Следва

Кой кой е в "Елвис": актьорите и IRL легендите

Всичко, което знаем за новия албум на Бионсе - Renaissance

Бионсе обича да играе със своя Beyhive. Никога не дава твърде много, комуникира чрез улики, оставяйки малки "бонбони" информация на верните си фенове. Ето всичко, което ни е подсказала досега за първия й самостоятелен албум от седем години насам, Renaissance

Music преди 1 година


Основна тема е Танцът

В интервюто за корицата на британския Vogue, главният редактор Едуард Енинфул стана един от първите хора, които докосват новия албум, описвайки "висящи вокали и яростни бийтове“, които го пренасят "назад към клубовете на младостта му“ в края на 80-те и 90-те години. Съпътстващата снимка представлява нещо като хлапашка клубна фантазия, препращаща към 70-те (корицата е референция към много имитираното пристигане на Бианка Джагър Студио 54 на кон), плюс "мракът на 90-те години и излишъкът от 80-те". Очакваме паралелни нотки от "ретро-футуризъм“ в "музика, която ще обедини толкова много хора на дансинга, която докосва душите“.

Датата е ясна, но има шанс да го чуем и по-рано

Обявен официално чрез Tidal, Renaissance ще излезе на 29 юли - за първи път от едноименния визуален албум през 2013 г., за който Бионсе предупреди предварително. Първият сингъл на записа, "Break My Soul“, се очакваше на 21 юни в полунощ, но всъщност отпадна три часа по-рано в Tidal. Може ли същото да се случи целия албум?

"Break My Soul“ е представителна извадка за това, което предстои

Шестото парче от албума, „Break My Soul“, използва два семпла: хаус класиката от 90-те „Show Me Love“ на Robin S и химна на Big Freedia "Explode“. Той е продуциран от The-Dream (който помага за създаването на три от най-големите хитове на Бионсе, "Single Ladies“, "Partition“ и "Flawless“), а Jay-Z е кредитиран като текстописец. Със слуховете, че Honey Dijon е продуцирала поне две парчета, със сигурност ще получим още хаус музика, с която Бионсе гордо призовава своите черни корени. А мистериозните бокссетове, всеки наречен Pose - от 1 до 4 - носят още хаус в произведението.

Има 16 песни - и още ще има

Разузнавачите от Beyhive обществото бяха първите, които откриха, че в Apple Music, корицата на албума Renaissance съдържа 16 неназовани песни, отново потвърдени на страницата за предварителна поръчка в iTunes. Но тъй като съобщението на Бионсе нарече Renaissance "act i“, това може да е само началото - най-вероятно албумът ще е двоен.

Датите са със значение

"Break My Soul“ беше пуснат умишлено, за да се приведе в съответствие с лятното слънцестоене на 21 юни и да отбележи началото на "нова ера с нови химни“, както съобщава Pitchfork. Но има и друга значима дата, с която излизането на песента съвпада: разтърсващият дебютен албум на Бионсе Dangerously In Love излезе на 20 юни 2003 г., чрез който тя бързо се превърна в кралица както на поп, така и на R&B индустрията. Изглежда, че тя може да затвори тази глава и да поеме ролята на кралица на танца, надграждайки неизбежно...

Албумът отнема на певицата две години безсънни нощи

Енинфул описва как "създаването беше дълъг процес... пандемията й даде много повече време да мисли и преосмисля всяко решение“. Майка й Тина Ноулс потвърди в интервю за Entertainment Tonight, че Бионсе е вложила "две години любов“ в записа, с "много много работни нощи“.

Тя отново е готова да чупи границите

Бионсе изобрети визуалния албум с Beyoncé (въпреки че вероятно го направи дори по-рано, с B’Day от 2006 г., за който издаде DVD с видеоклипове за всичките 13 песни). Изглежда, че този път нейният поглед е насочен към новаторски нови музикални преживявания и чрез виртуална реалност. Съобщава се, че тя работи с подкрепяните от Jay-Z Spatial Labs, които изграждат технология за метавселената, и The Wave, която създава интерактивни и потапящи музикални преживявания на живо. 

More Music