Никакви целувки и други правила за спазване след увеличението на устните

Никакви целувки и други правила за спазване след увеличението на устните

Ако не следвате препоръките, попълнените устни определено ще ви изиграят неприятна шега. Наистина е важно да се съобразите със следните прости правила, ако не искате да се озовете трескаво в търсачката Гугъл, набирайки ужасното изречение: "Бучки в устните и как да се отървете от тях..."

Първите дни след процедурата за контуриране на устните са много важни за постигане на добър естетичен резултат. От тях зависи колко време ще издържи ефектът (четете още: 8 неща, които трябва да знаете, преди да си напомпате устните).

Далеч от топлина и студ

Първо, необходимо е да се избягват температурни разлики: топлината и студът влияят неблагоприятно върху структурата на гела и затруднват заздравяването на кожата. Местата на нараняване могат да бъдат отлична среда за появата на патогенни бактерии в тях. Също така, с повишаване на температурата, настъпва вазодилатация, кръвта се влива все повече и повече в меките тъкани и това засилва съществуващия оток.

Постпроцедурният оток е нормален поради структурата на хиалуроновата киселина, но не трябва да се провокира.

Ниските температури влияят на самия гел. Поради тях той се разпределя неравномерно, а самата кожа става прекомерно суха, което забавя процеса на оздравяване. За да запазите ефекта от процедурата по-дълго, не стойте на слънце (четете още: Уикенд-пластична хирургия: 3 мини операции с максимален ефект).

Без целувки, пеене и зъболекар

Второ, след корекция на устните не можете да импровизирате с изражението на лицето си - широката усмивка е табу, отварянето на устата - също, включително за да отхапете някаква твърда храна, всякакви физически усилия с устните са забранени, например при пушене пеене, отпиване. Посещение при зъболекар също не е възможно в този период освен това е добре да се въздържате от целувки до пълна рехабилитация.

Гелът, който се инжектира в тъканта на устните, се нуждае от поне 72 часа, за да заеме равномерно позицията си. За да избегнете неравномерното му разпределение, появата на асиметрия и неравномерни подутини или бучици, трябва да се грижите много внимателно за устните си през първите 5-7 дни.

Сбогом на лошите навици

Трето, необходимо е временно да се откажете от такива лоши навици като пиене на алкохол и пушене (наргилето също е забранено). Алкохолът не влияе пряко на хиалуроновата киселина по никакъв начин, но може да стимулира кръвообращението и да разшири кръвоносните съдове, което ще причини синини и ще забави заздравяването. Същият ефект имат смесите за пушене. Единственото, което можете да си позволите, е малко червено вино. След поставянето на филъра не трябва да докосвате устните си с мръсни ръце, за да не внесете инфекция и бактерии в убожданията. Въздържайте се от посещение на фитнес залата и басейна, както и на обществени места.

Не е добре да използвате скраб, докато меките тъкани не се възстановят напълно и гелът не се разпредели.

Не можете да прилагате декоративна козметика, да използвате каквито и да е козметични продукти с пигменти, докато подуването спадне и предишната чувствителност на тъканите се върне (четете още: Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия).

При миене на зъбите и други хигиенни процедури не забравяйте да контролирате обичайните движения на четката за зъби.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.