Следва

SKIMS ми е Gucci - новата кампания на бранда е топ!

Paco Rabanne, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Мрачна колекция от Paco Rabbane - до къде стигна светът...

Runway преди 1 година

Досега колекциите на Жулиен Досена за Paco Rabanne пречупват безброй ъгли със своите модерно-романтични идеи за френските момичета през 70-те и 80-те - дрехи за партита и дискотечни вечери, често с проблясъци на футуристична богинята, така че това, което виждате в галерията горе, е изненадваща промяна на курса; сега дизайнерът говори за "хаос, малко насилие, гняв и радикална чувственост“.

По подиума, представляващ метална решетъчна писта, моделите му излизат с тежки бойни ботуши с вериги, забрадки на главата, обсипани с метални детайли, и дрехи от латекс и дантела в изгарящи цветове, осеяни с връзки от черни колани... Саундтракът: женски глас, който повтаря "I’m going to make you sweat.“.

Определено сме били много по-happy с щастливата, хедонистична дискотека на Paco Rabanne този сезон, но всички умения на къщата са вложени в изработването на тази колекция, която се основава на традицията и по-мрачната действителност: грънч панталони, пънк килтове, фетиш гума и чисти дъждобрани, пресечени с характерната за къщата сребърна верижна детайлировка.

Досена казва, че това е реакцията му да гледа "войната в Украйна и това, което се случи преди две седмици в САЩ." Са ли забрадките пряка препратка към бедстващите украински жени? Цялата тази твърдост е напълно умишлена. "Става дума за чувството, че ще има битка и тя ще бъде дълга. Така че, става въпрос за изразяване на тази страст и правене на точна мода за момента - да се подготвим за битка, защото в такова време живеем: без извинения."

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.