Следва

Nail Trend Report: италиански маникюр и формата, Санчо, формата

Лайфстайл режимът на Вера Уанг, 73, в 24 часа, минута по минута

Обещано - спазено, така работим ние 

Celebrity beauty преди 1 година

Това, което предстои да прочетете, е най-легендарното интервю на дизайнерката Вера Уанг. То е направено в далечната 2012 г. от колегите от Harper's Bazaar и съдържа целия лайфстайл на тази неостаряваща жена, демонстриран през 24-часов режим и график, в който човек може да си "издърпа" хиляди тайнички и идеи, които потенциално са причината за начина, по който изглежда Вера днес.

Естествено, View Sofia обогати материала с всички най-нови навици и ритуали на г-жа Уанг, но честно казано, за десет години почти нищо не се е променило в ежедневието й. Навиците на дизайнерката - хранителни, бюти, спортни, работни, стилови - са тотално вкоренени в дните й без почти никакви корекции за 63-те и 73-те й години. Последните тя навърши преди няколко дни, което, признаваме, е основната ни мотивация за стотен път да се подразним, че и ние не изглеждаме така...


Вера Уанг, 70, дами и господа


Припомняме, че Вера Уанг е американска с китайски произход, родена в Ню Йорк, чиито родители се местят там през 40-те на миналия век. Като малка е фигуристка, но след като се проваля в класацията за Олимпийските игри през 1968 г., навлиза в модната индустрия. Уанг е назначена за редактор във Vogue веднага след дипломирането си от колежа Sarah Lawrence, което я прави най-младият редактор в списанието. Тя остава във Vogue 17 години, напуска през 1987 г., за да се присъедини към Ralph Lauren, за когото работи две години. На 40 подава оставка от бранда и става независим дизайнер на булчински облекла (четете още: Асиметричност, динамична различност и булчинска необичайност при Vera Wang), изброяваме само някои от клиентите й: Ариана Гранде, Челси Клинтън, Иванка Тръмп, Алиша Кийс, Марая Кери, Виктория Бекъм, Клои и Ким Кардашян, Мишел Обама...

Ето най-ценната информация на света, ако искате да изглеждате во веки веков млади - ежедневната рутина на Вера Уанг - вземете от нея каквото прецените и stay young!

8:00: По стандартите и критериите на семейството ми ставам късно. Спането е лукс за мен, защото като малка се събуждах много рано, за да карам кънки на лед. Така че наистина не съм сутрешно момиче. Веднъж се оплаках на моята приятелка Шарън Стоун за това и тя каза: "Не мисля, че Пикасо се е събуждал в пет сутринта, за да ходи да си копае градините“ и вече съм на този принцип. Имам нужда от седем до осем часа сън. Ако имам късмет и е уикенд, спя и по десет. Спя само с тениски Rick Owens. И вининаги на ужасно ниски температури.

8:15: Първото нещо, което правя, е да проверя телефоните си - ползвам iPhone и BlackBerry. Допреди две години нямах телефони, но сега съм луда за тях. Имам икономка, която приемам за майчина фигура. Тя ми носи закуска в леглото - или кисело мляко и пресни плодове, или яйца с пилешки колбас. Ако е неделя, най-вероятно ще хапна пушена сьомга с черен хляб и много лимон. Любимото ми кафе е Jamaica Me Crazy от Волфганг Пък - толкова съм семпла в това отношение. След това обикновено вдигам малко тежести, не много - два и три килограма за пет минути. Също така  се опитвам да медитирам, което е най-трудното нещо, което някога съм се заемала да уча...

8:45: Скачам във ваната. Понякога слагам малко Johnson's Baby Oil във водата, използвам хидратиращ крем на Clinique за лицето. През повечето дни прибирам косата си назад с лента за глава или копринено скрънчи. Това е моят бюти сутрешен режим.

9:15: Обличането е цяла вселена за мен. Гардеробът ми е организиран по топове (блузи, потници, ризи, тениски), панталони и връхни дрехи. Роклите ми са в друга стая, защото рядко се обличам официално, въпреки че самата аз създавам рокли. Като повечето дизайнери и аз имам "работна униформа" - клин. А ако не е клин, то е панталон, който е досущ като клин - Balenciaga, Givenchy, Danskin или моя Kohl. След това навличам една тениска и манията ми по мода и стил се включва, когато дойде време за горна дреха. Работя много усилено за това да изглеждам небрежно. Най-важното е да изглеждате така, сякаш не сте се старали много, както казва старият ми шеф Ралф Лорън. Никога не нося дамска чанта, само телефона и очилата в ръка (четете още: Стил урок на седмицата: Всъщност 9 от сър Ралф Лорън, роден преди 81 години днес).

 

9:45: Тръгвам на работа с микробуса си - този, който имам в момента, ми е петият поред. Всяка кола пазя и ползвам две-три години. Избрах този тип автомобил отдавна, защото в него можех да нося всички неща на дъщерите си, когато бяха по-малки. Всички вече ме разпознават по колата - виждат микробус и си казват "Ето я"! И въпреки това не карам аз - имам двама шофьори: един за първите осем часа от деня и друг за следващите осем. Микробусът често е и мой офис, обичам да работя, докато пътувам, и в него имам всичко: малка аптека, хладилник, вода, шведска риба, одеяла и възглавници, скицник, за да си рисувам. Винаги се шегувам, че ако колата ми имаше тоалетна, щях да живея в нея. Всички ми се смеят и казват, че бусът е грозен, но на мен въобще не ми пука; наричам го моят самолет, защото нямам частен такъв. Веднъж след някаква официална вечеря за Хилари Клинтън отвън имаше два микробуса. По навик скочих в единия и три от най-красивите момчета, които някога съм виждала, извадиха и насочиха пистолети към мен. Възкликнах: "Опа, грешен ван!", но вижте, че така се вози и Хилъри Клинтън...

10:30: Стигам до офиса и тичам при първия пожар, който трябва да се изгаси. Това е като да имаш пет деца: тичаш при детето, което плаче най-силно. Тук сме като семейство, което има зверски много работа...

12:30: Не излизам на обяд, освен ако не е среща по работа или рожден ден на скъп приятел. Но никога не пропускам хранене - трябва да нахраня мозъка си. Преминавам през фази с това, което ям за обяд: харесвам сашими с кафяв ориз и зеленчуци, китайски броколи на пара с пиле и ориз или артишок или риба от Sant Ambroeus. В един момент ядях парче от пицата на Рей всеки ден и никога не качих нито килограм от нея. В деня си пия само вода; спрях да пия диетична кола преди шест години, беше ми ужасно трудно.

14:30: В края на краищата никога не работя в собствения си офис; това е просто една хубава фантазия. Аз съм спортен фанатик, така че ако има турнир от Големия шлем, го гледам по телевизията без прекъсване, дори в работно време. Но реално това, което наистина правя, е да се занимавам с всички различни продуктови линии, с които работим: от порцеланови модели до дребни кожени изделия. Обикновено не приемам телефонни обаждания през деня, обичам да бъда изключително гъвкава и да съм на разположение, така че обикновено се скитам наоколо и всеки може да ме намери и без да ми се обажда - мозъкът ми е на 360 градуса.

16:00: Ако денят ми не е много напрегнат, ще си открадна малко време за шопинг или галерия. Колекционирам дрехи и съм най-добрият клиент на всички артисти и бутици наоколо: Barneys, Bergdorf Goodman, Jeffrey, Prada, Balenciaga, Comme des Garçons. Пазарувам и от мъжки магазини, защото обичам да се заигравам с мъжки дрехи. Знам, че звучи странно, но го правя. Например, аз съм фанатик на тема шапки - имам много гъста коса, но главата ми е толкова голяма, че трябва да нося мъжки шапки. Иначе обичам да купувам всичко - мебели, осветителни тела, книги за мода или изкуство, които да ме вдъхновяват. Събирам книги от години. Сега си купувам всяка книга в два екземпляра, защото си изграждам библиотека и в Лос Анджелис.

18:30: Вечерта ми започва само когато си взема дълга гореща вана. Паля свещ, пускам новините и се опитвам да наваксам изгубената енергия. Да съм сама и спокойна в края на деня и началото на вечерта означава много за мен.

19:30: Излизам на вечеря пет от седем вечери в седмицата и съм доста стриктна в това да не ям по-късно от 19:30. Обикновено ходя в Morimoto, Bar Masa, Waverly Inn, Beatrice Inn и La Esquina. Uptown харесвам Crown и хотел Mark. Новото ми любимо скривалище е чайната Carlyle. Най-често поръчвам пушена сьомга и стек тартар. Неделя вечер е ден, в който винаги каня приятели у дома. Никога не съм харесвала неделните вечери, още откакто бях в училище, така че полагам усилия да ги правя приятни. Обикновено вечеряме китайско, домашно приготвено от моята икономка - това е най-добрата китайска храна в Ню Йорк. Комбинацията от хора, които събирам в дома си, е луда. Знам, че звучи остаряло, но това е голямата ми претенция за слава: аз съм домакинята, която всъщност може да накара гостите да си тръгнат!

21:30: Когато се прибера вкъщи, работя наистина много. Леглото е вторият ми офис - лежа и скицирам.

1:00: Обикновено си лягам до 1:00-2:00 часа. Всеки ден за мен е идеален ден, живея живота си точно така, както искам. Истината е, че уикендите малко ме объркват, защото спя до по-късно, отивам на обяд, пазарувам, след това вечеря и на кино. Мотая се много, особено в кухнята си - ако я видите, никога не бихте си помислили, че това е кухнята на моден дизайнер. Има два телевизора, фризер за сладолед, хладилник за сода и хладилник за здравословни неща. Старая се да съхранявам по специален начин и алкохола у дома, най-вече водката - ледено студена. Има също шкаф за бонбони, шкаф за брашно, хляб и зърнени култури и шкаф за което наричам "оранжева храна“ - Cheetos, Pepperidge Farm Goldfish, всякакви видове чипс. Обожавам чипсове. Чипс и коктейл е любимата ми комбинация - удоволствен край на деня...

 

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи