Следва

Siracusa 2022: Dolce&Gabbana и 10 години Alta Moda

Street Style вдъхновения: най-интересното от уличния стил на Седмицата на висшата мода в Париж, юли 2022

Много Balenciaga, много върви, връзки и други детайли, много черно, бяло и всякакви престрелки между тях, и като цяло - умопомрачителен лукс, пречупен през индивидуалността, както всеки отделен човек я разбира, без лимити, без замисляния и без съжаления   

Street Style преди 1 година

Ревютата Висша мода в Париж, сезон Есен/Зима 2022, ни потопиха в омаята на жива, истинска, реална изложба на големи художници, случващата се из залите, арт пространствата и улиците на Града на любовта. Най-значимите в индустрията - Schiaparelli, Iris Van Herpen, Christian Dior, Maison Margiela и много други смели хора показаха, че това, което мислим за невъзможно, най-спокойно придобива плът и кръв и заживява собствен живот под формата на рокли, сака, бюстиета, украси за глава и каквото още се сетите. Извън пистата, в тон с главното, се изля потоп от ултра подготвени "небрежни" ансамбли, привличащи вниманието не по-малко от показаното на дефилетата - все пак улиците на Париж по време на форум като този са напълно жива изложбена зала от световен ранг. 

И така, на какво ни учи за собствения ни стил показаното разнообразие? Разкроените горнища и свободите кройки като цяло винаги са добра идея. Смесването на тенденции - също. Денимът отгоре до долу  е напълно в целта, а заемките от американската мода - гащеризони, смокинги, канадки и пр - винаги на мода. Нещо сравнително ново - ниско изсулените панталони и плисираните мини поли  - и в двата случай с видими ленти на бельото отдолу. Повечко голота също никога не е излишна - мрежи, мини дължини, смело отворени кардигани и сака, прозрачни материи. Монохромът е отново цар, често контрастиращ като внушение с фина дантелена материя.  

Що се отнася до андрогинното обличане, момичетата пак заимстват от момчетата - вижте изобилието от костюми на райета и огромни блейзъри. И за да завършим на високо ниво, четвъртият и последен ден от седмицата на висшата мода беше украсен от звездите Никол Кидман, Ким Кардашян и Алекса Деми, които се появиха във високооктанов блясък. На сцената на уличния стилов спектакъл пищни костюми, тюл, кожа, тъмен деним с киселинно измиване и плисета оставиха незаменим отпечатък.

Аксесоарът du jour на този сезон? Летните обувки в най-невероятни вариации, например силно неонови сандали с връзки, панталоните с ръб, академичните мокасини и каубойските ботуши. Акцентът? Чантите Balenciaga Le Cagole и Balenciaga Hourglass - категорични фаворити на звездите (четете още: Грозна на пръв поглед, съвършена - на втори: Ким Кардашян с чантата на сезона). По-долу фотографът Фил О улавя духа на всичко важно от висшата мода на планетата Земя през всичките четири дни на ревютата Висша мода в Париж Есен/Зима 2022.

 

 

 

 

More from View Sofia

12 класически бежови палта, които никога няма да излязат от мода

Shopping преди 2 години

Категорични сме, че освен по едно сиво палто, по личните препоръки на Миуча Прада (10-те елемента от стила й, които да откраднем сега), в гардероба на всяка готина мацка с интригуващ и елегантен стил, трябва да има и по една бежова класика. Такава, която, веднъж придобита, остава с нас задълго, като радостта от ползването й не намалява с времето. Модерно, до степен на вечно модерно бежово палто е темата ни днес, да видим какво да изберем и откъде да купим  >>> 

More Street Style