.