Следва

Парти уикенд в Ялта с Menno de Jong и Juan Alvarez

Ще гледаме и Рапунцел на 3D, но в края на годината

Класическата приказка на Братя Грим оживява по нов начин във вълнуващата анимация на Disney „Рапунцел”...

Movies & TV преди 14 години

Класическата приказка на Братя Грим оживява по нов начин във вълнуващата анимация на Disney „Рапунцел”. Филмът, който ще бъде в 3D-формат, преминава отвъд сюжета на добре познатата ни приказка като го доразвива и обогатява с авантюристичен дух, нови герои и закачливи моменти.

Дългокосата принцеса Рапунцел ще оживее на големия екран с гласа на очарователната актриса и певица Манди Муур. Нейната геройня е отвлечена като бебе от родния си замък и живее в скрита от света висока кула. Надарена с непоколебимост и богато въображение, девойката се впуска във весела, дългокоса лудория, с помощта на един неочакван посетител.

Неочакваният посетител Флин Ридър ще чуем с гласа на Закъри Леви, който озвучи и симпатягата от „Алвин и чипоносковците”.

Когато най-издирваният и най-очарователният бандит на кралството Флин Ридър се скрива в мистериозната кула, внезапно попада в плен на красива и борбена тийнейджърка със златна коса, дълга над 20 метра.

Странната похитителка на Флин, която търси начин да се освободи от плена на досадната кула, в която е била прикована с години, сключва сделка със симпатичния крадец и невероятнното им дуо се впуска във вълнуващо приключение.

Към незабравимите им преживявания се включват расов кон, особено грижовен хамелеон и хайка недоволни бандити.

Създателите на филма са се постарали да впечатлят не само с перфектна визия на героите, традиционно за филмите на Disney, но и с големите имена, които работят върху „Рапунцел”.



Едва ли някой би могъл да остане безпристрастен при споменаването на композитора Алън Менкън. Човекът, който създаде невероятната музика и песни в някои от най-емблематичните анимационни класики на Уолт Дисни и с работата си заслужено спечели 8 Оскара - „Малката Русалка” (за най-оригинална музика и най-оригинална песен с Хауърт Ашмън – „Под водата”), „Красавицата и звярът” (за най-оригинална музика и най-оригинална песен с Хауърт Ашмън - „Красавицата и Звяра”), „Аладин” (за най-оригинална музика и за най-оригинална песен с Тим Райс - „Цял нов свят”) и „Покахонтас” (за най-оригинална музика и най-оригинална песен със Стивън Шуорц - „Цветовете на вятъра”).

Към звездния екип на „Рапунцел” се присъединява и режисьорът Байрън Хауърд. През 2008 г. той режисира анимацията „Гръм”, която реализира над 300 млн. долара приходи и получи две номинации за „Златен Глобус” (за най-добър анимационен филм и за най-оригинална песен -“ I Thought I Lost You”), както и една номинация за „Оскар” (за най-добър анимационен филм).

Глен Слейтър, сценаристът на филма, пък ни е познат от „Малката русалка”. За работата си по нея през 2008 г. той бе номиниран за наградите „TONY” и „Grammy”. Също така е лауреат на редица престижни конкурси за сценарии.
„Рапунцел” се очаква да излезе в IMAX и 3D кината в края на 2010 година.
 

More Movies & TV