Следва

Vetements, Spring 2023, READY-TO-WEAR

Цялото интервю на Ема Корин (ТЕ) за Vogue - закачливи, флуидни и готино облечени

Новата корица на Vogue, нeбинарните Ема Корин, и цялото интервю + мега артистична сесия >>> 

All fashion преди 1 година

Визията на Ема Корин в деня, в който ги срещаме - панталони в цвят каки, бледо синя риза, тъмносин пуловер и къса, безгрижно разрошена руса коса - напомня не толкова на покойната принцеса Даяна, а за младия принц Уилям от ерата, когато може би е украсявал стените на спалните на влюбени ученички по целия свят (четете още: Бъдещият крал: историята в снимки на Принц Уилям, рожденик днес). Когато 26-годишната актриса ни въвеждат в просторния си апартамент в Tribeca, който наемат (докато снимат сериала Retreat over на FX whodunit в Ню Джърси) и ни предлагат чай, те се усмихват срамежливо, но безспорно очарователно, като истински тийн идол...

Даяна отдавна се свързва с LGBTQ+ идентичността в общественото съзнание, подкрепяйки все още зараждащото се движение за гей права години преди Роналд Рейгън да се осмели да произнесе думата СПИН - обикновено безупречно облечена във Версаче или Ферагамо. Наскоро обаче се появи деликатен филмов опит за по-дълбоко навлизане в душевността й, където открито бисексуалната актриса Кристен Стюарт показва една доста запленена от нежния пол Даяна във филма на Пабло Лараин от 2021 г. "Спенсър“ (четете още: Възторжени овации! Критиците обявиха "Спенсър" с Кристен Стюарт като принцеса Даяна за шедьовър). По-рано същата година Корин, които получават Златен глобус за превъплъщението си в младата Даяна в четвъртия сезон на "Короната“ на Нетфликс, дискретно, но категорично се разкриват като queer и небинарни, добавяйки, че използват местоименията "тя/те“ в своето Instagram био (към в момента използват само "те/тях.“)


Ди в пълен блясък: тоалетите на Даяна върху снагата на Ема Корин в The Crown Season 4


Може да не е много впечатляващо звезда от ранга на Корин да се идентифицира по този начин; в края на краищата те са в добра компания, тъй като музиканти като Деми Ловато, Келани, Холзи, дъщерята на Джей Ло сега също използват местоимението "те“. Въпреки това, с над 100-те законопроекта срещу транссексуалните, депозирани в доста щати на САЩ през тази година, рядко би имало по-опасно време публично да констатираш бинарността си дори когато си защитен от звездния блясък. Има нещо вълнуващо и противоречиво в това, че звездата на Корин изгрява, изигравайки точно английската роза Даяна - тази изящна, отчетливо британска визия за женственост, дори когато небинарните отхвърлят същия този идеал за женственост в собствения си живот.

"Чувствам се много по-забелязана, когато ме наричат "те“, но най-близките ми приятели продължават да ме наричат "тя“ и нямам нищо против, защото знам, че ме познават“, обясняват Корин, докато някои от тези приятели влизат и излизат от стаята; и двамата са бивши съученици от колежа Сейнт Джон, Кеймбридж, където Корин са учили педагогика и драма, и в момента ги посещават в почивка от обучението си в Йейл. Кучето на Корин Спенсър - няма връзка с Принцесата на народа - помирисва обувките ни с лек интерес, преди да се настани за дрямка, докато обсъждаме тренировката по бокс, към която се е запътил един от съквартирантите на Ема, което естествено ни кара да препоръчаме Outbox, боксова зала в Бруклин, чиито собственик е транс. Винаги, когато се срещаме queer хора от сходни възрасти и демографски произход, работим по този начин: споделяме имена на ресторанти и фитнес зали, хотели и гей барове, които са friendly към нехетеро хора - така си предаваме от уста на уста полезна информация.

Корин са ентусиазирани, но признават, че предпочитат да тичат сутрин по криволичещ пешеходен маршрут близо до дома им в Южен Лондон. Те не са прекарвали много време в Ню Йорк преди това и са видимо оживени от това, което градът предлага, от бродуейското матине на Company, през предстоящото пътуване до крайбрежно Airbnb в Catskills с приятели, до всички Прайдове през юни, които те с вълнение ще преживеят. Казват, че редовно могат да бъдат открити да плуват в студената вода на Дамското езеро в лондонския квартал Хампстед Хийт, което ни кара да им разкажем за убежището за куиър и транссексуални хора, което е Риис Бийч в Ню Йорк - скалист участък от бреговата линия, където членовете от общността ходят облечени по най-различни начини - от къси панталони до микробикини, разкривайки километри неепилирана кожа, често ръка за ръка с партньори от един и същи пол или с напълно видими белези на гърдите от пластични операции.

Публикуването на нещо в Instagram относно половата идентичност (Eма правят това не рядко) може да бъде "наистина страшно“, казват те, а публикацията им от миналия юли предизвиква поток от коментари, не всички уважителни. "Според мен полът просто не е нещо, което може да бъде фиксирано“, казват те, "и не знам дали някога ще бъде; винаги може да има някаква изменчивост за мен. Що се отнася до личния живот и срещите, Корин не поставя ограничения върху това към какви хора са привлечени, свивайки рамене и просто казвайки "Харесвам хората по принцип, всякакви“, но също така с нежност си спомня една среща, която служи за тях като своего рода вход към един нов свят. "Първата ми среща с момиче, беше нещо от сорта на: О! Ти си queer бебче!" спомнят си Корин, докато отпиват чай, добавяйки: "Беше невероятно. Всъщност не се видяхме отново, тъй като тя наистина ме разочарова.“

Ема са излизали и с мъже и признават, че понякога са изпитвали "силен натиск“ да оправдаят своята ЛГБТК+ идентичност: "Разглеждам и изучавам всички тези сложни неща, свързани с пола и сексуалността. И все пак виждам ли се с мъже? Фокусирам се върху изграждането на queer и транс общност. Активността в Instagram помага на това движение: Ако имате платформа и можете да я използвате, това очевидно е много важно - и аз срещнах някои невероятни хора чрез нея.“

Когато се срещаме отново, месец по-късно - майски ден в парк в центъра на града, толкова тревожно горещ, че и деца, и възрастни се възползват от прохладата на близките пръскачки, облеклото на Ема Корин не е толкова изискано и по-скоро напомня лондонски фланьор от края на 70-те; те са облечени в кариран пастелен костюм с къси панталони Fiorucci и бейзболна шапка, ясните сини очи, които на екран толкова умело показват личните страдания на Даяна в The Crown, сега са без грим и изпитателно изследват хаоса, който сякаш поглъща Ню Йорк.

Външният вид на Корин е много разпознаваем, особено откакто облякоха първия си костюм Celine за парти на британския Vogue точно преди началото на пандемията. Сътрудничейки със стилиста Хари Ламбърт, те предпочитат актуални марки като Loewe, Marco Ribeiro и Charlotte Knowles (те също така са посланик на Miu Miu и Cartier). Корин твърди, че Тилда Суинтън е тяхното вдъхновение в модата и не е трудно да се види връзка между инстинкта на двамата актьори. "Това, което е вълнуващо в работата с Ема, е, че те поемат рискове“, казва Ламбърт и добавя: "Те искат да се забавляват. Те се вълнуват от модата. Те не се страхуват от това. Спомнете си сутиена-балон на Loewe, който носеха върху рокля на цветя за наградите Olivier през 2022 г., където бяха номинирани за ролята си в пиесата Anna X от Уест Енд като "фалшива наследница“, вдъхновена от реалната измамница Анна Сорокин. Тук също има нотка лежерност, дори пародиране на шоута и конкурси, които държат на стриктното придържане към традиционните роли на половете. (Заслужава да се отбележи, че няма категория „най-добър небинарен изпълнител“ на Оскарите.) За Met Gala през 2022 г. Корин носят персонализирано палто Miu Miu, вдъхновено от нюйоркския социалист от 1880 г. Ивендър Бери Уол, който е известен като "Кралят на пичовете“. Облеклото е мъжествено, но също така и модно, с исторически уклон, изпращайки ясно послание за това как Корин желаят да бъдат възприети през онази вечер. Като queer, небинарен холивудски актьор, те никога няма да се впишат в стереотипите, но визията им на Met Gala напомня любовно писмо за себеразкриване.

Има много мъжка енергия, от която да се черпи вдъхновение в собственото семейство на Ема, което се състои от баща бизнесмен, майка логопед и двама по-малки братя, Ричард и Джонти, които в момента работят съответно в музикална продукция и завършват университет. Корин се описват като ходещо на открито, често свободно тичащо дете, което "процъфтява през лятото“, строейки крепости в имота на семейството си в Кент и подхранвайки предтийнейджърско си очарование от насекомите. Семейството на Корин ги подкрепя, когато обявяват: "Започнах да излизам с едно момиче и казах на майка ми, а след това малкият ми брат ми изпрати съобщение с думите: "Хей, исках да кажа добре дошъл, явно вече имам още един брат!”

Колкото и близки да са Корин със своите родители, братя и приятели от колежа, те са също толкова ентусиазирани към своето ново queer "семейство“; един от най-добрите им приятели в Холивуд е създателят на Schitt's Creek Дан Леви, който придружава Корин на сцената в Anna X и затвърждава главната си роля в живота им, грижейки се за актрисата по време на бъбречната й криза скоро в Лос Анджелис... "Той е пълен с мъдрост“, казват Корин за Дан, а той е също толкова възхитен от тях и актьорския им талант, пред Vogue той споделя: "Спомням си как гледах Ема в "Короната" и бях толкова очарован от каста. Влизането в обувките на най-известната жена в света няма как да е лесно и въпреки това тяхната интерпретация на Даяна е толкова уверена, обмислена и реализирана. Необходим е страхотен ум за да разбереш подобна роля и аз исках да опозная този ум." Друг от най-близките довереници на Корин в индустрията е канадският комик Мей Мартин, който изследва себеизразяването и границите на половата идентичност в техния полуавтобиографичен сериал на Netflix Feel Good. 

Докато Леви и останалите приятели на Корин знаят, че Корин са абсолютен оптимист, на екрана те си създават репутация на емоционално неудовлетворени. В предстоящата режисирана от Майкъл Грандидж романтична драма My Policeman, Корин играят изоставената трета страна в тайна любовна афера (тази между полицай и уредник на музей, изиграни съответно от Хари Стайлс и Дейвид Доусън), но докато Даяна преживява болката от неуспешния си брак чрез неправилно хранене и самонараняване, героинята на Корин от "Моят полицай" Марион насочва отхвърлянето и яростта си директно към света, решена да не бъде единствената, която наранява. Четете още: Била ли е Принцеса Даяна психически болна - депресии, булимия, кошмари и начинът да се измъкнеш сам

"Ема са пронизващо интелигентнни и напълно в състояние да предадат същността на героите понякога само с поглед. Те са човек, който може да направи много с малко, а това е огромно качество за един артист,” казва Грандидж от Корин. Ролята на Корин в "Моят полицай“ по природа е донякъде второстепенна спрямо крещящата страст между героите на Стайлс и Доусън, но Корин успява да внесе силно емоционално отчаяние в процеса, от който е трудно да отвърнеш поглед...


Първи кадри от "Моят полицай" (Хари, arrest me!)


Корин са свикнали да играят това, което може да се нарече "корсетни“ роли в проекти като предстоящата адаптация на Laure de Clermont-Tonnerre по "Любовникът на лейди Чатърли" (която трябва да излезе в Netflix тази година), но това не означава, че винаги им е удобно да представят женственост на екрана. "Спомням си, че се борих с това да нося сутиени като Чатърли и Марион, но е доста трудно, защото там не съм Ема, нали? Аз съм актриса и имам работа за вършене“, казват те, отбелязвайки, че работата с queer гардеробиер на снимачната площадка на My Policeman е истинска утеха. "Моята стилистка и аз наистина се смяхме, че нося тези сутиени от 60-те години на миналия век.“ Колкото и Корин да се наслаждават на работата си в в киното, те все още не са готови да скъсат със сцената: „Театърът е мястото, където започнах да играя, и връщането към него се чувства като завръщане у дома“, казват Корин, обещавайки, "Аз ще се върна.“

Заснемането на новото шоу Retreat е ежедневна афера, но в свободни моменти Корин работят върху собствен сценарий (който те описват просто като "адаптация на истинска история“) с партньорката си Авигейл Тлалим. Друг път се осамотяват с книга в ръка. Скорошните фаворити са "До реката“ на Оливия Лейнг и "Апартамент на Уран“ на Пол Б. Пресиадо, последният от които ги поразява толкова дълбоко, че те се отместиха от мястото си на пейката в парка, която споделяме, за да ни представят деликатна астрална татуировка на дясната си ръка, изрисувана там в чест на книгата на Пресиадо. "Той основно оприличава queer идентичността с това да имаш апартамент на друга планета, защото имаш чувството, че нищо не работи по начина, по който ти трябва, за да се почувстваш нормален.“

Докато слънцето пече и лудите по сладоледа деца вилнеят, разговорът ни се насочва към друга тема, която въодушевява и всички: търсенето на перфектната кола. За някои ЛГБТК+ хора търсенето на правилната кола - или дамска чанта, или обеца за устни, или каквото и да е друго материално благо - е възможност да насочите света към това как искате да бъдете възприемани. В мемоарите си от 2019 г. "Година без име“ писателят и активист Сайръс Дънам предава историята на търсенето на перфектния кабриолет през първите месеци на прехода си, така: "Ако звучи така, сякаш оставям някаква вещ да стане заместител на моята идентичност, това е точно така.“ Собствената кола-мечта на Корин е 25-годишен зелен Jeep Wrangler с кафяв покрив и шумна скоростна кутия. Наскоро се сдобиват с нея. Очите им светят, докато описват процеса на тунинга на донякъде порутения джип и е лесно да си ги представим на шофьорското място, докато си проправят път по тесните улици на Лондон или по маршрута от Ню Йорк до Catskills, с един ръка, изкарана през прозореца, докато управляват превозното си средство по криволичещия път на фантазиите си .

More All fashion