Следва

Лайфстайл режимът на Вера Уанг, 73, в 24 часа, минута по минута

Никакви целувки и други правила за спазване след увеличението на устните

Ако не следвате препоръките, попълнените устни определено ще ви изиграят неприятна шега. Наистина е важно да се съобразите със следните прости правила, ако не искате да се озовете трескаво в търсачката Гугъл, набирайки ужасното изречение: "Бучки в устните и как да се отървете от тях..."

Face преди 1 година

Първите дни след процедурата за контуриране на устните са много важни за постигане на добър естетичен резултат. От тях зависи колко време ще издържи ефектът (четете още: 8 неща, които трябва да знаете, преди да си напомпате устните).

Далеч от топлина и студ

Първо, необходимо е да се избягват температурни разлики: топлината и студът влияят неблагоприятно върху структурата на гела и затруднват заздравяването на кожата. Местата на нараняване могат да бъдат отлична среда за появата на патогенни бактерии в тях. Също така, с повишаване на температурата, настъпва вазодилатация, кръвта се влива все повече и повече в меките тъкани и това засилва съществуващия оток.

Постпроцедурният оток е нормален поради структурата на хиалуроновата киселина, но не трябва да се провокира.

Ниските температури влияят на самия гел. Поради тях той се разпределя неравномерно, а самата кожа става прекомерно суха, което забавя процеса на оздравяване. За да запазите ефекта от процедурата по-дълго, не стойте на слънце (четете още: Уикенд-пластична хирургия: 3 мини операции с максимален ефект).

Без целувки, пеене и зъболекар

Второ, след корекция на устните не можете да импровизирате с изражението на лицето си - широката усмивка е табу, отварянето на устата - също, включително за да отхапете някаква твърда храна, всякакви физически усилия с устните са забранени, например при пушене пеене, отпиване. Посещение при зъболекар също не е възможно в този период освен това е добре да се въздържате от целувки до пълна рехабилитация.

Гелът, който се инжектира в тъканта на устните, се нуждае от поне 72 часа, за да заеме равномерно позицията си. За да избегнете неравномерното му разпределение, появата на асиметрия и неравномерни подутини или бучици, трябва да се грижите много внимателно за устните си през първите 5-7 дни.

Сбогом на лошите навици

Трето, необходимо е временно да се откажете от такива лоши навици като пиене на алкохол и пушене (наргилето също е забранено). Алкохолът не влияе пряко на хиалуроновата киселина по никакъв начин, но може да стимулира кръвообращението и да разшири кръвоносните съдове, което ще причини синини и ще забави заздравяването. Същият ефект имат смесите за пушене. Единственото, което можете да си позволите, е малко червено вино. След поставянето на филъра не трябва да докосвате устните си с мръсни ръце, за да не внесете инфекция и бактерии в убожданията. Въздържайте се от посещение на фитнес залата и басейна, както и на обществени места.

Не е добре да използвате скраб, докато меките тъкани не се възстановят напълно и гелът не се разпредели.

Не можете да прилагате декоративна козметика, да използвате каквито и да е козметични продукти с пигменти, докато подуването спадне и предишната чувствителност на тъканите се върне (четете още: Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия).

При миене на зъбите и други хигиенни процедури не забравяйте да контролирате обичайните движения на четката за зъби.

More Face