Следва

Номинациите за Emmy 2022: 25 за "Наследници", 14 за Squid Game, 7 за Better Call Saul и всички останали

Изложбите, които си струват: НГ и Софийски арсенал представят ''През изминалата година''

Вернисаж: 7 юли, четвъртък, от 18.00 до 20.00 часа
САМСИ, бул. „Черни връх“ 2

Events преди 1 година

Лятната изложба в САМСИ е в популярната по световните сцени форма на акрошаж (accrochage) – колективно представяне на произведения на различни автори, обвързани единствено от субективния интерес на организаторите на експозицията. Идеята принадлежи на Надежда Джакова, поканила като сътрудници колегите си – куратори на Националната галерия, да представят впечатленията си от арт-сцената ни през миналата година. Боряна Вълчанова, Диана Драганова-Щир, Мартина Йорданова, Николай Ущавалийски, Яна Братанова и Яра Бубнова са подбрали, заедно с инициаторката, произведения, създадени от автори с различни разбирания за изкуството, подчинени на индивидуални концепции и участвали в несходни кураторски проекти.


Рассим


Калин Серапинов


Красимир Карабаджаков


Lubri


Сашо Стоицов


Гълъб Гълъбов


Людмил Лазаров


J. Pank


Станимир Генов


Филип Попов


Иглика Христова


Вито Валентинов


Радостин Седевчев


Стоян Илиев

Тази фрагментарна извадка не претендира да реконструира цялостния пейзаж на съвременното ни изкуство, а е един отделен опит пред зрителите да се визуализира именно моментното ѝ разнообразие.

В изложбата са събрани произведения на художниците Аделина Попнеделева, Аксиния Пейчева, Борис Далчев, Вито Валентинов, Гълъб Гълъбов, J. PANK, Иглика Христова, Калин Серапионов, Камен Старчев, Красимир Карабаджаков, Lubri, Людмил Лазаров, Мария Налбантова, Мартин Атанасов, Михаела Добрева, Радостин Седевчев, RASSIM®, Сашо Стоицов, Станимир Генов, Стоян Илиев, Филип Попов и Юлий Таков.

Разглеждаме изложбата до 4 септември в Музея за съвременно изкуство - САМСИ, на бул "Черни връх" 2. 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.