Следва

Misubi на Acne - елегантен рекламен скандал

Fendi, Fall 2022, COUTURE

Тази седмица е рай за нас, за вас и за всеки, който се разтреперва от гледки като тази в галерията ни - новите Couture колекции на най-велките дизайнерски брандове. Вече видяхме Schiaparelli, Chanel, Dior, Maison Margiela, Balenciaga, Vetements, предстоят още много...

Runway преди 1 година

"Луксът означава лекотата на тениска във формата на много скъпа рокля,“ както каза Карл Лагерфелд преди години. Този афоризъм е винаги верен. И новата колекция на Ким Джоунс отговаря напълно на стандартите на Лагерфелд за елегантност; тя е демонстрация на неусложнено, минимално обличане, реализирано в най-фини, насълзяващо скъпи материали.

Като начало: трио от визии, два костюма и дълга рокля-пуловер с висока яка с разкроена пола и пояс, в отличително кафяво. Само свръхбогатите - с изключение на фермерите в Андите и експертите тъкачи в Лоро Пиана в Италия - ще разпознаят този отличителен нюанс като викуна - порода ламоподобни животни, живеещи в дивата природа и ресани по изключително специален начин от местните общности. След това идва бюстие в по-бледи нюанси на леко розово бежово: специалната телешка кожа на Fendi. След това спокойно продължаваме с къси версии на "луксозните тениски" - тънки рокли с презрамки, изработени от навити метални мъниста, японски копринени кимона с пълги ръкави, поръчани от Джоунс от традиционни производители в Киото, пижами в деко стил с мъниста и прочее...

Наследството на Карл Лагерфелд наистина има пръст в тази колекция, което Ким Джоунс решава съзнателно, има обосновка - първоначално му хрумва идеята да раздели колекцията между Рим (домът на Fendi), Киото (където са изтъкани репродукциите на японски кимона от 18-ти век) и Париж (където тенденцията за японизъм е известен източник на вдъхновение западните изкуства и занаяти да стигнат до Деко стила), но в последна сметка не си позволява да усложни събитието толкова много. Вярно е също, че някои от дрехите Fendi Couture 2022 са откровено неудобни за носене (тотално прозрачните "голи“ рокли), но по-голямата част от тази колекция е толкова проста и красива, колкото и вечната сентенция на Карл Лагерфелд. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.