Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 11.07 - 17.07

HR Business Man: Мирослав Николов от BILLA България

Един фокусиран разговор за бизнес, за човешките отношения, за семейните ценности на успелия съвременен мъж и важността от усещанията за систематичност, последователност и, винаги най-важното, връзка с хората, с които работим, Мирослав Николов започва в BILLA като стажант, днес енергията на компанията не би била същата без него...

 

All About Life преди 1 година

View Sofia: Здравейте, Мирослав! Какъв искахте да станете, като пораснете?
Мирослав Николов
: Здравейте! Като малък, не бях от децата, които желаят да станат известни или пък да бъдат космонавти. Прекарвах доста време в различни кантори и офиси заедно със своите родители, заради професиите, които имат те. Нямам спомен точно на колко години съм бил, когато осъзнах, че правото ми е изключително интересно и силно ме вълнува. Разбира се, към онзи момент не осъзнавах колко важно, сериозно и отговорно е, но знаех, че някой ден то ще бъде част от моя професионален път.

VS: Какво се случи оттогава до днес? През какви възвишения и низини преминахте?
М. Н.:
Оттогава със сигурност мога да кажа, че пораснах - поне до известна степен. Сблъсках се с живота и реалността, тъй като не винаги всичко изглежда като през розови очила. Случват ни се и хубави, и лоши събития, но всички те ни изграждат като личности. Научих много. Срещнах се с цяла палитра от хора, от които почерпих опит. Попаднах на места, на които не съм и вярвал, че ще стъпя. Успях да сбъдна детската си мечта, но и не спирам да се развивам и да се стремя да научавам нови неща. Това за мен е от ключово значение - да не спираш да дерзаеш.

VS: Споделете ни нещо, за което съжалявате.
М. Н.: 
Съжалявам единствено, че не успявам да прекарвам достатъчно време със семейството и близките приятели.

VS: Знаем, че най-ценното на стажантските програми е фокусът върху практиката, живите усещания, автентичните реакции и „теренното“ мислене. Как, накратко, се разви Вашият стаж в BILLA България?
М. Н.:
 Стажантската програма в BILLA България започна много интересно и интензивно. Всички новодошли попадат в Обучителния център на компанията. Целта е да придобият основни знания за работата в магазинната ни мрежа и начина на функциониране на ключовите процеси. Освен теоретични знания, се придобиват и практически такива, които на следващ етап са изключително ценни. След края на обучението се озовах в Централен офис - отдел "Човешки ресурси“. Третата вълна от COVID-19 беше в разгара си, така че от самото начало колегите в екипа ме въвлякоха в подготовка за справянето със ситуацията. Покрай изучаването на вътрешните процеси, започнах да посещавам и магазините на веригата в цялата страна. Не след дълго започнах да усвоявам дейностите с лекота, а задачите идваха бързо една след друга. Бе толкова динамично, че неусетно мина една година от това прекрасно изживяване.

VS: BILLA България оформя живота отвъд всички очаквания. Какво очаквахте Вие и колко високо то се надскочи, когато завършихте стажа?
М. Н.:
 Очаквах работа в нова и по-различна сфера. Не бях се сблъсквал в професионален план с международна компания от ритейл сектора и ми бе интересно как се случват процесите в нея. Очакванията ми от BILLA България бяха многократно надхвърлени и ключова за това е заслугата на екип „Човешки ресурси“. Рядко човек се среща с толкова добре изграден екип. Всички колеги са изключителни професионалисти и винаги са готови да окажат съдействие и подкрепа. Освен това, компанията предоставя множество социални придобивки, които ме карат да се чувствам спокоен, сигурен и уверен от факта, че съм направил най-правилният избор на работодател.

VS: С какво най-често се сблъсква професионалист в направление "Здравословни и безопасни условия на труд и пожарна безопасност“?
М. Н.:
 Дейностите най-често са свързани с разрешаването на житейски казуси. Всеки ден предстои нещо съвсем ново и различно. Ключов ангажимент, който се свързва с тази позиция, е човешкото здраве и създаването на гаранции за неговото опазване, в хода на работния процес. Доскоро бумът на пандемията вземаше контрол върху ситуацията, но се радваме, че постепенно се завръщаме към установената по-рано рутина, изпълнена с други предизвикателства.


Грижа, добрина, човечност: BILLA и българските НПО-та като пример


VS: Коя е "най-сладката“ страна на работата ви?
М. Н.:
 Това е удовлетворението от добре свършената работа и усмивките, които идват след това - на лицата на колегите в екипа.

VS: Съществува ли "професионално изкривяване“, вие усещате ли го в себе си?
М. Н.:
 Радвам се, че не ми се случва често, но понякога е налице и би могло да бъде доста неприятно. Например, когато отидеш на дискотека и оглеждаш дали в помещението има табели и схеми за евакуационните изходи - не смятам, че някой друг би проследил за подобно нещо тъкмо там. Шегата настрана, но със сигурност професионалното изкривяване е факт и мога да го потвърдя от собствен опит. Заглеждам се в неща, които не би следвало да ми правят впечатление, докато влизам като клиент в даден обект.

VS: Имате ли си любим магазин на BILLA или това е невъзможно?
М. Н.:
 Имам не един, а много обичани филиали. За мен любим е не толкова самият обект, а екипът, който работи вътре. Работата ми е свързана с хората и те са мой приоритет.

VS: Попитахме и Вашата колега, Ася Павлова, ръководител на отдел „Човешки ресурси“ - какво задължително има във вашата количка и пазарска чанта, когато пазарувате в BILLA?
М. Н.:
 Имало е случаи, в които сме пазарували заедно с г-жа Павлова. Оттам знам колко структурирано и бързо избира продуктите си тя. При мен е точно обратното - влизам за едно, излизам с други продукти, привлекли вниманието ми. На място решавам какво да купя и често прекарвам повече време в обиколки из обекта. Със сигурност обаче мога да кажа, че артикулите от BILLA Пекарна, както и пица щандът са едни от любимите ми секции.


BILLA на бул."България": райско място за пазар


VS: Работа в Office или Home Office режим Ви допада повече?
М. Н.:
 Офис. Определено и безкомпромисно. Разговорите на живо не могат да бъдат заменени с работата от разстояние.

VS: Споделете ни един цитат или съвет, който винаги следвате, особено в трудни моменти.
М. Н.: "Никога не се отказвай.“

VS: Разкажете ни за преживяване от висока важност, що се отнася до личностното ви развитие.
М. Н.: 
През годините преживяванията, които ми помогнаха да се развивам, са много. Не бих могъл да ги изброя или класифицирам по важност. В последните години съществено беше позитивното влияние на университета, който ме постави в нова и различна среда и ме срещна с голяма част от близките ми към днешна дата приятели.

VS: Как изглежда успелият, щастлив и пълноценен съвременен мъж?
М. Н.:
 Той има свое виждане за света, по-уверен, по-смел е и е стриктен във всичко, което прави. Умее да планира в дългосрочен план и да държи важните неща в живота си под контрол. Успелият, щастлив и пълноценен съвременен мъж е здраво стъпил на земята и знае как да постига целите си, като винаги поставя своето семейство на преден план.

VS: Всеки си има няколко хобита, съвсем отделни от работата, които обаче много помагат в професионалния живот. Какви са вашите?
М. Н.:
 Обичам да пътувам, да усещам времето, енергията и душата на нови места. Пътуването ме зарежда. Харесва ми да опознавам нови места, да се срещам с хора и да прекарвам време със семейството и близките си приятели.

VS: Как разбирате, че сте уморен до предел - и как се възстановявате?
М. Н.:
 Понякога ми се случва да се прибера вкъщи с усещането, че нямам никаква енергия и нищо не може да ме задържи фокусиран и на едно място. В този момент разбирам, че е време да си дам почивка и да релаксирам, защото това е единственото природно средство, което организмът ни ползва за самовъзстановяване и спомага да се чувстваме бодри, здрави и работоспособни.

VS: Как изглеждат сутрините и вечерите ви?
М. Н.: 
Първите час и половина сутрин, в които будилникът не спира да звъни, са ми най-трудни. Сутрините са вълнуващи и динамични, защото това е времето, в което се опитвам да планирам и вместя в графика си всички желани активности за деня. Вечерите отделям за близките си и на всички най-важни в живота ми хора.

VS: Какво ви се иска да постигнете в BILLA през следващите 2, 5, 10 години?
М. Н.:
 Тук ще насоча отговора към това, какво искам аз да постигна, спрямо настоящата заемана длъжност. Заедно с екипа сме си поставили за цел до края на годината да дигитализираме значителна част от административните процесите в BILLA България, в това число и административните задачи. Намаляването на използването на хартия не е необходимо действие, а такова с високо ниво на спешност. На дневна база използваме значително количество материал, който сме задължени да представяме по закон.
Друга важна цел е да успеем значително да олекотим работата на колегите в нашите магазини, чрез въвеждането на нови, по-ефективни средства или процеси. След като изпълним перфектно предходните две цели, ни остава да надграждаме и контролираме ефективно вътрешните процеси и занапред.

VS: Кое е най-ценното, което научихте?
М. Н.:
 Научих, че няма нищо по-важно от споделеното време с най-близките ни хора, но и че човек никога не трябва да спира да дерзае и учи - това ни движи напред и ни мотивира да сме по-добри, всеки ден.

VS: Благодарим! Пожелайте ни нещо!
М. Н.: 
Бъдете здрави!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 час

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 1 час

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.