Следва

Нови две бебета за Илон Мъск - майката е негов сътрудник

ГРАХОВА супа нечовек

Аромат, вкус, цвят, текстура или всички екстри в едно лятно ястие, което ухае на носталгия и още нещо... 

Food преди 1 година

Граховата супа е ястие, което повечето от нас познават от детството. То има своите верни фенове, но повечето, израствайки, предпочитат да забравят за това носталгично първо ястие завинаги. Днес предлагаме да хвърлите нов поглед върху граховата супа и да приготвите нейната подобрена (и много вкусна!) версия, която няма да остави безразлични нито вас, нито никой наоколо, озовал се в точното време на точното място, т.е., докато я готвите (прочетете също: Перфектната пилешка супа за душата с фиде: лесна, уханна, вдигаща).

Съставки (за около 6 порции):

- 150-200 г сух грах, сортиран и измит;
- 600-700 г свински джолан с кост;
- 4 чаши безсолен пилешки бульон
- 4 чаши вода;
- 3 дебели стръка целина (предварително нарязани на ситно);
- 1 чаша нарязани на кубчета моркови;
- 1 ситно нарязан лук;
- 1 смляна скилидка чесън;
- 2 дафинови листа;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 1 чаена лъжичка нарязана прясна (или сушена) мащерка;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус;
- пресен магданоз за гарнитура (по желание)

Метод на готвене:

1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете нарязаните лук и целина и задушете на дъното на съда за около 3 минути. Добавете смления чесън и запържете още около минута.

2. Сипете пилешкия бульон и водата в тенджерата с лука и чесъна. Добавете граха, дафиновия лист и мащерката. Овкусете леко със сол и черен пипер на вкус. След това добавете свинския джолан.

3. Оставете сместа да заври, след което намалете котлона на минимум. Покрийте и гответе, като разбърквате от време на време, докато грахът и месото омекнат. 

4. Извадете джолана от супата, оставете леко да изстине, отделете месото от костта и нарежете на парчета. Оставете го за малко настрани. 

5. Добавете морковите към супата и продължете да варите, като разбърквате, докато грахът омекне.

6. Добавете отново свинско към супата, разбъркайте и изключете котлона.

7. Можете да поднесете ястието, гарнирано по желание с пресен магданоз (за гарнитура са подходящи също крекери и/или сметана). 

More from View Sofia

Истории от живота: Ив Сен Лоран, гениално-депресивното момче от Алжир

All fashion преди 4 години

Какво нещо е Архивът само! Измежду 7 579 статии да ни поднесе точно каквото е нужно (от дата 23.06.2017), за да започне четвъртъкът подобаващо. Истинско удоволствие е да се чете житейската история на този гений, изпълнена със смисъл и уроци, а четейки да си припомняме и за още поне двайсетина такива (оглеждайте се за препратките!) Ив Сен Лоран - колкото талантлив, толкова и комплициран, толкова и обичащ, толкова и желаещ да бъде обичан...

"Поничковата диета" на Том Форд или как 59 изглеждат като 20

Celebrities преди 2 години

Тенденциите идват и си отиват, но за легендарния дизайнер поничките винаги са на мода, публикуваме думите и разказа на Том Форд, които аха! да ни убедят, че е тестото, захарта и млякото са окей, макар да сме сигурни в точно обратното... 

More Food